VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Geredde beren

2017-04-06

Gelukkig hebben we al diverse beren kunnen redden uit Albanië!

 

  • Pashuk, gered in augustus 2016. Pashuk zat in een kleine, vieze kooi naast een restaurant. Zijn eigenaren hadden een ijzeren ketting om zijn hals gedaan toen hij nog klein was, en nooit meer af gedaan. Met als resultaat: de ketting was volledig in zijn huid gegroeid en moest operatief verwijderd worden. Pashuk leeft nu in ons BERENWOUD Prishtina in Kosovo, waar hij eindelijk geniet van de vrijheid. Het litteken in zijn hals is nauwelijks meer zichtbaar. 
  • Tomi, gered in augustus 2016. Tomi leefde net als Pashuk in een kleine kooi naast een restaurant. Zijn dagelijkse dieet bestond uit bier en oud brood. Net als Pashuk leeft ook Tomi nu in ons BERENWOUD Prishtina.
  • Gjina, gered in september 2016. Gjina was pas 3,5 jaar oud toen we haar redde, en al die tijd leefde zij in een kleine kooi zonder beschutting tegen wind, regen of zon. Omdat ze erg gefrustreerd was, kreeg ze maar liefst 20 (!) flesjes bier per dag gevoerd. Op deze manier hield haar eigenaar haar 'kalm.' Ze woog slechts 100 kilo toen we haar verhuisden naar ons BERENWOUD Prishtina. Daar is ze inmiddels uitgegroeid tot een ware schoonheid.
  • Luna, gered in november 2016. Luna leefde in een ijzeren kooi in een pretpark. Ze kon niet schuilen voor regen, wind, zonneschijn en vooral niet voor het oorverdovende lawaai in het pretpak. Gelukkig konden we haar daar weghalen! Luna verblijft momenteel nog in een tijdelijk, veilig verblijf in Albanië. Zodra de nieuwe verblijven af zijn, verhuist ook zij naar BERENWOUD Prishtina.
  • Jeta, gered in november 2016. Jeta was een zogeheten 'selfiebeer'. Dag in dag uit werd ze door haar eigenaar aan een ketting meegesleurd over straat, die vast zat aan een ijzeren ring door haar neus. Op straat moest ze met mensen op de foto. En wanneer de dag erop zat, werd ze weer gedumpt in de kleine donkere garage naast het huis aan de vloer. Vastgeketend en in het donker wachtte ze op de volgende dag vol ellende. Gelukkig konden we ook haar weghalen! Net als Luna zal zij binnenkort verhuizen naar BERENWOUD Prishtina.
  • Riku, gered in december 2016. Riku woonde in een klein bergdorp in Albanië. Zijn eigenaar beweerde dat hij Riku vond toen het nog een klein beertje was, en alleen. Omdat hij medelijden met het beertje had nam hij hem mee naar huis. Maar twee jaar later was Riku uitgegroeid tot een sterke volwassen beer, die zich iedere dag luid brullend probeerde los te rukken van de ketting waarmee hij vastgeketend zat. Zijn eigenaar wilde niet meer voor hem zorgen. Gelukkig konden wij Riku helpen! Riku zit nu nog in een veilig, tijdelijk verblijf in Albanië. Zodra zijn nieuwe verblijf in ons DANSBERENPARK Belitsa in Bulgarije af is, zal hij hierheen verhuizen.

 

Daarnaast hebben we, begin februari 2017, ook nog de Albanese beren Sonia, Piero en Leone gered, in samenwerking met de Italiaanse NGO Salviamo gli orsi della luna en Animal Rescue Albania. Deze dieren zijn een nieuw leven tegemoet gegaan in Italië.


Pashuk kan eindelijk een beerwaardig leven leiden in ons BERENWOUD Prishtina
© VIER VOETERS

print