VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Nieuw thuis voor Gjina, Tomi en Pashuk

2016-10-11
Gjina geniet in de zon van haar fruit
© VIER VOETERS | Hazir Reka

Update: Tomi en Gjina naar buiten!

 

De eerste stapje zij gezet! Gjina en Tomi hebben hun nieuwe verblijf in BERENWOUD Pristina onderzocht en Tomi heeft zelfs het zwemwater ontdekt. Pashuk durft nog niet naar buiten, maar de deur staat open. Ieder dier doet dit op zijn eigen manier en we gunnen Pashuk alle tijd die hij nodig heeft om zijn angst te overwinnen en het echte berenleven te ontdekken. 

 


Tomi heeft het water voorzichtig aangeraakt
© FOUR PAWS | Hazir Reka

Update 27-09-2016: ze zijn gearriveerd!

 

Afgelopen nacht zijn de drie beren veilig aangekomen bij ons eigen BERENWOUD Pristina. Ze hebben de nacht binnen doorgebracht, maar over een paar uur krijgen ze de kans om naar buiten te gaan. We zijn benieuwd welke beren durven en wie misschien nog te getraumatiseerd is om zo'n grote stap te zetten.

Als u deze beren wilt helpen bij hun nieuwe leven, mag u natuurlijk altijd een donatie doen. 


Onderzocht en klaar voor transport
© VIER VOETERS

Twee teams van VIER VOETERS zijn in Albanië om de beren Gjina, Tomi en Pashuk over te brengen naar ons berenreservaat Prishtina. Deze beren, die leefden op een dieet van bier in kleine, vochtige kooien bij restaurants, zijn eerder door het Albanese ministerie van Milieu in beslag genomen.

 

Ze zijn nu verdoofd, medisch onderzocht en in de transportkisten geladen. In Pristina krijgen ze zeer grote buitenverblijven, met weides, bos en zwemwater. Daar kunnen ze een echt berenleven leiden.


Gjina is eindelijk veilig
© VIER VOETERS

print