VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Rechter besluit over toekomst beer Baloo

2016-08-02

VIER VOETERS wil beer toekomst geven in eigen berenpark

 

Begin juli leek beer Baloo een mooie toekomst tegemoet te gaan. VIER VOETERS en de Poolse dierenwelzijnsorganisatie Viva! redden de beer van een miserabel leven in een Pools circus en brachten hem over naar een tijdelijk onderkomen in Poznan Zoo. Het plan was om de beer vervolgens over te brengen naar het VIER VOETERS reservaat in Duitsland. Maar de dierentuin wil Baloo niet meer laten gaan…

 

Bij het circus ‘Vegas’ in  Pawlowice werd Baloo verwaarloosd en mishandeld. Gevangen gehouden in een extreme kleine kooi kreeg hij tijdens de shows junkfood om bezoekers te vermaken. Na zijn redding biedt Poznan Zoo hem nu een veilig onderkomen in een verblijf dat 100 m² groot is. Op termijn willen ze een groter verblijf gaan bouwen.

 

Toch is VIER VOETERS van mening dat het eigen reservaat een betere optie is voor de beer. Inez de Ligt, directeur VIER VOETERS legt uit: “In Duitsland krijgt Baloo direct een veel groter, specifiek voor beren ontworpen verblijf. Het landschap in berenpark Müritz lijkt op het natuurlijke leefgebied van beren met gemengde bossen, weides, heuvels en natuurlijke beekjes. Daarnaast heeft het park, waar momenteel 16 andere beren leven, ruime ervaring in de rehabilitatie van mishandelde en getraumatiseerde beren en kan het Baloo gespecialiseerde medische zorg geven.”

 

VIER VOETERS en Viva! Hopen toestemming te krijgen voor het transport, maar het lot van Baloo ligt nu in de handen van de rechter die hierover beslist. 


print