VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

BERENWOUD Arbesbach


VIER VOETERS reservaat voor beren in gevangenschap

In 1998 werd het eerste reservaat van VIER VOETERS geopend: BERENWOUD Arbesbach. In 2009 werd dit bos uitgebreid en kregen bezoekers de mogelijkheid om beren in hun natuurlijke omgeving te zien, inclusief alle aspecten uit het leven van deze fascinerende wilde dieren die daarbij horen.© VIER VOETERS | Stefan Knoepfer

Het einde van circusberen in Oostenrijk

In een aantal landen in Europa is het houden van wilde dieren in circussen al verboden. Dit betekent een belangrijke ontwikkeling voor het dierenwelzijn. Wilde dieren, inclusief beren, lijden erg onder de slechte omstandigheden waaronder ze worden gehouden in de rondreizende circussen.

 

Tom en Jerry, twee bewoners van BERENWOUD Arbesbach, zijn hier een goed voorbeeld van. De twee broers werden gekocht door een privédierentuin toen ze vier maanden oud waren, en werden daar tot 1993 gehouden. Ze werden in de zogenaamde ‘berenschool’ getraind om voor publiek op te treden. In 1994 begonnen de eigenaren van de twee beren het Gouden Circus en werden Tom en Jerry één van de hoofdattracties. Vanaf dat moment verbleven de beren tijdens hun reizen door Europa in een krappe circuswagen.

 

De twee beren konden alleen worden gestimuleerd hun aangeleerde trucjes te tonen door ze suikerklontjes of snoepjes te geven. Hierdoor werden zij door suikerziekte blind, kregen een slecht gebit en traden er fysieke stoornissen op, waar Tom en Jerry tot op de dag van vandaag aan lijden.


Overplaatsing naar een nieuw en beervriendelijk thuis

Beren in gevangenschap kunnen niet worden teruggeplaatst in het wild. Zij zouden daar niet kunnen overleven omdat ze te afhankelijk van mensen zijn geworden. Ook lijden veel dieren aan ernstige gedragsproblemen als gevolg van de slechte omstandigheden tijdens hun gevangenschap.

 

BERENWOUD Arbesbach biedt deze beren een alternatief. Hier kunnen de dieren hun natuurlijk instinct herontdekken en zich weer normaal gedragen: ronddwalen, zich verstoppen, holen graven of overwinteren. De waterminnende beren kunnen zich in een van de vijf waterpoeltjes wassen en zich verder uitleven. Doordat er regelmatig nieuw speelgoed wordt uitgedeeld, worden de beren geprikkeld nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hierdoor behouden ze hun natuurlijke nieuwsgierigheid. Het voer wordt verdeeld over het hele terrein zodat de beer er, net als in de vrije natuur, de hele dag naar kan zoeken.


Bezoek de beren

Bezoekers kunnen de beren in het BERENWOUD van dichtbij bekijken. Het bezoekadres is:

 

BERENWOUD Arbesbach

Schönfeld 18

3925 Arbesbach

Oostenrijk

Telefoon: +43-2813-7604

office@baerenwald.at

www.baerenwald.at

 

Kijk voor meer informatie ook eens op http://www.baerenwald.at/de/


STEUN DE BEREN VAN BERENWOUD ARBESBACH


print