VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

BERENWOUD Domazhyr


VIER VOETERS heeft een nieuw berenreservaat gebouwd in Oekraïne: BERENWOUD Domazhyr. Momenteel biedt dit reservaat al plek aan een aantal beren. De eerste geredde en opgevangen beren zijn Potap (gered van een leven als vechtbeer) en Kristina (gered van een leven als dansbeer). In de toekomst moet BERENWOUD Domazhyr 30 geredde beren een thuis bieden.


De opening van BERENWOUD Domazhyr
© VIER VOETERS

Het gebruik van vechtberen in Oekraïne

Alhoewel het gebruik van vechtberen sinds 2015 wettelijk verboden is, worden nog steeds ongeveer 15 tot 20 beren hiervoor gebruikt. De beren worden aangevallen door opgehitste jachthonden als onderdeel van de training van de honden. Ze kunnen zichzelf nauwelijks verdedigen. Ze zijn geketend, vaak ondervoed en in sommige gevallen zijn alle klauwen verwijderd zodat ze de honden niet ernstig kunnen beschadigen. Het uittrekken van een enkele klauw zorgt voor zeer veel pijn. Zoals bij veel andere dieren, zitten er veel zenuwen in de klauwen van een beer. Het trekken van een klauw is vergelijkbaar met het snijden van een vingertop van een mens.


Meer dan 100 beren in gevangenschap

In totaal schatten we dat er ongeveer 100 beren in Oekraïne zijn die in particulier bezit worden gehouden en worden uitgebuit voor het vermaak van toeristen. Ze hebben een vreselijk leven en worden gehouden ​​in kleine kooien in de buurt van restaurants, hotels en zelfs benzinestations. Het doel is om mensen te trekken zodat de eigenaren meer geld verdienen met hun bedrijf.


Wat doet VIER VOETERS?

Door de inspanningen van VIER VOETERS sinds 2012 zijn er meer beren gered van een vreselijk uitzichtloos bestaan. Ze zijn naar BERENPARK Nadiya gebracht en het door de overheid gesponsorde Bear Capture Center Synevyr. Vijf beren leven momenteel in BERENPARK Nadiya in Zhytomyr (West-Oekraïne). Helaas heeft het reservaat op dit moment zijn geen plek meer om nieuwe beren op te vangen, maar met de komst van BERENWOUD Domazhyr kunnen we nu eindelijk meer beren een nieuw en beter leven bieden!

BERENPARK Nadiya is overgenomen door een nieuwe eigenaar. Echer, de vijf beren die daar momenteel leven zullen overgebracht worden naar ons BERENWOUD Domazhyr en zo onze zorg blijven genieten.


STEUN DE BEREN IN BERENWOUD DOMAZHYR!


print