VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

BERENWOUD Müritz


Een nieuw thuis voor lijdende beren

Sinds 2006 biedt BERENWOUD Müritz beren, die uit erbarmelijke omstandigheden zijn gered, een nieuw thuis dat aan hun natuurlijke behoeften voldoet. Momenteel leven er 18 bruine beren in het 16 hectare grote opvangpark.

 

Bezoekers kunnen de beren ervaren tijdens een wandeling door het bos en leren op diverse informatiepunten meer over deze fascinerende dieren.© VIER VOETERS | Hildegard Pannen

Lijdende beren in Europa

Een groot aantal bruine beren in Europa leeft onder slechte omstandigheden. In Duitse circussen alleen al gaat het om ongeveer twintig beren. Ze zitten opgesloten in transportwagens die ze alleen verlaten om op te treden als attractie. Ook andere instellingen, zoals dierentuinen, gaan door met het exploiteren van beren zonder rekening te houden met hun natuurlijke behoeften. Vaak slijten de dieren hun leven op betonnen vloeren, achter tralies, zonder enige bewegingsvrijheid en zonder de mogelijkheid hun natuurlijke gedrag uit te oefenen. Vaak wordt niet eens aan de minimale voorwaarden voor het houden van beren voldaan. Ook als de dieren in beslag worden genomen of vrijwillig worden afgestaan, kunnen zij niet meer worden teruggeplaatst in de vrije natuur en is geschikt onderkomen beperkt. BERENWOUD Müritz vangt deze beren op en biedt hen een nieuw thuis.

 

Als een voormalige bereneigenaar zijn dier overdraagt aan VIER VOETERS, committeert hij zich aan het nooit meer aanschaffen of houden van beren in de toekomst. Om te voorkomen dat er nog wilde dieren in gevangenschap geboren worden, worden alle mannetjesberen gecastreerd bij aankomst in het BERENWOUD.


Een plek waar beren kunnen kiezen

BERENWOUD Müritz biedt verwaarloosde beren een omgeving waarin ze hun natuurlijke instincten en gedrag weer kunnen uitleven. Ze kunnen vrij rondlopen, zich uit het zicht onttrekken, hun eigen holen graven, baden of een winterslaap houden. Ervaren berenverzorgers en dierenartsen voorzien de beren van individuele behandeling. Het gedrag van de beren wordt bestudeerd en gedocumenteerd. Zo wordt het herstel van de dieren en het verloop van stereotype gedragspatronen goed in de gaten gehouden. VIER VOETERS werkt hierbij nauw samen met wetenschappers en universiteiten die gelieerd zijn aan het project.


Bezoek de beren

BERENWOUD Müritz

Am Bärenwald 1

17209 Stuer

Duitsland

Telefoon: +49-39924-79118

info@baerenwald-mueritz.de

 

Kijk voor meer informatie ook eens op www.baerenwald-mueritz.de


STEUN DE BEREN VAN BERENWOUD MÜRITZ


print