VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

BERENWOUD Prishtina

2013-05-22
Berenopvangcentrum Pristina geeft beren uit slechte omstandigheden een kans op een beerwaardig leven

Jarenlang was er geen wet of regelgeving voor het houden van bruine beren in Kosovo. De  beren werden in kleine kooien bij restaurants gehouden om zo bezoekers aan te trekken. VIER VOETERS attendeerde de regering meer dan 10 jaar geleden al op dit misbruik.


Verbod op het hebben van beren in privébezit in Kosovo

Toen in november 2010 werd het hebben van beren in privébezit in Kosovo strafbaar gesteld, hebben wij de regering onmiddellijk onze hulp aangeboden bij het realiseren van een geschikt onderkomen voor de “restaurantberen”. Uit onderzoek van onze deskundigen bleek dat er vijftien bruine beren onder zulke bedroevende omstandigheden werden gehouden.

 

Gelukkig gingen de onderhandelingen goed; er werd een overeenkomst gesloten waarin VIER VOETERS als enige organisatie bruine beren mocht houden in Kosovo. Daarnaast werd er een afspraak gemaakt met de hoofdstad Pristina, waardoor wij kosteloos gebruik kunnen maken van zestien hectare bosrijk gebied.

 

De bouw voor het nieuwe onderkomen met aangrenzende buitenverblijven is zo goed als klaar. In de komende twee maanden starten we de bouw van nieuwe verblijven met zwembaden en holen waar de beren hun winterslaap kunnen houden. We zijn tevens van plan een internationaal dier- en natuurbeschermingscentrum te realiseren.


STEUN DE BEREN VAN BERENWOUD PRISTHINA


print