VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Een sterke coalitie tegen de galbeerindustrie

2017-05-24

VIER VOETERS heeft een coalitie tot stand gebracht met de lokale partner Education for Nature Vietnam (ENV) en World Animal Protection (WAP). Samen met de Vietnamese overheid gaan wij ervoor zorgen dat het aantal beren op galbeerboerderijen tot aan 2020 gaat zakken van 1.300 naar 0.

 

De coalitie streeft ernaar om samen te werken met de Vietnamese regering om een ​​einde te maken aan de wrede galbeerboerderijen in Vietnam. We zijn al begonnen met het implementeren van een roadmap waarin een gefaseerde aanpak wordt beschreven om het aantal galberen op boerderijen sterk te verminderen.

 

De roadmap is ontworpen om een ​​strenger controlesysteem te handhaven voor deze boerderijen, zodat de galberen betere zorg krijgen en dat ongeregistreerde - en daarom illegale - beren onmiddellijk in beslag worden genomen. Tevens is het bedoeld om de huidige wetgeving en vooral de uitvoering ervan te versterken, geschikte verblijven te verzorgen voor in beslag genomen beren en de vraag naar berenproducten te verminderen.

 

Kieran Harkin, campagneleider bij VIER VOETERS, verklaart: “De driejarige roadmap is ambitieus, maar de tijd is rijp om voorgoed een einde te maken aan de galbeerindustrie. Met strengere monitoring van beerboerderijen en met intensieve inspanning om de wetgeving te handhaven, hopen we een einde te maken aan de galbeerindustrie. Ook zullen we eigenaren oproepen hun beer aan ons afstaan. Zo zal het aantal beren ieder jaar drastisch verminderen, tot ze allemaal gered zijn.”   


TEKEN NU DE PETITIE!


De galbeerindustrie is wreed
© VIER VOETERS

print