VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Politieke steun op hoog niveau

2017-09-29

Politieke steun op hoog niveau voor het werk van VIER VOETERS in Vietnam om een einde te maken aan de beerindustrie

Op 21 juli 2017 was VIER VOETERS vereerd de Vietnamese ambassadeur in Duitsland te ontmoeten. De ambassadeur van de socialistische republiek Vietnam in Duitsland, S.E. dhr. Doan Xuan Hung, verwelkomde de oprichter van VIER VOETERS, Heli Dungler en de directeur van VIER VOETERS in Duitsland, Rüdiger Jürgensen, op de ambassade in Berlijn. De ambassadeur betuigde zijn steun voor het werk van VIER VOETERS in Vietnam om het houden van beren te beëindigen. VIER VOETERS is heel dankbaar voor die steun.© VIER VOETERS

In Vietnam hebben de ambassadeurs van Oostenrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Zwitserland en de Verenigde Staten hun steun betuigd voor ons werk en zij toonden zich bereid om onze campagneboodschap met hun Vietnamese tegenhangers te delen.

 

Ook werd VIER VOETERS door de Amerikaanse ambassade uitgenodigd om over ons werk te komen vertellen tijdens een vergadering van het Wildlife Support  Network die werd gehouden in de Britse ambassade in het Vietnamese Hanoi.

 


Steun van Traditionele Chinese Medicijn (TCM) genootschappen

Op het internationale congres ICTAM IX (9de Internationale Traditionele Aziatische Geneesmiddelen Congres) dat in augustus 2017 in het Duitse Kiel werd gehouden, informeerde VIER VOETERS de aanwezigen over ons werk in Vietnam en het gebruik van berengal in traditionele Chinese medicijnen. Zodra zij over ons werk hoorden, betuigden veel dokters, experts en praktizerende geneesheren hun steun aan onze doelstelling om het houden van beren op boerderijen in Vietnam te beëindigen. Onder hen:

 

Prof. Detlev Ganten

MD, Phd, president van de wereldgezondheids top, vice-voorzitter International Academy Partnership for Health.

‘Dierenwelzijn is in alle culturen belangrijk – daarom moeten wij allemaal in de Chinese geneeskunde alternatieven gebruiken voor berengal’.

 

Dr. Geoffry Samuel

Voormalig president van IASTAM – Internationale vereniging studie van Aziatische geneeskunde.

 

Prof. Dr. Angelika C. Messner

Gastvrouw en mede-voorzitter van ICTAM IX, directeur van Chinese studies aan de universiteit van Kiel in Duitsland.

 

Dr. Med. Rainer Nögel

President van SMS, Societas Medicinae Sinensis, Internationale vereniging van Chinese geneesmiddelen e.V.

 

‘Wij zijn het niet eens met het gebruik van berengal in TCM geneesmiddelen. Het houden van beren en het wreed aftappen van berengal is tegen alle ethische normen. Bovendien is het niet nodig voor medische doeleinden daar het door andere beschikbare alternatieven vervangen kan worden. Het gebruik van berengal heeft nooit een rol gespeeld in Duitsland of andere Europese landen, daarom geloven wij dat het aftappen van berengal in Vietnam en China voor verder gebruik onnodig is. In plaats daarvan moeten deze praktijken verboden worden en stopgezet. Daarom is het werk van dierenbeschermingsorganisaties zoals VIER VOETERS of Pro Wildlife erg belangrijk en krijgen zij onze volledige steun’.© VIER VOETERS

In de Verenigde Staten reageerden organisaties, zoals de American Association of Acupuncture and Oriental Medicine, positief op onze campagne en stemden erin toe het werk van VIER VOETERS te steunen, net zoals de Vietnamees-Amerikaanse gemeenschap in Massachusets.

 

In Zwitserland heeft ook het Fachverband Schweiz, een belangrijke organisatie op het gebied van de traditionele Chinese geneeskunde, ingestemd onze campagne te steunen en te verklaren tegen het gebruik van berengal te zijn.© VIER VOETERS

print