VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

LIONSROCK


Een natuurlijk thuis

LIONSROCK Big Cat Sanctuary is gelegen in de provincie Vrijstaat in Zuid-Afrika, een gebied dat bekend staat om het fokken van roofdieren, jagen en handelsactiviteiten.

 

Op 1 februari 2007 begon VIER VOETERS aan een uniek project om grote katachtigen, die in gevangenschap waren geboren en uitgebuit en/of mishandeld zijn, op te vangen en te beschermen. LIONSROCK biedt een thuis en een natuurlijke leefomgeving die aan al hun levensbehoeften voldoet.De essentie van het begrip reservaat is verankerd in het beleid van LIONSROCK: het jagen op, fokken van en het verhandelen van wilde dieren is ten strengste verboden.

 

LIONSROCK biedt niet alleen een thuis aan 120 leeuwen, luipaarden, tijgers, caracals en cheeta’s, maar ook aan vele andere Afrikaanse wilde dieren.

 

Al deze dieren zijn gered uit een leven in gevangenschap, vol mishandeling en lijden. Sommige dieren werden gedwongen voor toeristen op te treden. Andere werden in dierentuinen en circussen over de hele wereld onder slechte omstandigheden gehouden. Leeuwen uit Roemenië, Oostenrijk en Zuid-Afrika hebben, net als cheeta’s uit Zuid-Afrika, nu een plekje gevonden in LIONSROCK.Leefomgeving

VIER VOETERS heeft hun leefomstandigheden verbeterd en een leefomgeving gevonden die bij hun behoeftes past.

 

De moderne richtlijnen en het ontwerp van de leefomgeving bieden:

• Een groot gebied voor deze sociale dieren die in familieverband leven;

• Aanmoediging van natuurlijk gedrag door middel van gedragsverrijking;

• De mogelijkheid voor de dieren om zich in natuurlijke vegetatie terug te trekken;

• Een hoog niveau van medische verzorging;

• Hoge veiligheidsnormen van de omheiningen.

 

Verschillende soorten dieren kunnen vrij rondlopen in het park dat een gebied van ruim 1.250 hectare beslaat. Je vindt hier gnoes, springbokken, zebra’s, elandantilopen, struisvogels en vele soorten vogels, tegen een achtergrond van schitterende bergformaties.


Het educatieve programma

Om onze opvatting van dierenwelzijn en behoud over te brengen heeft LIONSROCK verschillende educatieve programma’s opgezet. Bezoekers leren allerlei interessante feiten over grote katachtigen en hun situatie.

 

Voor wie tijdens de vakantie een bijdrage wil leveren aan dit unieke project, biedt LIONSROCK allerlei soorten vrijwilligersprogramma’s.LIONSROCK Lodge

LIONSROCK is open voor publiek. Het is een unieke combinatie van een reservaat ten behoeve van dieren en een toeristische bestemming, waardoor elk bezoek een onvergetelijke ervaring is.

LIONSROCK Lodge is gelegen in het park en biedt onderdak aan ongeveer 55 gasten. Er zijn onder andere schitterende kamers, maar ook aparte vakantiehuisjes. Men kan de avond ontspannen doorbrengen in ons uitstekende restaurant en de gezellige bar. Wij bieden onder andere de volgende activiteiten: begeleide rondleidingen, safari’s, paardrijden, hiking (wandelen), vogelobservatie en excursies naar het nabijgelegen Golden Gate National Park, Clarens of zelfs naar Lesotho. U kunt hier ook terecht voor congressen, feestelijke aangelegenheden (zoals bruiloften) en teambuilding.


LIONSROCK Big Cat Sanctuary

p/a The Farm Klein Bloemhof, Bethlehem

P.O. Box 1416, Bethlehem 9700

Zuid-Afrika

Telefoon: +27-58-304 1005

Fax: +27-58-304 1003

E-mail: office@lionsrock.org

 

Kijk voor meer informatie op www.lionsrock.orgprint