VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Gypsy's laatste reis

2016-07-18

Met pijn in ons hart hebben we afscheid genomen van een hele bijzondere leeuwin. In ons paradijs voor leeuwen, LIONSROCK in Zuid-Afrika, is Gypsy voorgoed ingeslapen.


Gypsy was geen schoonheid, maar wel heel bijzonder
© VIER VOETERS | Bogdan Baraghin

De kleine leeuwin, die meer leek op een welpje dan op een volwassen leeuw, was verre van mooi. Vergeleken met het statige voorkomen dat bij de koningen der dieren hoort, zag Gypsy er zwak en kreupel uit. Sinds haar geboorte waren haar poten vergroeid en kort gebleven. Haar leven in een te kleine, betonnen kooi in een Roemeense dierentuin in combinatie met jarenlange slechte voeding, zorgde voor een onherstelbare beschadiging van de botten. Maar haar karakter heeft er nooit onder geleden. Gypsy was altijd sterk.

 

Twee jaar geleden lukte het VIER VOETERS om met hulp van onze trouwe donateurs de gehandicapte leeuwin over te brengen van het Friese FELIDA naar LIONSROCK. In de warme stralen van de Afrikaanse zon, met het savannegras onder haar korte pootjes wist Gypsy al snel de harten te veroveren van alle dierverzorgers. 

 

In LIONSROCK, FELIDA en het Amsterdamse kantoor van VIER VOETERS rouwen we om de dood van deze kleine, dappere leeuwin. We zullen je nooit vergeten Gypsy!


Vaarwel Gypsy
© VIER VOETERS | 2016

print