VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Noodhulpmissie VIER VOETERS in Balkan goed ontvangen

2014-05-27

Meer dan 60 ton voedsel voor vee en huisdieren uitgedeeld in crisisgebied

Het nieuws van de noodhulp door VIER VOETERS dierenartsen en logistieke experts deed snel de ronde onder de vele boeren in en om Obrenovac die nu afhankelijk zijn van de steun van de dierenwelzijnsorganisatie. Inmiddels hebben meer dan 600 mensen zich geregistreerd om voedsel te krijgen voor hun dieren. Dr. Amir Khalil, hoofd van de afdeling noodhulp bij VIER VOETERS is sinds het begin van vorige week  actief in de gebied: “Er is een enorme vraag naar onze diensten van degenen die getroffen zijn door de overstromingen. Ons team heeft al 60 ton voedsel verstrekt voor de runderen, varkens en kippen, alsmede katten en honden. Dit gebied heeft nog nooit te maken gehad met overstromingen als deze. De wanhoop is groot en de lokale politie heeft moeten ingrijpen om de toegang tot de VIER VOETERS voedseldistributie  veilig te stellen.”


Tien dagen na de overstromingen is het gebied in en rond Obrenovac nog steeds deels afgesloten en veel mensen mogen nog niet terugkeren naar hun huizen. Gezelschapsdieren die zijn achtergelaten kunnen alleen overleven met de hulp van vrijwilligers en VIER VOETERS . Het VIER VOETERS noodhulpteam vaart met rubberen boten naar de boerderijen en voorziet het achtergebleven vee en de huisdieren van voedsel en vers water. Het team heeft ook al meerdere honden gered uit het overstroomde gebied, medisch behandeld en gevaccineerd tegen hondsdolheid en ze terug gebracht naar hun eigenaren.

Vanwege de hoge temperaturen en de vele karkassen van verdronken dieren loert het gevaar van een epidemie. Op verzoek van de Servische veterinaire autoriteit levert VIER VOETERS specialistische kennis over epidemiepreventie.

Direct na de verwoestende overstromingen heeft de Servische regering VIER VOETERS officieel om steun gevraagd. Het is de enige dierenwelzijnsorganisatie die is toegelaten in het gebied. Op dit moment is het team actief in de zwaar getroffen stad Obrenovac . De missie wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de Servische ministerie van landbouw en de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Belgrado.

Het ervaren VIER VOETERS team onder leiding van Amir Khalil verzorgt al jaren noodhulp aan dieren in rampgebieden over de gehele wereld, zoals na de Golfoorlog in Bagdad, de tsunami in Sri Lanka, met de droogte in het gebied Samburu/Kenia, de overstromingen in Pakistan, de onrust in Egypte en het meest recent in de Filippijnen na tyfoon Haiyan. Bij natuurrampen maken een paar dagen vaak het verschil tussen leven en dood. VIER VOETERS helpt snel en direct: het kernteam redt, evacueert, behandelt en ent dieren, deelt voedsel uit en bouwt noodstallen. De internationale dierbeschermingsorganisatie werkt hierbij nauw samen met lokale hulporganisaties.


print