VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Hulp aan Indiase dorp Vanaspatti

2011-01-01

In het Noord-Oosten van India heeft een grote overstroming geleid tot een  noodtoestand. Inmiddels is een team van Vier Voeters ter plaatse om  dieren die slachtoffer zijn geworden van de overstroming in te enten en van voedsel te voorzien. Het project is ook voor de lokale bevolking van levensbelang, want deze dieren zijn hun bestaansmiddel.

Het dorp Vanaspatti ligt in de staat Bihar Sitamarhi en heeft 500 huishoudens. Ieder huishouden bestaat gemiddeld uit acht tot tien personen en drie dieren. Vier Voeters gaat uit van naar schatting 1500 extreem ondervoede koeien, geiten en waterbuffels. Momenteel heeft de grote overstroming het lot van mens en dier zeer nauw met elkaar verbonden.


Eerste hulp acties

Vier Voeters helpt Vanaspatti met twee maanden voer voor de dieren. Het Vier Voeters' team ter plaatse draagt zorg voor medische ondersteuning, inentingen en noodstallen.
De snelle voortgang van het project dankt Vier Voeters deels aan de samenwerking met de Indiase hulporganisatie “Nav Jagriti” en de getroffen gemeente zelf.

Met open armen
De informatiedag in het dorp werd door 500 mensen bezocht. Met behulp van een medewerker van “Nav Jagriti”  en een Hindi-sprekende dierenarts werden taalbarrières snel overwonnen. De bijeenkomsten hebben het werk van Vier Voeters ten behoeve van de acute problemen vergemakkelijkt en hebben er bovendien toe bijgedragen dat Vier Voeters met open armen door de dorpelingen werd ontvangen.

 

U kunt meer lezen over dit project op www.vier-pfoten.org


print