VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Alle dieren Khan Younis veilig

2016-08-29

De 15 dieren die VIER VOETERS gered heeft uit de verwaarloosde Khan Younis Zoo in Gaza zijn allemaal veilig aangekomen in hun nieuwe, veilige thuis.


Laziz, de laatste tijger uit Gaza, is veilig aangekomen in LIONSROCK.
© VIER VOETERS | Bogdan Baraghin

Laziz in LIONSROCK, Zuid-Afrika

Laziz was de laatste van de 15 dieren uit de Khan Younis dierentuin die aankwam in zijn nieuwe, veilige verblijf. Laziz verhuisde naar LIONSROCK, het eigen reservaat van VIER VOETERS in Zuid-Afrika. Daar kan hij de rest van zijn leven doorbrengen in een beschermde omgeving die voldoet aan de wensen van iedere tijger. Zodra Laziz gewend is aan de nieuwe omgeving, geuren en geluiden, krijgt hij een verblijf dat ca. 1 hectare groot is en voorzien is van bomen, struiken en een zwemvijver. Daar kan hij weer echt tijger zijn. 


Negen dieren naar het New Hope Center in Jordanië

Het hert, twee schildpadden, een pelikaan, twee arendbuizerds, een emoe en twee stekelvarkens verhuisden naar het 'New Hope Centre' voor geredde dieren in Jordanië. Voor deze dieren is dit een tijdelijke oplossing. VIER VOETERS en de Princess Alia Foundation bouwen momenteel een nieuw opvangcentrum in de buurt van Amman, Jordanië. Zodra dit Al Ma’wa for Nature and Wildlife gereed is krijgen de dieren hier hun definitieve, grote verblijven.

 

Het New Hope Center is voor de dieren echter al een hele verbetering. Ze hebben meer ruimte en krijgen het voedsel en de verzorging die bij hen past. Zo at de pelikaan in Khan Younis Zoo kip, terwijl de soort in het wild normalerwijs alleen maar vis eet. In het New Hope krijgt de pelikaan weer vis te eten.


Vijf aapjes naar Israël

De eerste dieren die aankwamen in hun nieuwe thuis, waren vijf aapjes (waarvan één zwanger). Zij zijn overgebracht naar de Primate Sanctuary Foundation in Israël. Daar moeten ze eerst in quarantaine, dus het kan even duren voordat we foto's van de dieren in hun nieuwe omgeving kunnen tonen.


Een verdoofd aapje wordt naar de transportkist gedragen
© VIER VOETERS | 2016

print