VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Noodhulp in Gaza

2014-09-14

VIER VOETERS redt dieren uit gebombardeerde dierentuin


Update 17 februari 2015 - De leeuwen voelen zich helemaal thuis in Jordanië

 

De drie leeuwen die VIER VOETERS vorig jaar redde uit de Al-Bisan dierentuin in de Gazastrook genieten volop van hun nieuwe leven in het New Hope Center in de buurt van Amman. Ze zijn alle drie gevaccineerd en de twee mannetjes zullen spoedig gesteriliseerd worden. Zodra de dieren geen dagelijkse monitoring meer nodig hebben, verhuizen ze naar een groter verblijf.

 

Samen met de Princess Alia Foundation (PAF) bouwt VIER VOETERS een nieuw opvangcentrum voor wilde dieren in Jordanië. Niet alleen de drie Gaza leeuwen zullen naar dit centrum verhuizen, ook voor andere dieren gered uit slechte omstandigheden of illegale handel zal dit opvangcentrum een nieuw thuis vormen.


IMG_0239.jpg IMG_8065.jpg IMG_6008.jpg Wolves_10_May_2010_053.jpg IMG_5975.jpg IMG_5345.jpg IMG_5304.jpg IMG_2830.jpg IMG_2823.jpg

Update 1 oktober 2014 - De leeuwen zijn veilig aangekomen in Jordanië

 

De drie leeuwen uit de Gazastrook dierentuin zijn afgelopen nacht veiig aangekomen in het opvangcentrum in Jordanië waar ze een tijdelijk thuis hebben. VIER VOETERS bouwt momenteel in de buurt van Amman een nieuw opvangcentrum, het "Al Ma’wa for Nature and Wildlife“, waar geredde wilde dieren een permanent thuis vinden. Zodra de nieuwe verblijven in het "Al Ma’wa“ gereed zijn, verhuizen de drie leeuwen naar dit permanente onderkomen waar ze de rest van hun leven in veiligheid door kunnen brengen.


De leeuwen hebben hun reis naar Jordanië goed doorstaan en konden gisteren al jhun nieuwe verblijven in
© VIER VOETERS - Birgit Leber

Update 30 september 2014 - VIER VOETERS is met de leeuwen onderweg naar hun nieuwe thuis in Jordanië.

 

Ons noodhulpteam heeft vanmorgen de leeuwen verdoofd, medische behandeld en overgebracht naar hun transportkisten. Op dit moment zijn de dieren onderweg naar hun nieuwe onderkomen in Jordanië!


De leeuwen zijn aan het begin van de middag op een vrachtwagen geladen en zijn onderweg naar Jordanië
© VIER VOETERS - Birgit Leber

Update, 17 september 2014

VIER VOETERS heeft de weinige overlevende dieren in de zwaar beschadigde Al- Bisan dierentuin in het noorden van de Gazastrook niet alleen voorzien van voedsel en drinkwater, maar sommige dieren zelfs geopereerd! Daarnaast zijn noodreparaties van de verblijven uitgevoerd om de situatie veiliger te maken voor mens en dier. Onderstaand filmpje geeft een goed beeld van de situatie ter plekke.


De dierentuin in het noorden van de Gaza strook is zwaar getroffen. Het noodhulpteam, geleid door dierenarts Dr Amir Khalil is ter plekke om de dieren te helpen.
© VIER PFOTEN | Mihai Vasile

Het maandenlange conflict in de Gaza strook heeft geleid tot duizenden doden en gewonden. Sinds de laatste opleving van vijandelijkheden begin juli zijn ontelbare gebouwen en instellingen gebombardeerd, met vreselijke gevolgen voor mens en dier. Meer dan 80 dieren zijn gedood toen de Al-Bisan dierentuin in het noorden van Gaza gebombardeerd werd. De twintig overgebleven dieren krijgen eindelijk hulp. Een team van VIER VOETERS is momenteel in de dierentuin om de verzwakte en getraumatiseerde dieren, waaronder drie leeuwen, te voorzien van voedsel en medische zorg.


De leeuwen in de dierentuin zijn hongerig, getraumatiseerd en sterk verzwakt
© VIER VOETERS | Mihal Vasile

 Het team heeft deze operatie samen met de Egyptische autoriteiten en lokale goede doelen vanuit Caïro gepland. De veiligheid van het team had de hoogste prioriteit. Uiteindelijk is het gelukt om, begeleid door een militair konvooi, de Gaza strook te bereiken.

 

VIER VOETERS, dat goed bekend staat in de regio,  werd door dierentuinmanager Shady Hamad officieel om hulp gevraagd omdat er geen voedsel en water meer was voor de overgebleven dieren. Overal liggen dode dieren, waaronder apen, stekelvarkens, struisvogels en lama's. De weinige overlevenden, waaronder drie leeuwen, zijn getraumatiseerd, ziek en sterk verzwakt.


Amir Khalil bereid de medische behandeling van de dieren voor
© VIER VOETERS | Mihai Vasile


Uitgerust met antibiotica, desinfecteermiddelelen en ontwormingsmiddel voert het VIER VOETERS team de medische behandelingen voor. Daarnaast zijn vanuit Jordanië voedselleveranties geregeld en is voor vers water gezorgd.

 

VIER VOETERS probeert om voor de drie leeuwen en een aap een veilige opvang te vinden in Jordanië.© VIER VOETERS | Mihal Vasile

print