VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Hulp aan de Tripoli Zoo

2011-01-01

Het nieuwe noodhulpproject van Vier Voeters in Libië

Vier Voeters is een nieuw project gestart in een dierentuin in de Libische hoofdstad Tripoli. De actie startte naar aanleiding van berichten in de media, waaruit bleek dat ongeveer 700 dieren met de hongerdood werden bedreigd.Door het aanhoudende conflict in Libië was er geen personeel meer in de dierentuin en kregen de dieren wekenlang weinig tot geen water en voedsel. Veel van de getraumatiseerde dieren verkeren in kritieke toestand en hebben dringend hulp nodig. Het Vier Voeters team zorgt voor eerste hulp en zal een systeem opzetten om de dieren blijvend van voedsel en water te kunnen voorzien. 

Het conflict in Libië duurt al maanden en wordt door velen als de grootste revolutionaire omwenteling van de 'Arabische lente' gezien. Toen de gevechten de hoofdstad bereikten, zochten veel bewoners beschutting in de buitengebieden. Ook de ongeveer 700 dieren in de dierentuin werden verlaten. Vorige week berichte CNN over de verschrikkelijke situatie van de achtergelaten dieren. Vier Voeters is de eerste dierenwelzijnsorganisatie die ter plaatse hulp verleend. We worden bijgestaan door Jeremy Mansfield, een bekroonde Zuid-Afrikaanse radio- en TV-presentator.Eerste maatregelen
Het Vier Voeters team zal met andere organisaties en vrijwilligers samenwerken om de dieren van water, voedsel en medische hulp te voorzien. Als eerste werd vastgesteld welke dieren het dringendst geholpen moesten worden, en hoe die hulp eruit moest zien. De vaccinaties waren door de uitgevallen koelsystemen niet goed meer en werden door het team vervangen. Ook de voedselvoorziening moest snel geregeld worden, vooral voor de sterk verzwakte roofdieren.

De instelling van nieuwe standaarden
De volgende stap is om een duurzaam systeem voor medische verzorging op te zetten. Voedselstandaarden worden vastgelegd en nieuwe dierentuinmedewerkers worden opgeleid, om goede verzorging te kunnen bieden en de situatie van de dieren te verbeteren. Libië is voor Vier Voeters het tweede land in de regio waar noodhulp wordt verleend. Al eerder werden tijdens de opstand in Egypte verlaten en verzwakte dieren geholpen. De leden van het team zijn nu op zoek naar ondersteuning voor dit veelomvattende project.

Ondersteun ons project met een donatie!


print