VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Opnieuw naar Libië

2011-01-01

Na de oorlogsangsten opnieuw een vertrouwd leven voor de dieren in Tripoli

Na een week noodhulp te hebben verzorgd voor de dieren in de zwaar getroffen Libische hoofdstad Tripoli, heeft Vier Voeters besloten de werkzaamheden voor de noodlijdende dierentuin uit te breiden tot een lange termijn plan.

Onder leiding van onze experts is een cursus opgezet volgens de laatste inzichten voor de nieuw gevormde staf van oppassers, verzorgers en managers, die onder het Ghadaffi-regime geen adequate opleiding hebben gekregen.De dieren in Tripoli komen langzamerhand bij van de traumatische ervaringen van de afgelopen maanden. Diverse dieren werden de afgelopen week letterlijk van de hongerdood gered. Vooral de oudere dieren hadden erg te lijden onder de oorlogsomstandigheden. Zo overleefde een van de oudere tijgers het helaas niet.

Dieren die voor de oorlog als tam konden worden beschouwd, zoals bijvoorbeeld de nijlpaarden, waren zo getraumatiseerd dat ze zich terugtrokken in hun bassins als er mensen in de buurt kwamen. Ze weigerden zelfs te eten. Het zal daarom nog wel enige tijd en training vergen voordat hun gedrag weer min of meer normaal wordt.

Als gevolg van het oorspronkelijke embargo tegen Libië hadden internationale organisaties en NGO's geen toegang tot het land. Naast het verschaffen van veterinaire training, zal het personeel van de dierentuin ook nog enige tijd andere hulp nodig hebben bij de dierverzorging.Samen met internationale collega-organisaties is Vier Voeters nu begonnen met het opzetten van cursussen. Dat moet er toe leiden dat de dieren binnen enkele maanden weer een enigszins vertrouwd leven zullen kunnen leiden.


print