VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Opnieuw voorraden aan Libische dierentuin

2011-01-01

Als onderdeel van een langdurig hulpproject aan de Tripoli Zoo heeft Vier Voeters opnieuw medicijnen- en voedselvoorraden aan de dierentuin afgeleverd. De delegatie - afkomstig uit Zuid-Afrika en Europa - werd vele malen opgehouden maar arriveerde uiteindelijk veilig en op tijd in Tripoli. Niet alleen werden voorraden afgeleverd, maar ook werden nieuwe apparaten geïntroduceerd en uitgelegd en plaatselijk personeel geadviseerd.Onder leiding van Vier Voeters' ervaren noodhulpspecialist Amir Khalil zijn uitgebreide plannen ontworpen om het welzijn van de dieren te vergroten. Het activeren van de dieren (door middel van het aanwakkeren van hun nieuwsgierigheid) en het implementeren van nieuwe procedures, blijkt minstens zo belangrijk als de medegebrachte voedselvoorraden voor honderden bijna doodgehongerde dieren. De ondersteuning is tot nu toe overweldigend. Samen met andere instellingen en organisaties, zal Vier Voeters deelnemen aan trainingsprogramma's en kennisuitwisseling voor het personeel, voor zowel verzorgers als het management.

Getraumatiseerde chimpansee
Veel dieren zijn ernstig getraumatiseerd, met name door de bombardementen maar ook de jarenlange slechte leefomstandigheden. Zo is er de chimpansee Bosko, die ooit als cadeau aan de dierentuin werd geschonken en vervolgens kunstjes op moest voeren. Zijn kreten raken iedereen in het team en het dier lijkt ernstig getraumatiseerd. Er wordt alles aan gedaan om hem een nieuwe basis te geven voor zijn toekomstige leven.

Gewonde hyena's
Onder de meest getroffen dieren is ook een groep hyena's. De dieren waren ernstig verwaarloosd en hadden veel verwondingen. Door de stress van de oorlog hadden ze ook elkaar verwond. Wat hun situatie had verergerd, was hun lege terrein, waardoor ze nauwelijks hun natuurlijke gedrag konden uitoefenen. Ze waren de eerste dieren die een intensieve behandeling kregen: vaccinaties tegen rabiës, het verwijderen van parasieten, bloedtesten en verzorging van de vacht. Ze profiteren enorm van de verrijking en de verbetering die gepland staan om in de komende maanden geïmplementeerd te worden - net als alle andere dieren in de dierentuin van Tripoli.


print