VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Overheidssteun voor Tripoli Zoo

2011-12-28

Project Vier Voeters tot een goed einde gebracht

Goed nieuws voor Tripoli Zoo, de dierentuin die in het najaar van 2011 in problemen kwam vanwege de onrust in Libië. De Libische regering zal vanaf nu weer de onderhoudskosten van dierentuin op zich nemen. Door het vrijkomen van Gadaffi's vermogen ontstond er nieuw kapitaal voor het financieren van de dierentuin. Het is de bedoeling dat dit geld wordt gebruikt voor personeel en zorg en eten voor de dieren.Door de onrust in Libië kwam het leven van veel dieren in de dierentuin in het najaar van 2011 in gevaar. Het personeel was gevlucht en de in de steek gelaten dieren waren verstoken van voer, water en medische zorg. De internationale dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters startte een noodhulpproject en kon de dieren net op tijd  te hulp schieten. Verwaarloosde dieren werden behandeld en gevoed. Daarnaast werd gekeken naar een duurzame oplossing voor de dierentuin, zoals de verbetering van verblijven en een gedegen training voor het personeel.

'Ons project is hiermee tot een geslaagd einde gekomen,' zegt projectleider en dierenarts Amir Khalil. 'Toen we hier in september voor het eerst kwamen, belandden we bijna in de vuurlinie en er werd nog steeds gevochten in Tripoli. Maar het was het risico waard! De dieren hebben sindsdien voortdurend hoogwaardig voedsel en medische hulp gekregen. Nu de meeste medewerkers weer zijn teruggekeerd, brengt dat ook weer wat routine terug in het leven van de dieren.' Ook de Oostenrijkse ambassadeur Dorothea Auer sprak tijdens een bezoek haar tevredenheid uit over de huidige ontwikkelingen en dankte ze Vier Voeters voor al het goede werk.

Inmiddels zijn er zelfs nieuwe leeuwenwelpjes geboren. Twee dieren hebben gezonde jongen ter wereld gebracht. En ook de dieren die het meest geleden hebben onder de onrust, zoals de chimpansee Bosko en een aantal hyena's, zijn weer opgeknapt. 'We vinden het belangrijk om niet alleen snel te reageren in noodsituaties, maar ook duurzame oplossingen te ontwikkelen. Dat is de enige manier om het welzijn van dieren op de lange termijn veilig te stellen,' aldus Khalil. 'We zijn dan ook dolblij met de steun van de Libische overheid, hoewel de de ontwikkelingen in Tripoli wel nauwlettend in de gaten zullen blijven houden.'


print