VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Overstromingen in Bulgarije

2014-08-11

VIER VOETERS start noodhulp missie in Mizia

Zware regenval heeft een ravage veroorzaakt in de afgelopen dagen in sommige delen van Bulgarije en al menselijke slachtoffers geëist. Bijzonder zwaar getroffen is de regio rond de stad Mizia. Op sommige plaatsen steeg het water tot vier meter boven het normale niveau. Op uitnodiging van de Bulgaarse autoriteiten en in nauwe samenwerking met het Rode Kruis en het leger is VIER VOETERS een noodhulpmissie begonnen in de stad Mizia in het noordwesten van het land. Het doel van de eerste hulp is de redding van de boerderij- en huisdieren, aanbod van diervoedsel en medicijnen en preventie van ziekten.


Het VIER VOETERS team is bijna 24 uur per dag bezig met de verzorging van boerderij- en huisdieren
© VIER VOETERS | Hristo Vladev

Meer dan 900 mensen geëvacueerd

Veel boeren moesten hun dieren noodgedwongen achterlaten.
© VIER VOETERS | Yavor Gechev

De snelle komst van het water dwong ongeveer 900 mensen om hun huizen en boerderijen direct te verlaten. Hun boerderij- en huisdieren moesten ze noodgedwongen achterlaten in de in sommige gevallen zwaar overstroomde huizen. Voor een grote meerderheid van de bevolking zijn boerderijdieren essentieel voor hun levensonderhoud. Velen weigerden daarom hun dieren achter te laten. Dieren die wel achterbleven krijgen nu eerste hulp. Voor dierenarts Marina Ivanova, hoofd van VIER VOETERS noodhulp teams, heeft deze noodzakelijke hulp prioriteit: "De mensen hebben alles verloren; hun boerderijen zijn verwoest en ze hebben geen middelen om voor hun dieren te zorgen. Onze hulpverlening krijgt dus een dubbele positieve betekenis, als we de dieren helpen, helpen we de mensen op hetzelfde moment."


VIER VOETERS noodhulpteam continu in touw

VIER VOETERS bevrijdt dieren uit hun benard situatie
© VIER VOETERS | Yavor Gechev

Al in de eerste paar dagen kon het VIER VOETERS noodhulpteam veel vee en huisdieren redden uit overstroomde boerderijen en huizen en in veiligheid brengen. Er is veel vraag naar de hulp van VIER VOETERS. Ivanova: "We hebben een boot ter beschikking en kunnen dus de overstroomde gebieden bereiken. Er zijn zoveel mensen die hun adressen geven en ons vragen om hun dieren te redden, dat we momenteel bijna 24 uur per dag aan de slag zijn."


Veel gebieden rondom Mizia zijn alleen per boot bereikbaar
© VIER VOETERS | Hristo Vladev

Voedselleveringen voor getroffen dieren

Zodra het waterniveau daalt, zal VIER VOETERS diervoedsel leveren aan de getroffen regio. Veevoer dat in de stad Mizia opgeslagen lag, werd verwoest door de overstromingen. Talloze boerderij- en huisdieren hebben al een aantal dagen geen voedsel meer gekregen en zijn sterk verzwakt.

Wij houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen in de crisis regio!


print