VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Noodhulp Syrië

2017-09-19

Gevaarlijke missie

Onze missie in Syrië was één van de gevaarlijkste reddingsmissies allertijden. In samenwerking met Turkse autoriteiten haalden we dertien dieren uit een door oorlog gebombardeerde dierentuin nabij Aleppo. Het gaat om vijf leeuwen, twee beren, twee tijgers, twee hyena's en twee honden.


Veilig in Jordanië

De reddingsmissie was zenuwslopend en verliep in twee delen. Eerst werden negen dieren gered, vervolgens nog eens vier. Ze verbleven eerst in Turkije waar zij de nodige medische zorg kregen. Uiteindelijk, na een lange vlucht met vertraging, waren alle dieren aangekomen in Jordanië. Ze werden getransporteerd naar het 'New Hope Centre' waar de meeste van hen een nieuw thuis hebben gekrgen. Ze zijn allemaal vrijgelaten in hun nieuwe of tijdelijke onderkomen.

 

De oprichter en directeur van VIER VOETERS, Heli Dungler, was aanwezig bij de aankomst van de dieren in Amman. "Ik ben erg trots op het VIER VOETERS team. Veel mensen noemden deze reddingsmissie 'Mission Impossible', maar we hebben ze ongelijk bewezen. Er staat niks meer tussen de dieren uit Syrië en een betere toekomst in," zegt Dungler. De grote donateur, de Amerikaan Eric Margolis, was net zo enthousiast over de vrijlating van de dieren in hun nieuwe verblijven. Hij heeft de uitdagende missie vanaf het begin ondersteund. "Ik heb de voortgang van de missie met elke stap gevolgd en de zorgen van het VIER VOETERS team gedeeld. Nu ik de dieren zie die voor het eerst gras onder de voeten hebben is geweldig. Ik hoop dat ze een lang leven in hun nieuwe en veilige thuis mogen leiden", zegt Margolis.


Een zenuwslopende reddingsmissie
© VIER VOETERS

print