VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Mobiele dierenkliniek in Kenia


Snelle hulp voor dieren in nood

Sinds 2002 financiert VIER VOETERS een mobiele dierenkliniek voor het Tsavo National Park, het Shimba Hills National Reserve en het Amboseli National Park in Kenia. Dr. David Ndeereh heeft de medische leiding over deze kliniek en de bedrijfsvoering is in handen van de David Sheldrick Wildlife Trust.

 

Behalve de mobiele dierenkliniek heeft de David Sheldrick Wildlife Trust ook een opvangstation voor olifanten. Hier worden moederloze baby-olifantjes, die anders nauwelijks kans hebben om te overleven, opgevangen, verzorgd en opgeleid om in het wild verder te leven.


Achtergrond

Het Tsavo National Park is het grootste en belangrijkste beschermde natuurgebied van Kenia. Dit gebied heeft de grootste olifantenpopulatie en kent de grootste biodiversiteit van het land. Ondanks de beschermde status vallen er iedere dag wilde dieren ten prooi aan gewetenloze stropers.


Olifanten raken verstrikt in dodelijke vallen
© VIER VOETERS

Reddingsteams

Bezoekers aan het het Tsavo National Park melden dikwijls gewonde dieren. Reddingsteams zijn actief langs de grenzen van park en de mobiele kliniek completeert de noodhulpverlening. Dieren die lijden als gevolg van strikverwondingen, kunnen zonder gevaar worden verdoofd en behandeld.


Uw hulp blijft noodzakelijk

Dankzij de donateurs van VIER VOETERS hebben we een effectief hulpteam onder leiding van een gekwalificeerde dierenarts georganiseerd die beschikken over een auto, medicijnen en de noodzakelijke hulpmiddelen. Ook is een tankauto aangeschaft die 20.000 liter water kan vervoeren. Daarmee kan een lijdensweg als gevolg van uitdroging ter plaatse worden voorkomen.

 

We hebben al vele dieren kunnen redden. Helaas zijn al duizenden dieren een gruwelijke dood gestorven en dit aantal blijft stijgen. We moeten nu actie ondernemen, iedere seconde telt.print