VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Einde samenwerking BOSF

2017-02-13

Jarenlang heeft VIER VOETERS samen met de Borneo Orangutan Survival Foundation (BOSF) gewonde, mishandelde en in beslag genomen orang-oetan weesjes op Borneo geholpen. De samenwerking begon in 2007 toen BOSF dringend hulp nodig had en VIER VOETERS bereid was in het project te stappen om ervoor te zorgen dat dit belangrijke werk voor orang-oetans kon blijven doorgaan. De samenwerking is eind 2016 geëindigd. BOSF gaat door met haar huidige werkzaamheden in de ‘woudschool’ in Samboja Lestari.  


Nieuw VIER VOETERS project

Ondertussen focust VIER VOETERS zich op het oprichten van een onafhankelijk project in een nieuw bosgebied. Het project moet zich gaan richten op het zorgen voor individuele orang-oetan weesjes en hen de best mogelijke kans geven om te leven en overleven in het wild na vrijlating.

 

Met dit project in gedachten, heeft VIER VOETERS geholpen met het oprichten van de Indonesische organisatie ‘Yayasan Jejak Pulang’, welke nu in de laatste fase van onderhandelingen met de betrokken Indonesische autoriteiten zit. We willen onze expertise gebruiken in een onafhankelijk project, welke parallel loopt aan de activiteiten die we samen deden met BOSF, waarmee we hetzelfde doel behouden: meer orang-oetan weesjes helpen in de toekomst.

 

De orang-oetans voor wie wij zorgden in de woudschool van Samboja Lestari (Ung, Robert, Justin, Kiki, Sri en Heli), zullen bij BOSF blijven. Ook Signe en haar baby Saragih behoorden tot onze zorg, maar zij zijn in december 2016 vrijgelaten in het wild in het gebied van Kehje Sewen.


Orang-oetans hebben ons nodig

The orang-oetans van Borneo hebben ons nog steeds heel hard nodig. Twee- tot drieduizend orang-oetans zijn in de afgelopen jaren slachtoffer geworden van de palmolie, tropisch hout en steenkoolindustrie. Daarnaast worden hulpeloze orang-oetan moeders gedood terwijl hun baby’s illegaal verkocht worden als huisdier. Daarom is het ontzettend belangrijk dat ons werk, en tevens het werk van BOSF, blijft doorgaan. De toekomst van de orang-oetans ligt in onze handen.

 print