VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Nieuw project op Borneo

2017-07-25

Nieuw project voor orang-oetans in Borneo

Veel baby orang-oetans in Borneo ondergaan hetzelfde verschrikkelijk lot: hun moeders worden bruut gedood door mensen, en de zwaar getraumatiseerde baby's worden gevangen en verkocht als huisdieren. Maar voor één orang oetan weesje had het erger gekund. Afgelopen weekend hebben wij in samenwerking met onze Indonesische partnerorganisatie Jejak Pulang de zorg op ons genomen voor een orang-oetan weesje. Hij was door de Indonesische autoriteiten in beslag was genomen en naar onze Orangutan Forest School gebracht, dat momenteel in aanbouw in Oost-Kalimantan.

Tot het weesje in beslag werd genomen woonde hij bij een familie in een dorp in de buurt van Sepuluh (Oost-Kalimantan). De familie zegt dat de baby naast zijn dode moeder in een palmolieplantage was gevonden. Hij is het eerste orang-oetan weesje dat naar de Forest School verhuist.

Na een grondig onderzoek door onze dierenarts wordt hij intensief verzorgd door onze gespecialiseerde dierenverzorgers.


Het oran-oetan weesje

De kleine man is nog steeds een beetje verlegen, maar het gaat goed met hem. Hij is al gewend aan ons team. Maar de psychologische littekens van zijn korte leven zijn tot nu toe duidelijk te zien in zijn gedrag: zolang we hem in onze armen houden, wil hij nieuwe dingen proberen, maar zodra hij geen lichaamscontact meer voelt, knuffelt hij zichzelf, of knuffelt hij met de knuffel die we hem hebben gegeven. Zo kunnen we zien dat hij al moest leren om met de dood van zijn moeder om te gaan. Nu zal hij aan een bosrijke omgeving moeten wennen, en helpen we hem om zijn spieren in vorm te krijgen. Hij kan zich momenteel nog nergens op eigen kracht aan vasthouden, want zijn 'menselijke moeder' heeft hem altijd als een menselijke baby gedragen.

 

Doneer voor de verzorging van baby Gonda© VIER VOETERS | Jejak Pulang

Een nieuw project voor de orang-oetans

In april 2017 tekende Jejak Pulang een samenwerkingsovereenkomst met het Indonesisch Ministerie van Bosbouw om een ​​nieuw orang-oetan revalidatie- en vrijlatingsproject te creëren, dat wordt gefinanciëerd door VIER VOETERS.

Drie oudere weesjes worden nu nog verzorgd in een tijdelijke opvang. Het nieuwe project redt illegaal gevangen orang-oetans en rehabiliteert orang-oetan weesjes met het doel om ze weer vrij te laten in het bos van Oost-Kalimantan.Hoewel de nieuwe Forest School pas in de herfst van 2017 zal openen, maakt de inbeslagname van dit orang-oetan weesje door de Indonesische autoriteiten het mogelijk om al naar het quarantaine station te verhuizen. Tijdens de vier weken quarantaine periode, zal deze kleine jongen eerst bij zijn surrogaatmoeders in ons baby orang-oetanhuis wonen. Hier wordt hij dag en nacht verzorgd. Dan introduceren we hem aan de oudere weesjes. Uiteindelijk zal hij, nog steeds met een surrogaatmoeder, een paar uur per dag kunnen doorbrengen in de Forest School. Daar leert hij alles wat hij later nodig heeft om zelfstandig en vrij te leven. Zodra hij de pubertijd bereikt, verhuist hij met zijn verzorgers naar de Forest Academy, voordat hij uiteindelijk vrijgelaten wordt in het wild.print