DonerenAdopteren
Blije beren in BERENWOUD Ninh iInh

Schenken met Belastingvoordeel

Periodiek schenken - voor hetzelfde geld geeft u meer

6.8.2021

Dankzij u en onze andere supporters hebben de honderden dieren in onze opvangcentra en reservaten een goed leven. Om voor ze te kunnen blijven zorgen, is het goed om te weten op welke steun wij voor langere tijd kunnen rekenen. Wist u dat u ons werk ook kunt steunen met belastingvoordeel? VIER VOETERS is door de Belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Natuurlijk is belastingvoordeel niet de reden dát u geeft, maar het leuke is dat u met een periodieke schenking méér kunt schenken voor hetzelfde bedrag. Bereken uw Belastingvrije voordeel! 

Periodieke schenking

Wilt u doneren met belastingvoordeel, dan kunt u dat eenvoudig regelen met een periodieke schenkingsovereenkomst. Hierin wordt de donatie voor onbepaalde tijd vastgelegd. Na vijf kalenderjaren kunt u desgewenst stoppen. Het opstellen van de overeenkomst kost niets en er is geen tussenkomst van een notaris nodig. U bepaalt zelf de hoogte van de jaarlijkse gift en u kunt, als u dat wilt, in termijnen betalen. Echter, in verband met het administratieve werk vragen we bij VIER VOETERS een minimale gift van 50 euro per jaar. VIER VOETERS betaalt geen schenkbelasting, dus uw hele gift komt ten goede aan het realiseren van onze doelen! 

Praktisch

Om de periodieke gift vast te leggen kunt u hieronder de voorbeeldovereenkomst bekijken en downloaden. Vul uw gegevens in en stuur het formulier naar ons op. Wij vullen vervolgens de rest van de gegevens in en sturen de overeenkomst weer naar u terug. U kunt de overeenkomst het beste bewaren voor het geval dat de Belastingdienst ernaar vraagt. 

Wilt u eerst nog even met ons van gedachten wisselen of heeft u nog vragen? Bel gerust naar het VIER VOETERS-kantoor in Amsterdam via 020 – 625 25 26 of stuur een e-mail naar office@vier-voeters.nl. We staan iedere werkdag voor u klaar om u te helpen!

Overeenkomst periodieke schenking

Overeenkomst periodieke schenking

VIER VOETERS 2021


De voorwaarden:

  • U laat de gift vastleggen middels een overeenkomst;
  • U schenkt minstens 1x per jaar een bedrag;
  • De bedragen zijn steeds even hoog.
ANBI

Stichting VIER VOETERS is een door de Belastingdienst erkende 'Algemeen Nut Beogende Instelling'. 

Zoek