Doneren
Vrouw met schaap

‘Trek geen dierenleed aan’

Campagne VIER VOETERS voor dierenwelzijn in de mode

3.8.2021

De internationale dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS start met de nieuwe campagne ‘Trek geen dierenleed aan’. Daarmee wil ze een einde maken aan wreedheden in de textielindustrie en werken aan een diervriendelijke toekomst voor de mode. Het grote publiek kan daarbij helpen door te laten weten dat ze geen dierenleed aantrekt.

Uit wereldwijd onderzoek van VIER VOETERS blijkt dat 41 procent van de Nederlanders zich zorgen maakt over dierenwelzijn in de mode. En dat is terecht, want achter bont, (exotisch) leer, veren, dons en wol schuilt groot dierenleed.

Voor bijvoorbeeld merinowol uit Australië – waar 90% van deze wolsoort vandaan komt – worden veel dieren verminkt. Jaarlijks wordt bij meer dan tien miljoen merinolammetjes grote repen van het achterwerk weggesneden, zonder verdoving en vaak zonder pijnbehandeling. Deze ingreep – die mulesing wordt genoemd – moet voorkomen dat vliegen eitjes in de huidplooien van de lammetjes leggen, die vleesetende maden voortbrengen. 

Daarnaast zijn er nog veel andere wrede praktijken in de textielproductie, zoals het levend plukken van ganzen en de manieren waarop dieren worden gehouden en gedood.

Volgens het onderzoek van VIER VOETERS wil 79% van de ondervraagden in Nederland dat dierenwelzijn op de agenda wordt gezet van de mode-industrie. Wie wil laten weten dat hij/zij dat ook wil en geen dierenleed wil aantrekken, kan terecht op https://help.four-paws.org/nl-NL/wearitkind-trek-geen-dierenleed-aan

Trek geen dierenleed aan campagne

Trek geen dierenleed aan

Samen maken we de mode-industrie duidelijk dat dierenleed geen toekomst heeft. 

Doe mee

VIER VOETERS op social media

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen: 

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek