Doneren

Hoe gaat het met Luna?

25.7.2017

De driejarige beer Luna, werd als een attractie gehouden in de toeristische stad genaamd Vlora. Als jonge beer is Luna meedogenloos van haar moeder gescheiden, om daarna in een afschuwelijke kleine kooi te leven, omringd door luidruchtige muziek en bezoekers van het attractiepark. In november 2016, in aanwezigheid van de politie en de lokale inspecteurs, was het VIER VOETERS team in staat om de beer te kalmeren en haar over te brengen naar een tijdelijk verblijf in de dierentuin van Tirana. Het personeel in de dierentuin heeft tijdens de winter goed voor Luna gezorgd, waarna zij begin juni werd getransporteerd van Albanië naar Duitsland! Het was een zeer lange reis naar haar eindbestemming, waarbij veel grenzen moesten worden gekruist. Op 9 juni slaagde het team erin om met Luna bij BERENWOUD Müritz aan te komen.

De dagen dat Luna in een kleine kooi in een luidruchtig pretpark moest lijden, waren eindelijk voorbij! Het team van BERENWOUD Müritz keek er erg naar uit om haar te verwelkomen en zorgt goed voor haar.

Het is meer dan een maand sinds ze in hier woont, en went langzaam aan haar nieuwe thuis. In het begin was ze nogal verlegen en liep ze nog niet veel rond. Ze bleef liever in de rustige gebieden, ver weg van de bezoekers, het lawaai en de kinderen. Wat heel begrijpelijk is voor een getraumatiseerde beer en alles wat ze in het verleden heeft meegemaakt. Het team merkt dat ze elke dag steeds zelfverzekerder is. Ze vertrouwt haar verzorgers ook steeds meer. Als ze haar roepen of in de buurt van haar verblijf staan, reageert ze meteen. De laatste dagen werd Luna ook steeds zelfverzekerder naar haar buren Michal en Tapsi, in het begin was ze wat angstig om bij hen in de buurt te komen, terwijl ze wel in de buurt van Hanna's verblijf durfde te komen. Nu zie je haar vaak een dutje doen in het midden van haar verblijf, ze is ontspannen en vrolijk. Ze heeft een prachtige gouden vacht en is zonder twijfel een van de meest charmante beren van het reservaat.

Haar nieuwe leefomgeving bevat veel ruimte om te spelen, een zwemvijver , bomen, plaatsen met schaduw en veel vers gras om in te liggen.

We zijn superblij dat we Luna hebben kunnen redden en dat ze het zo naar haar zin heeft bij BERENWOUD Müritz.

Doneer voor Luna haar toekomst 

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek