Doneren

FELIDA Bezoekersdagen

1.3.2017

Oog in oog met een tijger!
Altijd al eens oog in oog willen staan met een tijger? Wil jij wel eens een kijkje achter de schermen nemen bij een opvangcentrum? En ben je benieuwd naar de verhalen van ex-circusdieren die een tweede kans in het leven hebben gekregen?

FELIDA, ons opvangcentrum voor grote katachtigen in Nijeberkoop, Friesland, gaat open voor gereserveerde groepen! Meld je nú aan voor dit unieke en exclusieve bezoek. Uniek, want heb jij wel eens zo dicht bij deze indrukwekkende dieren gestaan? Exclusief, want we zijn slechts een beperkt aantal dagen open voor maximaal 10 bezoekers per dag. Wees er snel bij, want vol = vol!

Wij vragen een donatie van minimaal € 25,- per persoon voor dit exclusieve bezoek. Deze donatie wordt gebruikt om de dieren te voorzien van de benodigde zorg. De donatie kan na aanmelding en bevestiging worden overgemaakt op het rekeningnummer van FELIDA: NL72ABNA0452336066.

Meld je nu aan voor de exclusieve bezoekersdagen

Dagen en tijd
De FELIDA bezoekersdagen vinden plaats op:

6 mei (vol)
20 mei (vol)
3 juni (vol)
17 juni (vol)
1 juli (vol)
15 juli (vol)
29 juli (vol)
12 augustus (vol)
26 augustus (vol)
9 september (vol)
23 september (vol)

Het bezoek zal plaatsvinden van 13.30 uur tot ongeveer 15.00 uur.

Meld je aan!
Inschrijven kan door te mailen naar bezoek@felidabigcats.org. Vermeld hierbij 

- het aantal personen inclusief de voor- en achternamen;
- je telefoonnummer;
- je e-mailadres;
- de gewenste dag (geef ook een tweede optie aan).

Na aanmelding krijg je zo spoedig mogelijk een bevestigingsmail met je eigen reserveringscode, welke je ook dient te gebruiken voor het overmaken van de donatie op het rekeningnummer van FELIDA: NL72ABNA0452336066.

Wat kun je verwachten?
VIER VOETERS heeft het opvangcentrum in Nijeberkoop eind 2013 overgenomen en het FELIDA genoemd. Sindsdien is er een hoop gebeurd. Meerdere dieren zijn naar LIONSROCK, ons beschermde reservaat voor grote katachtigen in Zuid-Afrika, gebracht. Voor de achterblijvers is er daardoor meer ruimte ontstaan. Hun verblijven zijn vergroot waardoor zij meer bewegingsruimte hebben en actiever kunnen spelen met hun verrijking. Echter, nog steeds is onze huidige locatie in Nijeberkoop te klein.

FELIDA moet verhuizen naar een nieuwe locatie. Want de huidige verblijven zijn erg oud en veel te klein om te kunnen voldoen aan onze eigen kwaliteitsstandaarden. En helaas is het op deze locatie niet mogelijk om de verblijven meer te vergroten of natuurlijker in te richten. Ter vergelijking: waar we in LIONSROCK voor de permanente verblijven voor elk dier een minimumoppervlakte eisen van tenminste 1 hectare, is dit de totale oppervlakte van het gehele opvangcentrum bij FELIDA.

Daarom zijn we actief op zoek naar een nieuwe locatie, waar we nog meer voor onze dieren kunnen betekenen. Tevens willen we onze opvangcapaciteit vergroten. Dus hebben we meer ruimte nodig, en die hopen we elders te vinden. Onderzoek en voorbereiding hebben echter tijd nodig.  

Niet alleen de grootte van de verblijven behoren tot belangrijke onderwerpen van de VIER VOETERS kwaliteitsstandaarden. Andere onderwerpen zijn dierenwelzijn, gezondheid, mens-dier relatie, voeding, veiligheid, hygiëne, transport en onderzoek. Wilde dieren horen niet in gevangenschap, maar de grote katachtigen die wij uit de slechte omstandigheden redden, kunnen niet terug naar het wild. Dus zorgen wij voor een oplossing waar de dieren een zo natuurlijk mogelijk leven kunnen leiden. Dat betekent dat ze hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen, geen honger of dorst lijden en vrij zijn van pijn, angst, stress en ander ongerief. Dierenwelzijn heeft onze hoogste prioriteit!

Alle opvangcentra doen jaarlijks mee aan een evaluatie waarbij onderzocht wordt hoe het met al deze onderwerpen gaat en wat er nog verbeterd kan worden. Wat betreft de verblijven scoort FELIDA onvoldoende – dit wisten we al en dit willen we dus veranderen. Houd deze gedachte vast tijdens de bezoekersdag! Verder is het fantastisch om te kunnen mededelen dat FELIDA op alle andere punten goed scoorde, vooral met de wetenschap dat er ten tijde van de overname (eind 2013) nog op alle punten veel werk te doen was.

Extra informatie
FELIDA is een opvangcentrum voor dieren die wij een tweede kans in het leven bieden. Er is geen ruimte om te rennen en spelen. Kinderen zijn welkom, maar let op: de bezoekersdag is niet geschikt als kinderuitje. 
Huisdieren zijn niet toegestaan.
De kosten van minimaal € 25,- per persoon, is geen entreeprijs als wel een donatie. Meer mag daarom altijd! Wij gebruiken dit geld uitsluitend voor de zorg van de dieren. De prijs is voor iedereen, ongeacht de leeftijd, gelijk.

Kijk voor meer informatie over FELIDA ook op de website.

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek