Doneren

Operaties bij onze tijgers uit FELIDA

Sina en Salomé zijn geopereerd

Dierenarts Dr. Marc Gölkel kwam afgelopen dinsdag naar FELIDA voor onze twee oudste dieren: Sina en Salomé.

Sina had last van ingegroeide nagels welke verwijderd moesten worden. Door haar hoge leeftijd (20 jaar!) loopt zij minder en slijten dus ook haar nagels minder goed. Zoals jullie weten is Sina blind aan één oog en er werd geconstateerd dat de oogdruk te hoog was. Daarom is besloten om haar blinde oog te verwijderen. De komende week wordt een pittige week voor Sina: zij moet rustig herstellen van deze ingreep. 
Ook Salomé had een bezoekje van de dierenarts nodig. Een aantal dagen geleden voelde hij zich plotseling niet lekker. Hoewel het nu weer beter met hem gaat, was het erg belangrijk dat hij gecontroleerd werd. We weten bijvoorbeeld dat zijn nieren een verminderde werking laten zien en dat ook zijn lever niet in orde is. Op dit moment wachten we op de uitslagen van het bloed- en ontlastingsonderzoek.

Voor beide dieren zijn de komende paar dagen erg spannend. Herstelt Sina goed? Hoe zijn de uitslagen van Salomé? We blijven onze dieren goed monitoren en houden jullie op de hoogte. Ondertussen: duim mee voor Sina en Salomé!

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek