DonerenAdopterenShop

Operaties bij onze tijgers uit FELIDA

Sina en Salomé zijn geopereerd

Dierenarts Dr. Marc Gölkel kwam afgelopen dinsdag naar FELIDA voor onze twee oudste dieren: Sina en Salomé.

Sina had last van ingegroeide nagels welke verwijderd moesten worden. Door haar hoge leeftijd (20 jaar!) loopt zij minder en slijten dus ook haar nagels minder goed. Zoals jullie weten is Sina blind aan één oog en er werd geconstateerd dat de oogdruk te hoog was. Daarom is besloten om haar blinde oog te verwijderen. De komende week wordt een pittige week voor Sina: zij moet rustig herstellen van deze ingreep. 
Ook Salomé had een bezoekje van de dierenarts nodig. Een aantal dagen geleden voelde hij zich plotseling niet lekker. Hoewel het nu weer beter met hem gaat, was het erg belangrijk dat hij gecontroleerd werd. We weten bijvoorbeeld dat zijn nieren een verminderde werking laten zien en dat ook zijn lever niet in orde is. Op dit moment wachten we op de uitslagen van het bloed- en ontlastingsonderzoek.

Voor beide dieren zijn de komende paar dagen erg spannend. Herstelt Sina goed? Hoe zijn de uitslagen van Salomé? We blijven onze dieren goed monitoren en houden jullie op de hoogte. Ondertussen: duim mee voor Sina en Salomé!

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Opgericht door Heli Dungler in 1988, streeft de organisatie ernaar om met duurzame campagnes en projecten dieren in nood te helpen. Het werk is gebaseerd op onderbouwd onderzoek en wetenschappelijke expertise, evenals intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. VIER VOETERS richt zich op dieren die direct onder menselijke invloed staan: zwerfhonden en zwerfkatten, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren waaronder beren, grote katachtigen en orang-oetans die in ongepaste omstandigheden worden gehouden. Met kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Kosovo, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Vietnam, wil VIER VOETERS dieren in nood direct en snel helpen. www.vier-voeters.nl