DonerenAdopterenShop

Nieuw project voor zwerfhonden op Thaise eiland Koh Chang

1.3.2017

Geen hond is vrijwillig een zwerfhond

Zwerfhonden zijn het resultaat van mensen die hun huisdier gedumpt hebben. Wanneer zij niet gecastreerd zijn, planten zij zich razendsnel voort wat leidt tot nieuwe generaties zwerfhonden en al snel een ontzettend grote populatie. Dit kan leiden tot ondervoeding, ziektes en mens-dier conflicten (denk bijvoorbeeld aan verkeersongelukken).

Zwerfhonden in Thailand
De schatting is dat er ongeveer 730.000 zwerfhonden in Thailand zijn. Veel van deze dieren zijn ziek, gewond, ondervoed en hebben parasieten. Er zijn wel organisaties die trachten de dieren te helpen, maar de middelen zijn er beperkt.

Ons project op Koh Chang
Op het Thaise eiland Koh Chang heeft VIER VOETERS een nieuw project opgezet, om de zwerfhonden te helpen. Geschat wordt dat op dit eiland ongeveer 1.000 zwerfhonden leven.

In maart gaat VIER VOETERS deze zwerfhonden helpen. De eerste week focussen we ons op het geven van voorlichting aan de samenleving en op scholen. Daarna gaan we castreren en vaccineren. Met de vaccinaties kunnen we de huidige zwerfhondenpopulatie gezond houden en voorkomen dat ziektes zich verspreiden naar mensen en andere dieren in de samenleving. Met de castraties zorgen we er op een duurzame en diervriendelijke manier voor dat het aantal zwerfdieren verminderd wordt.

Castreren: de enige diervriendelijke en duurzame oplossing
Uit onderzoek en jarenlange ervaring is gebleken dat castreren de enige duurzame en diervriendelijke manier is om het aantal zwerfdieren te verminderen. Ons zogeheten Stray Animal Care (SAC) project houdt in:

- het vangen van de zwerfhonden;

- het vaccineren van de zwerfhonden;

- het toedienen van een microchip;

- indien noodzakelijk, het toepassen van medische zorg;

- het castreren van de zwerfhonden;

- het vrijlaten van de zwerfhonden op dezelfde plaats als waar ze gevangen zijn.

Help mee!
Teken de petitie!

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Opgericht door Heli Dungler in 1988, streeft de organisatie ernaar om met duurzame campagnes en projecten dieren in nood te helpen. Het werk is gebaseerd op onderbouwd onderzoek en wetenschappelijke expertise, evenals intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. VIER VOETERS richt zich op dieren die direct onder menselijke invloed staan: zwerfhonden en zwerfkatten, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren waaronder beren, grote katachtigen en orang-oetans die in ongepaste omstandigheden worden gehouden. Met kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Kosovo, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Vietnam, wil VIER VOETERS dieren in nood direct en snel helpen. www.vier-voeters.nl