Doneren

Mosul missie: onderhandelingen zijn gaande

Gister was één van de moeilijkste en meest uitdagende dagen in de geschiedenis van VIER VOETERS!

29.3.2017

Ons reddingsteam arriveerde in Erbil, Irak om vervolgens door te reizen naar Mosul. In de dierentuin van Mosul leven nog één leeuw (Simba) en één beer (Lula). Dit zijn de laatste twee overlevende dieren.

Alles verliep in eerste instantie volgens plan: de dieren werden onder narcose gebracht en in de transportkist getild. De transportkisten werden geladen op een vrachtwagen en het reddingsteam was er klaar voor om Mosul te verlaten, mét toestemming van het Iraakse leger en mét Lula en Simba. Op weg naar een beter leven.

Maar aangekomen bij de eerste controlepost werden we tegengehouden. Onderhandelingen volgden, maar helaas slaagden we daar niet in. Het reddingsteam werd gedwongen om Mosul te verlaten en de dieren werden teruggebracht.

Nachtelijke onderhandelingen
Dr. Amir Khalil, dierenarts en projectleider, ging door met de onderhandelingen. Ook gedurende de nacht zijn de onderhandelingen doorgegaan om een duurzame oplossing te vinden voor Lula en Simba.

Momenteel zijn de onderhandelingen nog steeds bezig: we geven niet op!! We houden jullie op de hoogte.

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor updates en help ondertussen mee!!

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek