DonerenAdopterenShop

Mosul missie: onderhandelingen zijn gaande

29.3.2017

Gister was één van de moeilijkste en meest uitdagende dagen in de geschiedenis van VIER VOETERS!

Ons reddingsteam arriveerde in Erbil, Irak om vervolgens door te reizen naar Mosul. In de dierentuin van Mosul leven nog één leeuw (Simba) en één beer (Lula). Dit zijn de laatste twee overlevende dieren.

Alles verliep in eerste instantie volgens plan: de dieren werden onder narcose gebracht en in de transportkist getild. De transportkisten werden geladen op een vrachtwagen en het reddingsteam was er klaar voor om Mosul te verlaten, mét toestemming van het Iraakse leger en mét Lula en Simba. Op weg naar een beter leven.

Maar aangekomen bij de eerste controlepost werden we tegengehouden. Onderhandelingen volgden, maar helaas slaagden we daar niet in. Het reddingsteam werd gedwongen om Mosul te verlaten en de dieren werden teruggebracht.

Nachtelijke onderhandelingen
Dr. Amir Khalil, dierenarts en projectleider, ging door met de onderhandelingen. Ook gedurende de nacht zijn de onderhandelingen doorgegaan om een duurzame oplossing te vinden voor Lula en Simba.

Momenteel zijn de onderhandelingen nog steeds bezig: we geven niet op!! We houden jullie op de hoogte.

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor updates en help ondertussen mee!!

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Opgericht door Heli Dungler in 1988, streeft de organisatie ernaar om met duurzame campagnes en projecten dieren in nood te helpen. Het werk is gebaseerd op onderbouwd onderzoek en wetenschappelijke expertise, evenals intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. VIER VOETERS richt zich op dieren die direct onder menselijke invloed staan: zwerfhonden en zwerfkatten, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren waaronder beren, grote katachtigen en orang-oetans die in ongepaste omstandigheden worden gehouden. Met kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Kosovo, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Vietnam, wil VIER VOETERS dieren in nood direct en snel helpen. www.vier-voeters.nl