Doneren

Vast bij de grens van Mosul

Bevrijd uit de dierentuin, vast bij de grens

3.4.2017

Op 30 maart zijn leeuw Simba en beer Lula uit Mosul - opnieuw met toestemming - uit de dierentuin bevrijd, maar - opnieuw - werden we tegengehouden bij de grens van Mosul. De hele nacht hebben Simba, Lula en ons reddingsteam bij de grens gestaan, in de stromende regen en hopend op het beste.

Op 31 maart was het dan eindelijk zeker dat Lula en Simba Mosul binnen korte tijd mochten verlaten. Maar het blijkt dat 'binnen korte tijd' een andere betekenis heeft in Irak...

Vier nachten bij de grens
Inmiddels staat ons reddingsteam al vier dagen en nachten vast bij de grens. Ondanks het lange wachten, vergaat het Lula en Simba goed. Er was sprake van harde regen, waardoor we de transportkisten hebben afgedekt met doeken. Het blijkt dat de dieren een grote eetlust hebben. Lula is gek op appels, terwijl Simba geniet van kip. Het reddingsteam heeft het idee dat de dieren aanvoelen dat we hen willen helpen...!

We hopen vandaag Mosul voorgoed te mogen verlaten. Keep your fingers crossed, volg de updates via onze Facebookpagina en help ondertussen mee!  

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek