DonerenAdopterenShop

Vast bij de grens van Mosul

3.4.2017

Bevrijd uit de dierentuin, vast bij de grens

Op 30 maart zijn leeuw Simba en beer Lula uit Mosul - opnieuw met toestemming - uit de dierentuin bevrijd, maar - opnieuw - werden we tegengehouden bij de grens van Mosul. De hele nacht hebben Simba, Lula en ons reddingsteam bij de grens gestaan, in de stromende regen en hopend op het beste.

Op 31 maart was het dan eindelijk zeker dat Lula en Simba Mosul binnen korte tijd mochten verlaten. Maar het blijkt dat 'binnen korte tijd' een andere betekenis heeft in Irak...

Vier nachten bij de grens
Inmiddels staat ons reddingsteam al vier dagen en nachten vast bij de grens. Ondanks het lange wachten, vergaat het Lula en Simba goed. Er was sprake van harde regen, waardoor we de transportkisten hebben afgedekt met doeken. Het blijkt dat de dieren een grote eetlust hebben. Lula is gek op appels, terwijl Simba geniet van kip. Het reddingsteam heeft het idee dat de dieren aanvoelen dat we hen willen helpen...!

We hopen vandaag Mosul voorgoed te mogen verlaten. Keep your fingers crossed, volg de updates via onze Facebookpagina en help ondertussen mee!  

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Opgericht door Heli Dungler in 1988, streeft de organisatie ernaar om met duurzame campagnes en projecten dieren in nood te helpen. Het werk is gebaseerd op onderbouwd onderzoek en wetenschappelijke expertise, evenals intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. VIER VOETERS richt zich op dieren die direct onder menselijke invloed staan: zwerfhonden en zwerfkatten, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren waaronder beren, grote katachtigen en orang-oetans die in ongepaste omstandigheden worden gehouden. Met kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Kosovo, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Vietnam, wil VIER VOETERS dieren in nood direct en snel helpen. www.vier-voeters.nl