Doneren

Lula en Simba in Jordanië

24.4.2017

Beer Lula en leeuw Simba leefden in een dierentuin in Mosul, Irak. Deze dierentuin ligt op de frontlinie van de oorlog tussen het Iraakse leger en de IS. Lula en Simba zijn dan ook de enige overlevenden.

Na een moeilijke reddingsmissie, is het VIER VOETERS gelukt om de dieren daar weg te halen! Lula en Simba zijn naar Jordanië gebracht, waar VIER VOETERS samen met Princess Alia Foundation een reservaat beheert. Hier gaan beide dieren een oorlogsvrije en dierwaardige toekomst tegemoet.

Maar een dier redden is niet altijd genoeg. Beer Lula is heel zelfverzekerd en geniet van de vrijheid, het gras onder haar poten, haar zwemvijver waar ze lekker in kan badderen en het overheerlijke fruit. Daarentegen is leeuw Simba niet zo zelfverzekerd. Hij is zelfs nog erg schuw en onzeker.

Onze FELIDA dierverzorger Juno is momenteel in Jordanië om te helpen met de verzorging van onder meer Simba. Juno heeft ruimschoots ervaring met grote katachtigen en is daardoor goed in staat om het Jordaanse team en Simba te helpen, zodat Simba zich zo snel mogelijk helemaal thuis voelt!

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek