DonerenAdopterenShop

Lula en Simba in Jordanië

24.4.2017

Beer Lula en leeuw Simba leefden in een dierentuin in Mosul, Irak. Deze dierentuin ligt op de frontlinie van de oorlog tussen het Iraakse leger en de IS. Lula en Simba zijn dan ook de enige overlevenden.

Na een moeilijke reddingsmissie, is het VIER VOETERS gelukt om de dieren daar weg te halen! Lula en Simba zijn naar Jordanië gebracht, waar VIER VOETERS samen met Princess Alia Foundation een reservaat beheert. Hier gaan beide dieren een oorlogsvrije en dierwaardige toekomst tegemoet.

Maar een dier redden is niet altijd genoeg. Beer Lula is heel zelfverzekerd en geniet van de vrijheid, het gras onder haar poten, haar zwemvijver waar ze lekker in kan badderen en het overheerlijke fruit. Daarentegen is leeuw Simba niet zo zelfverzekerd. Hij is zelfs nog erg schuw en onzeker.

Onze FELIDA dierverzorger Juno is momenteel in Jordanië om te helpen met de verzorging van onder meer Simba. Juno heeft ruimschoots ervaring met grote katachtigen en is daardoor goed in staat om het Jordaanse team en Simba te helpen, zodat Simba zich zo snel mogelijk helemaal thuis voelt!

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Opgericht door Heli Dungler in 1988, streeft de organisatie ernaar om met duurzame campagnes en projecten dieren in nood te helpen. Het werk is gebaseerd op onderbouwd onderzoek en wetenschappelijke expertise, evenals intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. VIER VOETERS richt zich op dieren die direct onder menselijke invloed staan: zwerfhonden en zwerfkatten, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren waaronder beren, grote katachtigen en orang-oetans die in ongepaste omstandigheden worden gehouden. Met kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Kosovo, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Vietnam, wil VIER VOETERS dieren in nood direct en snel helpen. www.vier-voeters.nl