DonerenAdopterenShop

Beer Potap is gered

13.7.2017

Welkom thuis Potap! Na duizenden kilometers te hebben gereden is hij eindelijk aangekomen in BERENWOUD Domazhyr. 

Potap, die is geboren in een dierentuin in Oekraïne, leefde 9 jaar in een kleine kooi. De kooi was zo laag dat hij nauwelijks rechtop kon staan. Hij leefde vlak naast een restaurant zodat hij meer bezoekers zou trekken. De eigenaar van het restaurant had na het opgeven van zijn bedrijf geen geld meer voor Potap en voerde hem daarom ook niet meer. Potap werd gevoerd door lokale activisten tot hij gered werd door VIER VOETERS. 

Hij is veilig overgebracht naar zijn nieuwe verblijf in BERENWOUD Domazhyr, waar hij een groot verblijf heeft met een zwemvijver. Hij is de eerste berenbewoner van dit reservaat, dat splinternieuw is.

We zijn blij dat Potap eindelijk in goede handen is!

Doneer aan BERENWOUD Domazhyr
 

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Opgericht door Heli Dungler in 1988, streeft de organisatie ernaar om met duurzame campagnes en projecten dieren in nood te helpen. Het werk is gebaseerd op onderbouwd onderzoek en wetenschappelijke expertise, evenals intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. VIER VOETERS richt zich op dieren die direct onder menselijke invloed staan: zwerfhonden en zwerfkatten, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren waaronder beren, grote katachtigen en orang-oetans die in ongepaste omstandigheden worden gehouden. Met kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Kosovo, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Vietnam, wil VIER VOETERS dieren in nood direct en snel helpen. www.vier-voeters.nl