Doneren

Beer Potap is gered

13.7.2017

Welkom thuis Potap! Na duizenden kilometers te hebben gereden is hij eindelijk aangekomen in BERENWOUD Domazhyr. 

Potap, die is geboren in een dierentuin in Oekraïne, leefde 9 jaar in een kleine kooi. De kooi was zo laag dat hij nauwelijks rechtop kon staan. Hij leefde vlak naast een restaurant zodat hij meer bezoekers zou trekken. De eigenaar van het restaurant had na het opgeven van zijn bedrijf geen geld meer voor Potap en voerde hem daarom ook niet meer. Potap werd gevoerd door lokale activisten tot hij gered werd door VIER VOETERS. 

Hij is veilig overgebracht naar zijn nieuwe verblijf in BERENWOUD Domazhyr, waar hij een groot verblijf heeft met een zwemvijver. Hij is de eerste berenbewoner van dit reservaat, dat splinternieuw is.

We zijn blij dat Potap eindelijk in goede handen is!

Doneer aan BERENWOUD Domazhyr
 

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek