Doneren

Tijger Varvara kan eindelijk genieten

20.9.2017

Varvara is een 15 jaar oude tijger in ons Duitse opvangcentrum TIERART. De eerste 12 jaar van haar leven was zij een circustijger en heeft ze het grootste gedeelte van haar tijd, als ze niet hoefde op te treden, in een kleine circuswagen geleefd.

In 2015 kon Varvara gered worden en werd ze naar TIERART gebracht. Maar het leven in het circus had zijn sporen nagelaten. Varvara had regelmatig te kampen met diverse ziektes en ze kwakkelde met haar gezondheid.

Maar het gaat steeds beter met haar! Dankzij de juiste medische zorg en voeding wordt ze langzaam maar zeker steeds sterker. Varvara blijkt een enorm actieve, nieuwsgierige en speelse tijger te zijn. Ze kan eindelijk genieten van het leven!

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek