DonerenAdopterenShop

Sultan en Sayeeda zijn aangekomen in FELIDA

17.10.2017

De twee tijgers uit de verlaten dierentuin 'Magic World' nabij Aleppo zijn na een lange reis aangekomen in Nederland. Sultan en Sayeeda verbleven tijdelijk in Jordanië, nadat zij gered waren uit Syrië. Er werd gezocht naar een permanente verblijfplaats voor de twee tijgers, welke we hebben gevonden in FELIDA Big Cat Centre in Nederland. In FELIDA leven nog 5 tijgers, welke allemaal intensieve zorg nodig hebben. De dierenverzorgers bij FELIDA hebben veel ervaring en zijn gespecialiseerd in de zorg voor grote katachtigen. 

Sultan en Sayeeda zullen eerst gescheiden in een apart verblijf leven. In de toekomst zullen zij wellicht weer samen gesocialiseerd worden en kunnen zij twee verblijven delen, waardoor ze meer ruimte krijgen. Indien zij in de toekomst voldoende zijn aangesterkt is er een mogelijkheid om ze te verhuizen naar LIONSROCK in Zuid-Afrika. Tot die tijd zullen zij moeten aansterken en aankomen, gezien hun traumatische verleden.

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Opgericht door Heli Dungler in 1988, streeft de organisatie ernaar om met duurzame campagnes en projecten dieren in nood te helpen. Het werk is gebaseerd op onderbouwd onderzoek en wetenschappelijke expertise, evenals intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. VIER VOETERS richt zich op dieren die direct onder menselijke invloed staan: zwerfhonden en zwerfkatten, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren waaronder beren, grote katachtigen en orang-oetans die in ongepaste omstandigheden worden gehouden. Met kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Kosovo, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Vietnam, wil VIER VOETERS dieren in nood direct en snel helpen. www.vier-voeters.nl