Doneren

Sultan en Sayeeda zijn aangekomen in FELIDA

17.10.2017

De twee tijgers uit de verlaten dierentuin 'Magic World' nabij Aleppo zijn na een lange reis aangekomen in Nederland. Sultan en Sayeeda verbleven tijdelijk in Jordanië, nadat zij gered waren uit Syrië. Er werd gezocht naar een permanente verblijfplaats voor de twee tijgers, welke we hebben gevonden in FELIDA Big Cat Centre in Nederland. In FELIDA leven nog 5 tijgers, welke allemaal intensieve zorg nodig hebben. De dierenverzorgers bij FELIDA hebben veel ervaring en zijn gespecialiseerd in de zorg voor grote katachtigen. 

Sultan en Sayeeda zullen eerst gescheiden in een apart verblijf leven. In de toekomst zullen zij wellicht weer samen gesocialiseerd worden en kunnen zij twee verblijven delen, waardoor ze meer ruimte krijgen. Indien zij in de toekomst voldoende zijn aangesterkt is er een mogelijkheid om ze te verhuizen naar LIONSROCK in Zuid-Afrika. Tot die tijd zullen zij moeten aansterken en aankomen, gezien hun traumatische verleden.

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek