DonerenAdopterenShop

Hulp aan leeuwen in Razgrad Zoo

22.11.2017

Hulp aan leeuwen in Razgrad Zoo
Deze jonge mannelijke leeuw is van een kleine illegale dierentuin in Bulgarije. Hij is een resultaat van inteelt onder zeer slechte omstandigheden, net als de zes andere leeuwen van de dierentuin.

Razgrad Zoo in Bulgarije heeft geen ruimte, geen vergunning en geen gekwalificeerd personeel. Maar desondanks fungeert het al vele jaren als een illegale leeuwenfokkerij.

Volgens ons onderzoek stierven er in de afgelopen tien jaar minstens tien leeuwen, vanwege slechte verzorging en gebrek aan geschikte middelen, zoals ruimte, voeding en medicatie.

Gelukkig konden we de eigenaar van de leeuwen ervan overtuigen om te stoppen met fokken, geen nieuwe leeuwen aan te schaffen en de leeuwen waar ze geen ruimte voor hebben, over te dragen.

We zijn momenteel aanwezig in deze dierentuin om de leeuwen medisch te behandelen en te verzorgen. Deze jonge leeuw is er het ergst aan toe. We moeten nu snel handelen om hem als eerste te bevrijden uit deze hel! 

Help jij mee?
 

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Opgericht door Heli Dungler in 1988, streeft de organisatie ernaar om met duurzame campagnes en projecten dieren in nood te helpen. Het werk is gebaseerd op onderbouwd onderzoek en wetenschappelijke expertise, evenals intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. VIER VOETERS richt zich op dieren die direct onder menselijke invloed staan: zwerfhonden en zwerfkatten, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren waaronder beren, grote katachtigen en orang-oetans die in ongepaste omstandigheden worden gehouden. Met kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Kosovo, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Vietnam, wil VIER VOETERS dieren in nood direct en snel helpen. www.vier-voeters.nl