Doneren

Hulp aan leeuwen in Razgrad Zoo

22.11.2017

Hulp aan leeuwen in Razgrad Zoo
Deze jonge mannelijke leeuw is van een kleine illegale dierentuin in Bulgarije. Hij is een resultaat van inteelt onder zeer slechte omstandigheden, net als de zes andere leeuwen van de dierentuin.

Razgrad Zoo in Bulgarije heeft geen ruimte, geen vergunning en geen gekwalificeerd personeel. Maar desondanks fungeert het al vele jaren als een illegale leeuwenfokkerij.

Volgens ons onderzoek stierven er in de afgelopen tien jaar minstens tien leeuwen, vanwege slechte verzorging en gebrek aan geschikte middelen, zoals ruimte, voeding en medicatie.

Gelukkig konden we de eigenaar van de leeuwen ervan overtuigen om te stoppen met fokken, geen nieuwe leeuwen aan te schaffen en de leeuwen waar ze geen ruimte voor hebben, over te dragen.

We zijn momenteel aanwezig in deze dierentuin om de leeuwen medisch te behandelen en te verzorgen. Deze jonge leeuw is er het ergst aan toe. We moeten nu snel handelen om hem als eerste te bevrijden uit deze hel! 

Help jij mee?
 

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek