Kat in kooi voor slacht

dec. 2020

Shelter / Private home

Sluiting kattenslachthuis in Vietnam

Een sprankje hoop voor katten die elk jaar in Zuidoost-Azië worden gedood

25.6.2021

Elk jaar worden in Vietnam meer dan 6 miljoen honden en katten gestolen, verhandeld en gedood voor hun vlees.

Hoewel de meeste mensen op de hoogte zijn van de handel in hondenvlees, weten maar weinigen van de gruwelen die de katten te verduren hebben. Meer dan een miljoen katten lijden in stilte in de handel die nog extremere wreedheid en lijden met zich meebrengt. En erger nog, het kattenvleesgerecht ‘Little Tiger’ wordt steeds populairder en beter verkrijgbaar in het hele land.

We hebben schokkende foto's ontvangen van een kattenslachthuis en restaurant in het hart van de ‘Cat Meat Capital’ stad Thai Binh, Vietnam. Wat daarbinnen gebeurt, is te vreselijk - we hebben foto's gezien die we niet zullen kunnen vergeten. We spraken met de eigenaar van het restaurant en slachthuis waar hij voornamelijk katten houdt, doodt en verwerkt, maar ook van tijd tot tijd honden. Hij staat te popelen om uit deze vreselijke zaak te komen.

Hoe uw donatie het verschil kan maken:

In december hoopt VIER VOETERS samen met onze partnerorganisaties Change for Animals Foundation en de #CatsMatterToo coalitie dit bedrijf voorgoed te sluiten en alle dieren ter plaatse te redden! De geredde katten en honden zullen onmiddellijk naar VIER VOETERS' BERENWOUD Ninh Binh worden gebracht, waar het medische team van VIER VOETERS Vietnam paraat zal staan om dringende medische zorg te verlenen. Ze zullen vervolgens worden vervoerd naar liefdadigheidsinstellingen in Centraal-Vietnam voor extra rehabilitatie en zorg voordat ze worden geadopteerd in liefdevolle, voor altijd huizen.

Update 15 december, 2020: het slachthuis is nu gesloten! 

De twintig katten en vijf honden zijn bevrijd en onder onze hoede. Geen enkel dier zal ooit nog hoeven te sterven in dit voormalige slachthuis in Thai Binh, Vietnam. We hebben de afgelopen twee dagen ongelooflijk hard gewerkt om alle dieren in veiligheid te brengen en dat was het meer dan waard! Helaas hebben we ook minder goed nieuws: het katje dat Nola was gedoopt, is overleden; ze moet al ernstige gezondheidsproblemen hebben gehad toen ze werd gestolen voor de vleeshandel.

Dank u voor uw steun gedurende de laatste weken en maanden! Er zijn echter nog veel meer plaatsen zoals deze - teken onze petitie om een einde maken aan deze wrede handel.

Kattenslachthuis in Vietnam gesloten

STEUN onze missie


om meer dieren van de handel in honden- en kattenvlees te redden 

Help nu!

Deel hier!

Zoek