Kat opgesloten in kooi voor kattenvlees in Vietnam

hulp aan zwerfdieren in Vietnam

Katten zijn het slachtoffer van een kwaadaardige handel

De brute handel in hondenvlees in Vietnam is redelijk bekend. Helaas zijn ook veel katten vergeten slachtoffers van een even kwaadaardige handel. Steeds meer restaurants bieden ‘meo’ (Vietnamees voor kattenvlees) aan, ook wel ‘little tiger’ genoemd. Een groot deel van de lokale bevolking gelooft dat katten eten geluk brengt en dat het vlees geneeskrachtige eigenschappen heeft.

Gevangen zwerfdieren en huisdieren

Naar schatting wordt één miljoen katten elk jaar het slachtoffer van deze handel. Om aan de vraag van kattenvlees te voldoen, worden zwerfdieren en huisdieren gestolen of gevangen met strikken. De katten worden in draadkooien gepropt en door het hele land verhandeld op markten. Het leed van de katten is enorm, van het gevangen worden tot aan de slachting. De katten worden onthaard terwijl ze nog leven en uiteindelijk verdronken, gewurgd of doodgeslagen.

Gebrek mogelijkheden castratie en sterilisatie

Het gebrek aan castratie- en sterilisatiemogelijkheden in Vietnam bevordert de handel in kattenvlees. Veel van de ongewenste nesten kittens en puppy’s belanden in de vleeshandel. Vooral in centraal Vietnam worden veel katten gestolen die vervolgens door het hele land verhandeld worden.

Het programma ‘Cats Matter Too’

VIER VOETERS en lokale partners Paws for Compassion en Vietnam Cat Welfare zijn het ‘Cats Matter Too’-programma gestart. Het initiatief is gericht op het verhogen van het lokale bewustzijn rondom de kattenhandel. We bieden gratis sterilisatie en castratie van huisdieren aan en redden katten in nood. Ook geven we doorlopend workshops op scholen om jongeren te onderwijzen over dierenwelzijn. VIER VOETERS ondersteunt huisdiereneigenaren in het beschermen van katten tegen gewetenloze dieven.

samenwerking met lokale liefdadigheidsinstellingen

  • Gratis sterilisatie en castratie van katten om het aantal ongewenste kittens te verminderen
  • Training geven aan pleegouders en vrijwilligers voor het redden van dieren
  • Opvangen en verzorgen van verweesde kittens door een netwerk van pleegouders
  • Redding, behandeling en rehabilitatie van zieke en gewonde zwerfkatten
  • Bevorderen humaan kattenbeheer in de gemeenschappen
  • Herenigen van verloren en gestolen katten met hun eigenaars
  • Vergroten lokale kennis van kattenwelzijn en het ontkrachten van vermeende gezondheidsvoordelen van kattenvlees
Help zwerfkatten in Vietnam

hulp aan zwerfkatten

Steun ons werk in Vietnam

Doneer

Zoek