Kat opgesloten in kooi voor kattenvlees in Vietnam

Hulp aan zwerfdieren in Vietnam

Zwerfdieren zijn vaak het slachtoffer van de handel in honden- en kattenvlees  

De gruwelijke handel in hondenvlees in Vietnam is redelijk bekend, maar helaas worden ook veel katten in het land slachtoffer van een soortgelijke en even wrede handel. Steeds meer restaurants serveren gerechten die ook wel bekend staan als 'Little Tiger', wat eigenlijk kattenvlees is. Veel mensen geloven dat het eten van katten geluk brengt en dat het vlees geneeskrachtige eigenschappen heeft.

Zwerfdieren slachtoffer van handel in honden- en kattenvlees 

En wist je al dat de handel in honden- en kattenvlees een directe link heeft met zwerfdieren? Om aan de vraag naar kattenvlees te voldoen, worden regelmatig katten die als huisdier worden gehouden en zwerfkatten gestolen en gevangen. Deze katten worden in kooien gepropt en op markten in het hele land verhandeld. Ze lijden enorm, vanaf het moment dat ze worden gevangen tot wanneer ze geslacht worden. De katten worden levend ontveld en uiteindelijk verdronken, gewurgd of doodgeslagen.

Cats Matter Too 

Met de steun van VIER VOETERS is het 'Cats Matter Too' programma opgezet. Dit is het eerste programma in het land dat specifiek gericht is op het verbeteren van het welzijn van katten en tegelijkertijd ook strijdt tegen de handel in kattenvlees.  

Door een gebrek aan mogelijkheden voor het castreren en diervriendelijk beheren van zwerfkatten en huisdierkatten in het land, wordt de handel nog verder aangemoedigd. Veel van de ongewenste nesten kittens en puppy's belanden in de vleeshandel. Vooral in Centraal-Vietnam worden veel katten gestolen en vervolgens door het hele land verhandeld. 

Samenwerken met lokale organisaties 

Samen met lokale partners Paws for Compassion en Vietnam Cat Welfare, hebben we het 'Cats Matter Too'-programma gelanceerd. Dit initiatief richt zich op het vergroten van het bewustzijn over de handel in katten op lokaal niveau. We bieden gratis castratie voor huisdieren aan en redden katten in nood. Ook geven we regelmatig workshops op scholen om jongeren te leren over dierenwelzijn. We ondersteunen huisdierbezitters bij het beschermen van hun katten tegen gewetenloze dieven.  

Onze samenwerking met lokale liefdadigheidsinstellingen omvat:  

  • Gratis castratie van katten om het aantal ongewenste kittens te verminderen  
  • Training voor pleegouders en vrijwilligers in het redden van dieren  
  • Opvang en verzorging van kittens door een netwerk van pleegouders  
  • Redding, behandeling en rehabilitatie van zieke en gewonde zwerfkatten  
  • Bevordering van diervriendelijk kattenbeheer in de gemeenschappen  
  • Hereniging van verloren en gestolen katten met hun eigenaars  
  • Vergroting van de lokale kennis over kattenwelzijn en het ontkrachten van vermeende gezondheidsvoordelen van kattenvlees.  
Help zwerfkatten in Vietnam

hulp aan zwerfkatten

Steun ons werk in Vietnam

Doneer

Deel hier!

Zoek