Zwerfhond in Thailand in close-up gefotografeerd in Thailand

hulp aan zwerfdieren in Thailand 

VIER VOETERS is actief in het voeden, vaccineren en steriliseren van zwerfhonden in Thailand.

Je kent Thailand waarschijnlijk vanwege de prachtige tempels, stranden en heerlijke gerechten. Toch verbergt het Aziatische land een duister geheim.

Beperkte mogelijkheden castratie en sterilisatie

Overal in het land overspoelen miljoenen zwerfhonden en -katten de straten, stranden en tempels. Thailand heeft veel zwerfdieren om verschillende redenen. Volgens het Boeddhisme is het een goede daad wanneer je zwerfdieren voert. Deze vriendelijkheid helpt honden en katten te overleven, maar zorgt er ook voor dat zij zich kunnen reproduceren. Er wordt weinig gesteriliseerd en gecastreerd omdat mogelijkheden ontbreken. Daardoor worden jaarlijks miljoenen honden op straat geboren.

Opvang zwerfdieren in Thaise asiels

In drukke steden, zoals de hoofdstad Bangkok, zijn zwerfhonden vaak het slachtoffer van verkeersongevallen en verwondingen. Veel Thaise dierenasiels proberen honderden tot duizenden honden op te vangen. Dit is vrijwel een mislukte poging om de dierenpopulatie te beheren en draagt niet bij aan het welzijn van de zwerfdieren.

Zwerfdieren in provincie Prachuap Khiri Khan

In grote steden en op de Thaise eilanden zijn liefdadigheidsinstellingen in actie gekomen om de zwerfdieren te helpen. Toch blijven veel gebieden verwaarloosd. Eén zo’n gebied ligt op het Maleisische schiereiland in de provincie Prachuap Khiri Khan. Deze grote provincie heeft lange witte zandstranden en een bergachtig binnenland. Het gebied strekt zich uit van de Golf van Thailand tot de grens met Birma.

Puppy kijkt in camera - Thailand

Samenwerking voor zwerfdieren in Bang Saphan

VIER VOETERS is in november gaan samenwerken met Headrock Dogs Rescue. Samen zetten we ons in tegen het leed van de zwerfdieren. Ons team geeft educatie aan de lokale bevolking en betrekt de mensen om duurzaam het dierenwelzijn te verbeteren. In en rond de stad Bang Saphan komt het team in actie bij noodsituaties, biedt het medische zorg en vergroot het adoptiekansen voor de zwerfdieren.

Verbeteren leefomstandigheden tempeldieren

Ook bij de tempels verbeteren we de leefomstandigheden van de katten en honden die er leven. De tempeldieren worden gratis gevoed, gevaccineerd en gesteriliseerd. Ons voorpostteam werkt ook nauw samen met de monniken en nonnen van de tempels, zodat zij betere zorg aan de dieren kunnen geven.

Hulp aan huisdiereigenaren in Thailand

Buiten de tempels helpen we eigenaren van huisdieren met sterilisatie, vaccinatie en medische zorg. De zorg voor de gezelschapsdieren is anders vaak niet te betalen door Thaise diereneigenaren. Zwerfdieren die te ziek of verzwakt zijn, worden opgevangen door onze partner Headrock Dogs Rescue. De zwerfhonden en -katten krijgen hier extra zorg totdat ze geadopteerd worden en een vast thuis krijgen.

Headrock Dogs Rescue

In november 2018 is VIER VOETERS gaan samenwerken met de lokale liefdadigheidsinstelling Headrock Dogs Rescue om zwerfdieren te helpen. Samen met de lokale gemeenschap zetten we ons in om het dierenwelzijn op duurzame wijze te verbeteren door middel van onderwijs. Ons team reageerde op noodsituaties in en rondom de Thaise stad Bang Saphan. Ze gaven hoognodige medische zorg aan dieren en hielpen zoveel mogelijk zwerfdieren aan een liefdevol thuis. Honderden honden en katten leefden in templels. Ook daarvoor kwam ons team in actie. Tempelhonden en -katten werden gevoerd, gevaccineerd en gesteriliseerd. Het team werkte ook nauw samen met monniken en -nonnen om hen in staat te stellen om beter voor de dieren te zorgen.

Update maart 2021
We hebben talloze successen behaald voor de 'vergeten honden' van Bang Saphan, Thailand. Honderden dieren werden gesteriliseerd en gevaccineerd, duizenden maaltijden werden uitgedeeld aan hongerige zwerfhonden, talloze noodreddingen en behandelingen werden toegediend en meer dan 150 honden en puppy's vonden een liefdevol thuis.

Zwerfhond in thailand

Help zwerfdieren in thailand

Steun ons werk

doneer

Zoek