Doneren
Zielige galbeer

Wat doet VIER VOETERS voor galberen?

Dit zijn onze activiteiten en doelen

In 2005 heeft de Vietnamese regering de eerste pogingen gedaan om het houden van beren voor hun gal tegen te gaan. Dankzij het werk van de Vietnamese overheid en dierenbeschermingsorganisaties is het aantal beren op boerderijen verminderd van ongeveer 4.300 in 2005 tot ongeveer 294 in april 2022, een daling van 93%. Succes in het beëindigen van de galbeerindustrie is van belang voor het overleven van de wilde beerpopulaties in Vietnam.

BERENWOUD Ninh Binh
VIER VOETERS bouwt een reservaat in Vietnam voor voormalige galberen

De bouw van dit reservaat, BERENWOUD Ninh Binh, wordt toegejuichd in Vietnam, omdat het ervoor zorgt dat er meer ruimte is om galberen te redden en op te vangen. Deze toename van capaciteit zal de Vietnamese autoriteiten in staat stellen om strenger te controleren bij galbeerboerderijen en de onmiddellijke inbeslagneming van 'illegale' beren mogelijk te maken. Bovendien worden eigenaren van galberen gestimuleerd om hun beren vrijwillig op te geven en hen een beter leven te gunnen.

Het sluiten van de galbeerboerderijen en het overbrengen van alle beren naar opvangcentra en reservaten is ons doel voor de komende 3 jaar in Vietnam. VIER VOETERS kan vanaf zomer 2017 haar eerste beren ontvangen, met als einddoel het huisvesten en verzorgen van 100 galberen in BERENWOUD Ninh Binh. Als de Vietnamese regering, de plaatselijke autoriteiten en onze partners de onderstaande maatregelen uitvoeren, zijn we ervan overtuigd dat in 2020 het doek valt voor de Vietnamese galberenindustrie.

Wat VIER VOETERS doet om de galberen in Vietnam te helpen

  • We redden galberen en geven ze een nieuw leven in ons BERENWOUD Ninh Binh.
  • We werken nauw samen met lokale dierenwelzijnsorganisaties en lokale en nationale autoriteiten. 
  • Uitgebreid voorlichtingswerk op het gebied van wilde dieren, natuur en milieubescherming. 
  • Nationaal en internationaal educatief werk om de vraag naar galproducten te verminderen en mensen te informeren over het lijden van beren op galboerderijen. 

VIER VOETERS wil tevens haar waardering uiten voor het werk van andere dierenwelzijnsorganisaties die al in staat zijn geweest om galberen te helpen en die, net als wij, blijven strijden om alle galberen van Vietnam vrij te krijgen!

teken de petitie

Teken alstublieft onze petitie en help de galberen van Vietnam.

TEKEN DE PETITIE

Zoek