DonerenAdopterenShop
Zielige galbeer

Wat doet VIER VOETERS voor galberen?

Dit zijn onze activiteiten en doelen

In 2005 heeft de Vietnamese regering de eerste pogingen gedaan om het houden van beren voor hun gal tegen te gaan. Dankzij het werk van de Vietnamese overheid en dierenbeschermingsorganisaties is het aantal beren op boerderijen verminderd van ongeveer 4.300 in 2005 tot ongeveer 1.300 in 2015, een daling van 72%. Succes in het beëindigen van de galbeerindustrie is van belang voor het overleven van de wilde beerpopulaties in Vietnam.

BERENWOUD Ninh Binh
VIER VOETERS bouwt een reservaat in Vietnam voor voormalige galberen

De bouw van dit reservaat, BERENWOUD Ninh Binh, wordt toegejuichd in Vietnam, omdat het ervoor zorgt dat er meer ruimte is om galberen te redden en op te vangen. Deze toename van capaciteit zal de Vietnamese autoriteiten in staat stellen om strenger te controleren bij galbeerboerderijen en de onmiddellijke inbeslagneming van 'illegale' beren mogelijk te maken. Bovendien worden eigenaren van galberen gestimuleerd om hun beren vrijwillig op te geven en hen een beter leven te gunnen.

Het sluiten van de galbeerboerderijen en het overbrengen van alle beren naar opvangcentra en reservaten is ons doel voor de komende 3 jaar in Vietnam. VIER VOETERS kan vanaf zomer 2017 haar eerste beren ontvangen, met als einddoel het huisvesten en verzorgen van 100 galberen in BERENWOUD Ninh Binh. Als de Vietnamese regering, de plaatselijke autoriteiten en onze partners de onderstaande maatregelen uitvoeren, zijn we ervan overtuigd dat in 2020 het doek valt voor de Vietnamese galberenindustrie.

HELP mee

Steun voormalige galberen in Vietnam!

doneer

Wat VIER VOETERS doet om de galberen in Vietnam te helpen

  • VIER VOETERS verleent financiële en technische hulp aan bestaande reservaten en opvangcentra. Een voorbeeld is Wildlife Rescue Centre Soc Son, naast de Vietnamese plaats Hanoi. Hier helpen we de leefomstandigheden verbeteren van zestien voormalige galberen. Met onze hulp is onder meer een buitenverlijf gebouwd van 1.000 vierkante meter. Het buitenverblijf is een grasrijk stuk land met veel verstopplekjes, zwemvijvers, klimtoestellen en verrijking.
  • VIER VOETERS werkt momenteel samen met de Vietnamese overheid en met een lokale partner Education for Nature Vietnam (ENV). Gezamenlijk werken we aan een plan om de galberenindustrie te stoppen in 2020.
  • VIER VOETERS voert campagne om de galberenproblematiek onder de aandacht te brengen. Het doel hiervan is om de vraag naar en het gebruik van galberenproducten te verminderen en om ervoor te zorgen dat de galberenindustrie als dierenwelzijnsprobleem wordt gezien. Dit doen we zowel in Vietnam als internationaal.
  • VIER VOETERS is momenteel bezig met de bouw van een nieuw berenreservaat, BERENWOUD Ninh Binh, in het noorden van Vietnam. Dit berenparadijs moet plek bieden aan 100 voormalige galberen en zal tevens toegankelijk zijn voor publiek. Het reservaat zal in de zomer van 2017 de eerste geredde beren opvangen.

VIER VOETERS wil tevens haar waardering uiten voor het werk van andere dierenwelzijnsorganisaties die al in staat zijn geweest om galberen te helpen en die, net als wij, blijven strijden om alle galberen van Vietnam vrij te krijgen!

teken de petitie

Teken alstublieft onze petitie en help de galberen van Vietnam.

TEKEN DE PETITIE

Zoek