Zoek

Doneren Adopteren Shop

Foto's van de bijna uitgehongerde leeuwen in een dierentuin in Soedan circuleerden over de hele wereld en trokken onmiddellijk onze aandacht. De dieren zijn uitgehongerd vanwege een gebrek aan financiële middelen. We willen eindelijk een einde maken aan hun lijden.


Ons reddingsteam is aangekomen in de hoofdstad Khartoem, waar de grote katachtigen en andere dieren verhongeren in het Al Qurashi Family Park. Helaas is een van de leeuwinnen al gestorven. De Soedanese autoriteiten hebben het team, onder leiding van dierenarts Amir Khalil van VIER VOETERS, toestemming gegeven om het land binnen te komen en de dieren van het dringend benodigde voedsel en medische zorg te voorzien.


Het VIER VOETERS-team, bestaande uit internationale deskundigen van wilde dieren en dierenartsen, evalueert de situatie ter plaatse en zorgt ervoor dat de leeuwen correct worden gediagnosticeerd, behandeld en in staat zijn om te herstellen van hun beproevingen. De grote katachtigen zijn ernstig ondervoed en we hopen dat het niet te laat is voor hen.

Voor antwoorden op veelgestelde vragen: klik hier

‘We waren geschokt door de foto's van de magere leeuwen. Het was ons duidelijk dat we snel moesten handelen omdat de dieren het niet langer zouden uithouden. Zodra we ter plaatse zijn, zullen we de ernstig ondervoede leeuwen van goed voedsel en medische zorg voorzien. De hoogste prioriteit op dit moment is het stabiliseren en verbeteren van de gezondheidstoestand van de dieren en het bepalen van oplossingen op de lange termijn voor hen.‘ 

Dierenarts en hoofd van de noodmissie Amir Khalil

steun ons team in soedan

Doneer om deze leeuwen te redden!

help mee
2020

Binnenkort nieuwe updates!

Vrijdag 7 februari:

In de afgelopen dagen hebben we non-stop onderhandeld met de Soedanese autoriteiten om een soortgeschikt thuis te vinden voor de dieren van Al Qurashi Family Park Zoo. De autoriteiten hebben aangekondigd dat Al Qurashi Family Park zal worden gesloten!
Maar gister verklaarde de regering dat de dieren zo snel mogelijk moesten worden verplaatst, en startte de evacuatie zonder ons medeweten. De schildpadden zijn verhuisd naar een natuurcentrum, waar ze een mooie leefomgeving hebben gekregen die voldoet aan hun behoeften.Helaas werd de leeuw Mansour, die in bijzonder slechte staat verkeert, naar een locatie gebracht waar de omgeving nóg minder geschikt was voor zijn welzijn. Onze dierenarts Amir Khalil nam onmiddellijk contact op met de Wildlife Department en overtuigde hen om Mansour terug te brengen naar Al Qurashi, zodat wij de zorg kunnen blijven bieden die hij zo hard nodig heeft. De Soedanese regering gaf gehoor aan onze oproep en Mansour werd teruggebracht.Samen met getrainde vrijwilligers en supporters zullen we onze zorg aan de dieren voortzetten. We voorzien hen van voedsel en medische behandelingen. Mansour heeft nu ook kleine vormen van verrijking gekregen, zoals palmbomen om zijn nagels aan te krabben.We waarderen de samenwerking en hulp van de autoriteiten in Soedan en blijven nauw samenwerken om een duurzame oplossing te vinden voor de dieren. Op dit moment hebben we kunnen evalueren dat er geen soortgeschikte dierentuinen of parken in het land zijn waar Mansour en de andere dieren kunnen worden onder gebracht. VIER VOETERS blijft hard werken om zo snel mogelijk een oplossing te vinden.

Woensdag 5 februari

Ons team in Soedan was verrast om te ontdekken dat een van de hyena's zwanger is van drie welpen en over ongeveer twee maanden zal bevallen. We maken ons grote zorgen om haar. Wanneer wilde dieren in ongeschikte leefomstandigheden bevallen en zich onveilig voelen, eten ze vaak hun pasgeboren welpen op om ze te beschermen van toekomstig gevaar en lijden. Hooi, water, eten en een schuilplaats zijn voor de aankomende bevalling door ons team en de Soedanese vrijwilligers in haar kooi geplaatst. Omdat de gezondheid van haar en de andere dieren onze eerste prioriteit is, willen we ervoor zorgen dat ze zich niet kwetsbaar, maar veilig voelt. Gedurende onze samenwerking en onderhandeling met de Soedanese autoriteiten over een lange termijn oplossing voor alle dieren, moeten we tijdelijke en onconventionele oplossingen gebruiken. Bedankt voor je geduld met deze situatie, we weten dat je vragen hebt over de toekomst van de dieren in de dierentuin en we zullen je op de hoogte blijven houden!

Dinsdag 28 januari:

Er is een sprankje hoop voor leeuwin Kandaka. Na enkele uren infusies toonde leeuwin Kandaka enige verbetering. Ze was in staat om een ​​tijdje op te staan ​​en te lopen, en wat nog beter is - ze was bereid om te eten. Het team voorzag haar van kattenvoer in blik, wat het beste voer is om te beginnen na zo'n lange tijd van ernstige ondervoeding. Ons team blijft hun best doen om haar toestand te verbeteren. Duim mee en steun ons.

Dinsdag 28 januari:

Update: infusietherapie voor leeuwin Kandaka duurt een paar uur. Ons team staat klaar om bij haar te blijven zolang het nodig is en zodat Kandaka zoveel mogelijk levensreddende medicijnen kan krijgen. Tot nu toe gaat het goed met haar, maar het is te vroeg om te zeggen of ze zal kunnen herstellen van jarenlange mishandeling. 

Dinsdag 28 januari:

Het team is begonnen met de rehydratatiebehandeling voor Kandaka, de arme leeuwin die voor haar leven vecht. De komende uren zullen voor haar en het team cruciaal zijn. De rehydratietherapie is een infusie van vloeistoffen, vitaminen en mineralen. Ze is een vechter en we hopen dat ze zal vechten om te overleven. 

Dinsdag 28 januari:

Ons team is geschokt door de omstandigheden ter plaatse! Gisteren heeft ons team de dierentuin Al Qurashi Family Park bezocht en geconstateerd dat de levensomstandigheden verschrikkelijk zijn - de dieren hebben weinig ruimte om te bewegen. Er zijn vier leeuwen, twee mannelijk-vrouwelijke koppels en twee hyena's, mannelijk en vrouwelijk. Twee van de leeuwen zijn in zeer kritieke toestand. De mannelijke leeuw is zeer uitgemergeld en mank aan de voorpoot, de leeuwin is zelfs in slechtere toestand. Ze is uitgedroogd, ondervoed, heeft bijna geen spieren en weegt slechts een derde van het normale lichaamsgewicht voor een leeuw. Ondanks de slechte kansen om haar te redden, is ons team vastbesloten om alles in het werk te stellen haar te helpen. Vandaag starten onze dierenartsen Amir Khalil en Frank Goeritz met een rehydratietherapie. 

Maandag 27 januari:

Amir Khalil en zijn team zijn aangekomen in Khartoem! Dankzij Osman Salih en Mansour Moshref, die een online campagne zijn gestart om het bewustzijn over de dieren in de dierentuin van Al Qurashi Family Park te vergroten, zijn we de afgelopen dagen continu geïnformeerd over de toestand van de leeuwen. Samen met apparatuur en medicijnen arriveerde ons team van dierendeskundigen en ervaren dierenartsen nu in Soedan. Ze evalueren de situatie ter plaatse en zorgen ervoor dat de leeuwen goed worden gediagnosticeerd, behandeld en in staat zijn om te herstellen van hun beproeving. De grote katachtigen zijn ernstig ondervoed en we hopen dat het niet te laat is voor hen. We willen deze dieren de best mogelijke zorg bieden! 

Donderdag 23 januari:

De afgelopen dagen circuleerden foto's van de uitgemergelde leeuwen over de hele wereld en veroorzaakten een internationaal protest. Vanwege een gebrek aan financiële middelen konden de uitgehongerde dieren niet langer voldoende worden gevoed.

Starving lion

Steun onze missie en help ons deze dieren te redden

#SaveSudanLions

Help Nu!