Doneren
Lijdende leeuw

Uitgehongerde dieren in Soedan

Onze noodmissie is een race tegen de klok

doneer voor hulp

Foto's van de bijna uitgehongerde leeuwen in een dierentuin in Soedan circuleerden over de hele wereld en trokken onmiddellijk onze aandacht. De dieren zijn uitgehongerd vanwege een gebrek aan financiële middelen. We willen eindelijk een einde maken aan hun lijden.


Ons reddingsteam is aangekomen in de hoofdstad Khartoem, waar de grote katachtigen en andere dieren verhongeren in het Al Qurashi Family Park. Helaas is een van de leeuwinnen al gestorven. De Soedanese autoriteiten hebben het team, onder leiding van dierenarts Amir Khalil van VIER VOETERS, toestemming gegeven om het land binnen te komen en de dieren van het dringend benodigde voedsel en medische zorg te voorzien.


Het VIER VOETERS-team, bestaande uit internationale deskundigen van wilde dieren en dierenartsen, evalueert de situatie ter plaatse en zorgt ervoor dat de leeuwen correct worden gediagnosticeerd, behandeld en in staat zijn om te herstellen van hun beproevingen. De grote katachtigen zijn ernstig ondervoed en we hopen dat het niet te laat is voor hen.

Voor antwoorden op veelgestelde vragen: klik hier

‘We waren geschokt door de foto's van de magere leeuwen. Het was ons duidelijk dat we snel moesten handelen omdat de dieren het niet langer zouden uithouden. Zodra we ter plaatse zijn, zullen we de ernstig ondervoede leeuwen van goed voedsel en medische zorg voorzien. De hoogste prioriteit op dit moment is het stabiliseren en verbeteren van de gezondheidstoestand van de dieren en het bepalen van oplossingen op de lange termijn voor hen.‘ 

Dierenarts en hoofd van de noodmissie Amir Khalil

Leeuw redding

steun ons team in soedan

Doneer om deze leeuwen te redden!

help mee
2020

Binnenkort nieuwe updates!

Leeuw Mansour

Maandag 2 maart

Mansour is een jager!
We zijn 
blij om verbeteringen te zien bij de leeuw die zo uitgehongerd was in de Al Qurashi Family Park Zoo in Soedan. Mansour blijft aankomen door het specialistische dieet van onze natuurdeskundigen en toegewijde lokale vrijwilligers te volgen. Hij wordt elke dag sterker en zet enorme stappen vooruit die we graag met je delen. Heel erg bedankt voor jullie steun tijdens deze missie. Blijf ons werk in Khartoem volgen en doneer vandaag nog.

Leeuwin krijgt oogcontrole

Dinsdag 25 februari

Kandaka's resultaten!
De algehele gezondheidstoestand van Kandaka is aanzienlijk verbeterd sinds we de eerste hulp verleenden en haar behandeling begonnen. Na het vermoeden van gezichtsproblemen van de leeuwin, konden we nu een grondig onderzoek uitvoeren door dr. Frank Goeritz.
De grote kat lijdt aan een heel vroeg stadium aan staar in haar rechteroog en meer gevorderd in het linkeroog. Bovendien zijn de nieren van Kandaka aangetast. Ze is nog steeds erg kwetsbaar en zal op de lange termijn voortdurend moeten worden gevolgd door experts, een soort-geschikte plek om te wonen moet worden gevonden en een speciaal dieet en medische zorg moet aan haar worden voorzien.We zullen doorgaan met het verstrekken van voeding en medicijnen voor de dieren in Al Qurashi Family Park Zoo totdat er een langetermijnoplossing wordt gevonden samen met de autoriteiten. Momenteel bestaat er in Soedan geen geschikte faciliteit om Kandaka de speciale medische zorg te bieden.

Trainingssessie met bewoners

Vrijdag 21 februari

Kennis is macht!
 Bekende dierenarts Dr. Frank Goeritz en het team van VIER VOETERS zullen een grondig onderzoek uitvoeren bij leeuwin Kandaka. Gisteren waren we uitgenodigd om een ​​theoretische en praktische trainingssessie te geven over de basisprincipes van diergeneeskunde voor dieren in het wild en natuurbescherming aan het Veterinaire College van de Soedanese Universiteit van Wetenschappen en Technologie. De studenten waren buitengewoon geïnteresseerd in het opdoen van ervaring van een van de meest vooraanstaande experts op dit gebied. Het hoogtepunt van de training was het gebruik van de pijl voor anesthesie en de diagnostische apparatuur. Blijf ons volgen, want we zullen updates posten over de uitkomst van het onderzoek van Kandaka, dat de komende dagen zal worden uitgevoerd. Ondersteun onze missie in Soedan en doneer vandaag.

Hyena Memi in haar kooi

Dinsdag 18 februari

Update over de hyena's!
Ons team ter plaatse blijft zorgen voor de dieren in de Al Qurashi Family Park Zoo. De twee hyena's, die door onze lokale vrijwilligers REVA en MEMI zijn genoemd, hebben zand op de vloeren van hun verblijven gekregen, omdat het beton wonden veroorzaakte voor hun poten.
 Voor Reva, die zwanger is van drie welpen, was extra aandacht nodig. Ze is uitgerust met een grote kartonnen doos, zodat ze zich kan verstoppen en uit kan rusten. Binnen legde het team een ​​bed van stro en zachte stof. Beide hyena's genieten van hun nieuwe verrijking.

Dr Amir en leeuw Mansour

Donderdag 13 februari

Update over Mansour!
Na de ontwikkelingen van vorige week had Mansour de tijd om zich weer te vestigen in zijn oorspronkelijke verblijfplaats in de Al Qurashi Family Park Zoo. Zoals de meesten van jullie weten, hebben de Soedanese autoriteiten de leeuw verplaatst naar een andere dierentuin, zonder dat we dit wisten. Onze dierenarts, Amir Khalil, moest ingrijpen, omdat de nieuwe omgeving niet voldeed aan de eisen voor de kwetsbare leeuw. Daarom werd Mansour teruggebracht, waar we hem samen met onze vrijwilligers nauwlettend in de gaten kunnen houden.
Net als Kandaka boekt hij grote vooruitgang terwijl we hem medische zorg en voedzaam voedsel blijven bieden. Bovendien hebben we de leeuw stimulerende verrijking gegeven om te spelen, stretchen en krabben. Zijn gezondheid verbetert en Mansour wordt met de dag sterker! Blijf deze missie steunene en houd Mansour in gedachten.

Lokale dierenarts in Soedan

Dinsdag 11 februari

Teamwerk staat centraal!
Sinds het begin van onze Soedan-missie werkt het VIER VOETERS-team nauw samen met lokale vrijwilligers om de lijdende dieren in de Qurashi Family Park Zoo te helpen. Al onze Soedanese vrijwilligers zijn jonge dierenartsen die onlangs zijn afgestudeerd of binnenkort afstuderen. Ze zetten zich niet alleen in om de dieren uit deze dierentuin te helpen, maar ook om dierenwelzijn in het hele land te bevorderen en de publieke perceptie van dierenartsen te veranderen.
Onze dierenartsen Amir Khalil en Frank Goeritz trainden hen terwijl ze de leeuwen, hyena's en andere wilde dieren onderzochten. Ze maakten indruk op ons allemaal met hun empathie, kennis, vaardigheden en motivatie. We willen Osman, Mudather, Hadeel, Ekrima, Yasseen en Wishah in het bijzonder bedanken!Jullie zijn allemaal geweldig en we zouden dit allemaal niet zonder jullie kunnen doen! Help ook mee en doneer vandaag nog.

Kandaka de leeuw na behandeling

Maandag 10 februari

Onze dierenarts, Amir Khalil, houdt de dieren in de Al Qurashi Family Park Zoo in Soedan nauwlettend in de gaten.In het weekend heeft hij leeuwin Kandaka onderzocht en heeft hij gezien dat ze enorme vooruitgang boekt. Ze wordt al veel sterker en is al in staat om haar achterpoten te gebruiken. We vermoeden dat de grote kat wat zichtproblemen heeft, maar ze moet een volledige medische controle ondergaan om hier zeker van te zijn. Op dit moment is het te riskant voor haar om onder narcose te worden gebracht voor het onderzoek. Voorlopig is ons team blij dat Kandaka het goed doet en rustig rond beweegt.De leeuwin heeft een sterke wil om te overleven en is een echte vechter. Blijf deze missie steunen en houd Kandaka in gedachten.

Drinkende leeuw

Vrijdag 7 februari

Recente ontwikkelingen in Soedan!In de afgelopen dagen zijn we onvermoeibaar in onderhandeling geweest met de Soedanese regering om een soortaangepast tehuis voor de dieren te vinden. De wildlife autoriteiten kondigden aan dat Al Qurashi Family Park Zoo zal worden gesloten. Gisteren verklaarde de regering dat de dieren zo snel mogelijk moesten worden verplaatst en dat de evacuatie van de dieren zonder ons medeweten begon. De schildpadden die ook in de Al Qurashi Family Park Zoo zijn gevonden, zijn verplaatst naar een wildcentrum, een faciliteit met een betere omgeving voor hun behoeften. Helaas werd Mansour, een van de twee leeuwen in een bijzonder slechte staat, naar een andere dierentuin gebracht, maar onze beoordeling van de locatie toonde aan dat deze aanzienlijk minder geschikt was voor zijn welzijn. Onze dierenarts Amir Khalil nam onmiddellijk contact op met de Wildlife Department en raadde ons aan de leeuw terug te brengen om de nodige zorg voor zijn toestand te blijven verlenen. Onze zorgen werden gehoord door de Soedanese regering en Mansour werd teruggestuurd. Samen met lokale getrainde vrijwilligers en supporters zullen we onze zorg voortzetten en voedsel en medische behandelingen voor hem en de andere dieren verzorgen. De eerste stap is om Mansour te voorzien van kleine nieuwe verrijkingen, zoals palmbomen waar hij zich aan kan spannen en aan kan krabben.We waarderen de medewerking en hulp van de wildlife autoriteiten in Soedan en zullen in nauw contact blijven werken aan het vinden van een duurzame oplossing voor de dieren. Op dit moment hebben we na onze beoordeling geen dierentuinen of parken in het land gevonden die geschikt zijn voor Mansour, Kandaka en de hyena's. VIER VOETERS zal hard blijven werken aan het vinden van een duurzame oplossing voor de dieren. 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Woensdag 5 februari

De zwangere hyena.
Ons team in Soedan was verbaasd dat een van de hyena's zwanger is van drie welpen en over ongeveer twee maanden zal bevallen. We zijn erg bezorgd over haar. Vaak, wanneer wilde dieren in ongeschikte omstandigheden bevallen en zich onveilig voelen, eten ze liever hun pasgeboren jongen op dan ze bloot te stellen aan toekomstig gevaar en lijden. Daarom zijn hooi, water, voedsel en onderdak voor de komende bevalling door ons team en de Soedanese vrijwilligers in haar kooi geplaatst. Omdat het welzijn van haar en de andere dieren onze eerste zorg is, willen we ervoor zorgen dat ze zich veilig voelt en niet wordt blootgesteld. Met dit in gedachten moeten we gebruik maken van tijdelijke en onconventionele oplossingen terwijl we met de Soedanese autoriteiten onderhandelen over huisvesting op lange termijn voor alle dieren uit Al Qurashi Family Park.

Hyena in kooi

Dinsdag 4 februari

De twee hyena's in Al Qurashi Family Park Zoo. Voor onze aankomst in Soedan kregen we te horen dat er naast de vier leeuwen nog andere dieren in vreselijke staat waren. Volgens de informatie die we kregen waren er ook twee hyena's: een mannetje en een vrouwtje die allebei al drie jaar in de dierentuin woonden. Tijdens onze dierenartscontrole kregen we verschillende verrassingen. De "mannelijke" hyena bleek een vrouwtje te zijn, ongeveer 4 tot 5 jaar oud. Daarnaast werden de echo's gemaakt Onze dierenartsen Amir Khalil en Frank Goeritz hebben ook bevestigd dat de tanden van beide hyena's in slechte staat zijn en dat de wilde dieren de voetzolen van hun poten hebben versleten als gevolg van de betonnen kooien. De tweede hyena is ook vrouwelijk en iets ouder, 6 tot 8 jaar. De twee hebben antiparasitaire behandelingen, vaccins, infusies en zijn ook gechipt. Deze dierenartscontrole diende als een van de oefensessies die Dr. Goeritz aanbood voor jonge Soedanese dierenartsen.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Maandag 3 februari

 Naast Kandaka en Mansour hebben de twee andere leeuwen, een mannetje en een vrouwtje, speciale zorg gekregen van ons noodteam ter plaatse. Aangezien deze twee leeuwen pas twee maanden geleden in Al Qurashi Family Park Zoo zijn aangekomen, zijn ze in een veel betere conditie dan Kandaka en Mansour. Toch heeft het vrouwtje al darmklachten door de onjuiste voeding. De twee leeuwen, evenals de andere dieren ter plaatse, krijgen soorteigen voedsel en medische zorg.Houd de dieren in gedachten en ondersteun het missieteam ter plaatse.

Dierenarts Amir met uitgehongerde leeuw

Zondag 2 februari

Wanneer het team terugkeert naar Kandaka, wacht ze nerveus op hun komst, en wacht ze gretig om gevoed te worden. De uitgemergelde leeuwin reageert goed op haar medische behoeften, de specifieke voedertijden en ondersteunt de hulp die haar wordt geboden. Dag na dag is het gemakkelijk te zien dat haar beweeglijkheid toeneemt, haar lethargie afneemt en haar lichaam en haar vacht er beter uitzien. We hebben echter nog een lange weg te gaan. We hopen dat het beste voor dit goede nieuws wordt voortgezet.   

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Zaterdag 1 februari

Uitgemergelde mannelijke leeuw Mansour vertoont tekenen van verbetering.  Mansour, een van de twee leeuwen in bijzonder kritieke toestand, lijkt positief te reageren op de therapie die na zijn medisch onderzoek door Dr. Frank Goeritz, het FOUR PAWS team samen met lokale dierenartsen, werd gestart. Net als Kandaka ziet Mansour er veel beter uit en wachtte hij gretig op zijn maaltijden. Het team is erg blij met de reactie van de dieren op de behandeling en hun onstuitbare wil om te overleven.

Dierenartscontrole leeuw

Vrijdag 31 januari

Het team van Amir Khalil blijft alle dieren in de Al Qurashi Family Park Zoo verzorgen en voert verder medisch onderzoek uit. De overige twee leeuwen, een mannetje en een vrouwtje, werden onder volledige verdoving onderzocht. Ze zijn in een veel betere algemene conditie dan Kandaka en Mansour, aangezien ze nog maar twee maanden in de dierentuin zijn. Desalniettemin vertoont het vrouwtje darmklachten als gevolg van onjuiste voeding. Beide leeuwen zijn behandeld tegen parasieten, gevaccineerd en gechipt: er zijn ook bloedmonsters genomen voor verdere analyse.Het onderzoek was ook een geweldige kans voor jonge lokale dierenartsen om ervaring op te doen met een van de meest vooraanstaande experts op het gebied van wilde dieren in de wereld: Dr. Frank Goeritz.We zijn blij te zien dat de conditie van de dieren geleidelijk verbetert als gevolg van het op de soort afgestemde voedsel en de kleine verbeteringen die we hebben aangebracht aan de behuizing. 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Donderdag 30 januari

Het VIER VOETERS-team op het terrein blijft onvermoeibaar werken aan het verbeteren van de gezondheid van de dieren in de Al Qurashi Family Park dierentuin.Leeuwin Kandaka verbetert langzaam en reageert positief op de therapie. Het team voorziet haar van voedsel met medicijnen erin, wat ze goed accepteert. Ze wachtte zelfs met spanning op het team om haar vanmorgen te voeden. Het team ziet dit als een positief teken!       Kandaka is een echte koningin zoals haar naam doet vermoeden. "Kandaka" is de titel die gegeven wordt aan de Nubische koninginnen van het oude Soedan, wiens geschenk aan hun nakomelingen een erfenis is van mondige vrouwen die hard vechten voor hun land en hun rechten. In meer recente tijden verwezen Soedanezen naar vrouwelijke demonstranten in de revolutie van 2019 als "Kandakas". 

Medische behandeling leeuw

Donderdag 30 januari

Een andere dag in Soedan brengt veelbelovend nieuws.  Het team heeft hun werk in Al Qurashi Family Park Zoo voortgezet met een medisch onderzoek van de uitgemergelde mannelijke leeuw. De dierenartscontrole werd gecombineerd met een trainingssessie voor lokale dierenartsen. De leeuw kreeg de naam Mansour, wat in het Soedanese "Overwinnend" betekent. Net als Kandaka was ook Mansour uitgedroogd, maar hij is gezond genoeg om verdoofd te worden. Hij werd onderzocht met een echografie, die tekenen vertoonde van een vroeg stadium van chronische nierziekte.  Onze dierenartsen Amir Khalil en Frank Goeritz zijn met de behandeling begonnen en Mansour is ook ingeënt, gechipt en behandeld tegen parasieten. Het team zal de dieren nauwlettend blijven volgen.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Woensdag 29 januari

Gisteren is ons team begonnen met de noodbehandeling van leeuwin Kandaka, ze is uitgehongerd, zwak en ligt op de rand van een coma. Dit was de eerste stap op de lange weg naar een mogelijk herstel. Het team ter plaatse was opgelucht om te zien dat de infuustherapie de eerste positieve resultaten leek te laten zien. Ze zijn gefascineerd door de kracht die de leeuwin laat zien. Toch moeten we ons allemaal voorbereiden dat dit elk moment kan veranderen. De gezondheid van de dieren in Al Qurashi Family Park Zoo is uiterst kwetsbaar.

Gewonde leeuw

Vrijdag 7 februari:

In de afgelopen dagen hebben we non-stop onderhandeld met de Soedanese autoriteiten om een soortgeschikt thuis te vinden voor de dieren van Al Qurashi Family Park Zoo. De autoriteiten hebben aangekondigd dat Al Qurashi Family Park zal worden gesloten!
Maar gister verklaarde de regering dat de dieren zo snel mogelijk moesten worden verplaatst, en startte de evacuatie zonder ons medeweten. De schildpadden zijn verhuisd naar een natuurcentrum, waar ze een mooie leefomgeving hebben gekregen die voldoet aan hun behoeften.Helaas werd de leeuw Mansour, die in bijzonder slechte staat verkeert, naar een locatie gebracht waar de omgeving nóg minder geschikt was voor zijn welzijn. Onze dierenarts Amir Khalil nam onmiddellijk contact op met de Wildlife Department en overtuigde hen om Mansour terug te brengen naar Al Qurashi, zodat wij de zorg kunnen blijven bieden die hij zo hard nodig heeft. De Soedanese regering gaf gehoor aan onze oproep en Mansour werd teruggebracht.Samen met getrainde vrijwilligers en supporters zullen we onze zorg aan de dieren voortzetten. We voorzien hen van voedsel en medische behandelingen. Mansour heeft nu ook kleine vormen van verrijking gekregen, zoals palmbomen om zijn nagels aan te krabben.We waarderen de samenwerking en hulp van de autoriteiten in Soedan en blijven nauw samenwerken om een duurzame oplossing te vinden voor de dieren. Op dit moment hebben we kunnen evalueren dat er geen soortgeschikte dierentuinen of parken in het land zijn waar Mansour en de andere dieren kunnen worden onder gebracht. VIER VOETERS blijft hard werken om zo snel mogelijk een oplossing te vinden.

Hyena Soedan

Woensdag 5 februari

Ons team in Soedan was verrast om te ontdekken dat een van de hyena's zwanger is van drie welpen en over ongeveer twee maanden zal bevallen. We maken ons grote zorgen om haar. Wanneer wilde dieren in ongeschikte leefomstandigheden bevallen en zich onveilig voelen, eten ze vaak hun pasgeboren welpen op om ze te beschermen van toekomstig gevaar en lijden. Hooi, water, eten en een schuilplaats zijn voor de aankomende bevalling door ons team en de Soedanese vrijwilligers in haar kooi geplaatst. Omdat de gezondheid van haar en de andere dieren onze eerste prioriteit is, willen we ervoor zorgen dat ze zich niet kwetsbaar, maar veilig voelt. Gedurende onze samenwerking en onderhandeling met de Soedanese autoriteiten over een lange termijn oplossing voor alle dieren, moeten we tijdelijke en onconventionele oplossingen gebruiken. Bedankt voor je geduld met deze situatie, we weten dat je vragen hebt over de toekomst van de dieren in de dierentuin en we zullen je op de hoogte blijven houden!

Uitgehongerde leeuw

Dinsdag 28 januari:

Er is een sprankje hoop voor leeuwin Kandaka. Na enkele uren infusies toonde leeuwin Kandaka enige verbetering. Ze was in staat om een ​​tijdje op te staan ​​en te lopen, en wat nog beter is - ze was bereid om te eten. Het team voorzag haar van kattenvoer in blik, wat het beste voer is om te beginnen na zo'n lange tijd van ernstige ondervoeding. Ons team blijft hun best doen om haar toestand te verbeteren. Duim mee en steun ons.

Uitgehongerde leeuw

Dinsdag 28 januari:

Update: infusietherapie voor leeuwin Kandaka duurt een paar uur. Ons team staat klaar om bij haar te blijven zolang het nodig is en zodat Kandaka zoveel mogelijk levensreddende medicijnen kan krijgen. Tot nu toe gaat het goed met haar, maar het is te vroeg om te zeggen of ze zal kunnen herstellen van jarenlange mishandeling. 

Uitgehongerde leeuwin

Dinsdag 28 januari:

Het team is begonnen met de rehydratatiebehandeling voor Kandaka, de arme leeuwin die voor haar leven vecht. De komende uren zullen voor haar en het team cruciaal zijn. De rehydratietherapie is een infusie van vloeistoffen, vitaminen en mineralen. Ze is een vechter en we hopen dat ze zal vechten om te overleven. 

Dierenarts Amir met leeuw

Dinsdag 28 januari:

Ons team is geschokt door de omstandigheden ter plaatse! Gisteren heeft ons team de dierentuin Al Qurashi Family Park bezocht en geconstateerd dat de levensomstandigheden verschrikkelijk zijn - de dieren hebben weinig ruimte om te bewegen. Er zijn vier leeuwen, twee mannelijk-vrouwelijke koppels en twee hyena's, mannelijk en vrouwelijk. Twee van de leeuwen zijn in zeer kritieke toestand. De mannelijke leeuw is zeer uitgemergeld en mank aan de voorpoot, de leeuwin is zelfs in slechtere toestand. Ze is uitgedroogd, ondervoed, heeft bijna geen spieren en weegt slechts een derde van het normale lichaamsgewicht voor een leeuw. Ondanks de slechte kansen om haar te redden, is ons team vastbesloten om alles in het werk te stellen haar te helpen. Vandaag starten onze dierenartsen Amir Khalil en Frank Goeritz met een rehydratietherapie. 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Maandag 27 januari:

Amir Khalil en zijn team zijn aangekomen in Khartoem! Dankzij Osman Salih en Mansour Moshref, die een online campagne zijn gestart om het bewustzijn over de dieren in de dierentuin van Al Qurashi Family Park te vergroten, zijn we de afgelopen dagen continu geïnformeerd over de toestand van de leeuwen. Samen met apparatuur en medicijnen arriveerde ons team van dierendeskundigen en ervaren dierenartsen nu in Soedan. Ze evalueren de situatie ter plaatse en zorgen ervoor dat de leeuwen goed worden gediagnosticeerd, behandeld en in staat zijn om te herstellen van hun beproeving. De grote katachtigen zijn ernstig ondervoed en we hopen dat het niet te laat is voor hen. We willen deze dieren de best mogelijke zorg bieden! 

Uitgehongerde leeuw

Donderdag 23 januari:

De afgelopen dagen circuleerden foto's van de uitgemergelde leeuwen over de hele wereld en veroorzaakten een internationaal protest. Vanwege een gebrek aan financiële middelen konden de uitgehongerde dieren niet langer voldoende worden gevoed.

Starving lion

Steun onze missie en help ons deze dieren te redden

#SaveSudanLions

Help Nu!

Zoek