Zoek

Doneren Adopteren Shop

hulp aan zwerfdieren in Roemenië

Het realiseren van betere leefomstandigheden voor zwerfdieren door middel van castratie en educatie

VIER VOETERS werd actief in Roemenië omdat zwerfhonden werden gedood om de populatie te verminderen, vaak met behulp van zeer inhumane methodes. Tot op heden blijft Roemenië de euthanasiewetgeving als methode om zwerfhonden te controleren handhaven. Om het leed van zwerfdieren in deze uitdagende omgeving te helpen verminderen, is VIER VOETERS toegewijd om lokale pogingen te ondersteunen bij het castreren, vaccineren, plaatsen van microchips en het controleren op parasieten bij zwerfdieren in gemeentes die er op staan humane methodes te willen hanteren. VIER VOETERS werkt ook samen met dierenartsen en gemeentes om voorlichting te geven over verantwoord huisdierenbezit. Wij blijven in Roemenië werken aan het faciliteren van duurzame en humane zorg bij het beheer van zwerfdieren.

Steun van VIER VOETERS voor Roemeense zwerfdieren

VIER VOETERS geeft in Roemenië al meer dan twintig jaar steun bij het castreren en aan veterinaire zorg voor zwerfdieren. Alleen al in het afgelopen decennium was het lokale team actief in meer dan 35 steden en dorpen. Dankzij een nieuwe mobiele dierenkliniek kan het lokale team door het hele land reizen en zwerfhonden en katten helpen, zelfs in de meest afgelegen landelijke gemeenschappen. In overeenstemming met de onlangs geïntroduceerde wetgeving, wordt de nieuwe mobiele kliniek de eerste volledig ambulante veterinaire kliniek die in 2019 in Roemenië staat geregistreerd. Deze kliniek vormt een aanvulling op de zwerfdierenzorg die in een stationaire veterinaire kliniek in Boekarest wordt gegeven. In Roemenië werkt VIER VOETERS samen met een onafhankelijke dierenwelzijnsorganisatie, Animal Society, die lokaal zorgprogramma’s voor zwerfdieren uitvoert.

Betrokkenheid van de gemeenschap in Roemenië

VIER VOETERS ondersteunde het eerste Community Engagement-project (Betrokken gemeenschapsproject) in de Roemeense stad Galati in het noordoosten van het land. Betrokkenheid van de gemeenschap vormt een integraal deel van ons Stray Animal Care- programma en geeft bewoners en belanghebbenden een mogelijkheid om het onderliggende probleem van het verlaten van huisdieren aan te pakken, hetgeen een belangrijke oorzaak is van de overbevolking bij zwerfdieren.

Het ondersteunen van de band tussen mens en dierenarts

Naast onze projecten om door het hele land zwerfdieren te castreren, streven wij ernaar om deze dieren een nieuw leven te geven. In 2004 zijn we gestart met het project ‘Dogs for People’, waarin wij voormalige zwerfhonden opleiden om therapiehonden te worden. Vandaag de dag werken er in Roemenië vijf honden in ons project, die kinderen met handicaps ondersteunen evenals studenten op universiteiten en oudere mensen in bejaardenhuizen. Dit project biedt voordelen voor de voormalige zwerfdieren en voor de lokale bevolking.

Animal assisted intervention

Wanneer voormalige zwerfhonden therapiehonden worden

lees meer

Hulp aan zwerfdieren 

Steun ons werk in Roemenië

geef nu