Doneren
#saddestbears Oekraine

Melanka en Leo hebben lang gewacht om gered te worden

#saddestbears Oekraïne

2.4.2020

Deze twee beren leven op het terrein van een buitenverblijf dat wordt gebruikt door de president van de Oekraïne. Beide beren zijn in deze betonnen behuizing opgesloten als welpen op de leeftijd van slechts 3 maanden en kennen al meer dan 14 jaar niets anders dan eentonigheid en verveling. Hun voedsel wordt over de tralies gegooid, hun uitwerpselen worden niet verwijderd en blijven op de grond liggen. Melanka en Leo hebben geen plek om zich terug te trekken, ze zijn niet beschermd tegen hitte, kou of regen. Geen van beiden kan zich tijdens de winterslaap terugtrekken.


VIER VOETERS heeft lange tijd gevochten om Melanka en Leo te redden en hen in staat te stellen een soortgericht leven te leiden in ons BERENWOUD Domazhyr. In 2014 haalde het management van deze beren de krantenkoppen, namelijk toen de toenmalige president van Oekraïne - Victor Janoekovitsj - ontslag nam en het land onder publieke druk verliet. Wat achterbleef waren Melanka en Leo en hun nakomelingen, die helaas inmiddels zijn verdwenen.


Onze inspanningen om hen te helpen hebben tot nu toe tot niets geleid, maar nu lijkt hun redding mogelijk. VIER VOETERS heeft zojuist van de verantwoordelijke autoriteiten groen licht gekregen om de twee te redden. In het BERENWOUD Domazhyr wacht een halfnatuurlijk bosverblijf van 1,2 hectare op Melanka en Leo die daar dan gaandeweg hun natuurlijke gedrag kunnen gaan uitoefenen.


Update juni 2020


Wij wachten nog steeds op de definitieve toestemming voor de redding van beide beren, ofschoon we gecontacteerd werden door de presidentiële residentie die ermee had ingestemd om de procedure voor de vrijwillige overdracht van Leo en Melanka te starten. Daarom heeft VIER VOETERS de bevoegde autoriteit nog een brief gestuurd, waarin we hen vroegen om hun bereidheid te bevestigen om ons Leo en Melanka te laten redden zodra de quarantainemaatregelen van het Coronavirus in Oekraïne ons daartoe in staat stellen.

Update juni 2020

Hoewel we werden gecontacteerd door de presidentiële residentie die had ingestemd om de procedure voor de vrijwillige overdracht van Leo en Melanka te starten, wachten we nog steeds op de laatste GO voor de redding van beide beren. Daarom heeft VIER VOETERS nog een brief naar de verantwoordelijke autoriteit gestuurd, waarin we hen vroegen hun bereidheid te bevestigen om ons Leo en Melanka te laten redden zodra de quarantainemaatregelen voor het Coronavirus in Oekraïne ons dat toestaan.

Zie hieronder onze brief aan de autoriteiten.

Reddingsbrief voor Leo en Malanka

Reddingsbrief voor Leo en Malanka

De reddingsbrief voor Leo en Malanka

Update juli 2020

GEWELDIG NIEUWS: Dankzij de steun van supporters zijn er meer dan 9.000 protestmails gestuurd naar de State Management of Affairs in Oekraïne. Meer dan 9.000 mensen vroegen hen om de beren Leo en Melanka vrij te laten uit de betonnen kooi waarin ze 14 jaar hebben vastgezeten en hen een soortgeschikt leven te gunnen. En het State Management of Affairs luisterde! Ze hebben officieel naar VIER VOETERS geschreven dat ze de kwestie grondig onderzoeken om het juridische mechanisme te verduidelijken dat nodig is om de beren naar ons BERENWOUD Domazhyr te brengen. We hopen dit de komende weken op orde te krijgen en houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

September 2020

Leo en Melanka hebben nog steeds je hulp nodig!

We vechten al maanden om de twee Presidentiële beren te verplaatsen, zodra de maatregelen van het coronavirus het toelaten en we officieel groen licht zouden krijgen. Nu hebben we echt reden om te hopen ze zeer binnenkort te redden!

Bij BERENWOUD Domazhyr zullen Leo en Melanka de zorg en ondersteuning krijgen die ze zo hard verdienen. Om dit te bereiken hebben we jouw steun nodig. Samen kunnen we een verschil maken en Leo en Melanka een nieuw, welvarend leven geven.

Bruine beer in kooi

doneer voor melanka en leo

Red deze #saddestbears

doneer

Zoek