Beer in kooi

Melanka en Leo hebben lang gewacht om gered te worden

Van betonnen gevangenis naar vrijheid

2.4.2020

De beren Melanka en Leo zitten al meer dan veertien jaar opgesloten in een betonnen behuizing op het terrein van het buitenverblijf van een voormalige president van Oekraïne. Ze zijn daar beland als jonge beren van slechts drie maanden oud en hebben sindsdien alleen maar eentonigheid en verveling ervaren. Hun voedsel wordt over de tralies gegooid en hun uitwerpselen blijven op de grond liggen. Ze hebben geen plek om zich terug te trekken en zijn niet beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Ze kunnen zich zelfs niet tijdens de winterslaap terugtrekken.

We hebben ons lang ingezet om deze beren te redden en ze een leven te bieden dat past bij hun soort in ons BERENWOUD Domazhyr. Er is ondertussen groenlicht van de autoriteiten om de beren te redden. In onze opvang voor beren wacht een bosgebied van 1,2 hectare op ze, waar ze in eigen tempo kunnen wennen en hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen.

Update juni 2020

Hoewel de presidentiële residentie ermee instemde om de procedure voor de vrijwillige overdracht van Leo en Melanka te starten, wachten we nog steeds op de definitieve goedkeuring voor hun redding. Om die reden hebben we een brief gestuurd naar de verantwoordelijke autoriteit, waarin we hen vragen om hun bereidheid te bevestigen om Leo en Melanka te laten redden zodra de quarantainemaatregelen voor het Coronavirus in Oekraïne dat toelaten.

Zie hieronder onze brief aan de autoriteiten.

Reddingsbrief voor Leo en Malanka

Reddingsbrief voor Leo en Malanka

De reddingsbrief voor Leo en Malanka

Update juli 2020

Geweldig nieuws! Dankzij de steun van onze supporters hebben we meer dan 9.000 protestmails gestuurd naar de State Management of Affairs in Oekraïne. Duizenden mensen hebben hen gevraagd om de beren Leo en Melanka vrij te laten uit hun betonnen kooi, waar ze al 14 jaar vastzitten, en hen een leven te geven dat echt past bij beren. En het goede nieuws is dat het State Management of Affairs heeft geluisterd. Ze hebben ons officieel laten weten dat ze de kwestie grondig onderzoeken en nagaan welke juridische procedures nodig zijn om de beren naar ons BERENWOUD Domazhyr te brengen. We streven ernaar om dit in de komende weken te regelen en houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

September 2020

Beren Leo en Melanka hebben nog steeds je hulp nodig!

We doen ons uiterste best om de twee beren te verplaatsen zodra de coronamaatregelen het toelaten en we officieel groen licht krijgen. 

Bij BERENWOUD Domazhyr zullen Leo en Melanka de zorg en ondersteuning krijgen die ze verdienen. Maar we hebben jouw steun nodig om dit te realiseren. Samen kunnen we de beren een beter leven geven. 

Bruine beer in kooi

doneer voor melanka en leo


Red deze #saddestbears

doneer

Deel hier!

Zoek