Doneren

Hoe gaat het met Tomi?

7.8.2017

Het is bijna een jaar geleden dat wij beer Tomi hebben gered van een gruwelijk bestaan. Hij leefde in een kleine kooi naast de toiletten van een restaurant, werd gepest door klanten van het restaurant, en zijn hongerige maag werd gevuld met bier! Gelukkig is dat verleden tijd en leeft hij nu in BERENWOUD Prishtina.
Een ding waar Tomi heel goed in is, is zonder twijfel klimmen! Dat is sinds zijn redding een van zijn favoriete bezigheden geweest en zijn toegewijde verzorgers zorgen ervoor dat hij altijd verschillende klimstructuren tot zijn beschikking heeft.
Tomi heeft een zeer goede eetlust, hij eet alle groenten en fruit die aan hem worden aangeboden, en met net zoveel plezier geniet hij van de fruitige "ijsjes", vooral met frambozen. Onlangs hebben zijn verzorgers opgemerkt dat hij aanzienlijk aangekomen is waardoor takken waar hij op klimt soms breken. Zo houdt hij zijn verzorgers bezig om voortdurend nieuwe klimstructuren op te bouwen. Naast het klimmen, geniet Tomi van zijn zwemvijver. Momenteel woont hij in een revalidatiesector. Het plan is om Tomi volgend jaar te socializeren met een andere beer, waarmee hij in de toekomst kan samenleven. Omdat hij nu alleen woont, is de huidige ruimte voldoende voor een gezond en gelukkig leven voor Tomi, maar als het socialisatieproces succesvol wordt, zal hij, samen met zijn nieuwe partner, meer ruimte nodig hebben. In dit geval zal BERENWOUD Prishtina extra geld nodig hebben om meer ruimte te bouwen voor Tomi en zijn partner.

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek