DonerenAdopterenShop

Hoe gaat het met Tomi?

7.8.2017

Het is bijna een jaar geleden dat wij beer Tomi hebben gered van een gruwelijk bestaan. Hij leefde in een kleine kooi naast de toiletten van een restaurant, werd gepest door klanten van het restaurant, en zijn hongerige maag werd gevuld met bier! Gelukkig is dat verleden tijd en leeft hij nu in BERENWOUD Prishtina.
Een ding waar Tomi heel goed in is, is zonder twijfel klimmen! Dat is sinds zijn redding een van zijn favoriete bezigheden geweest en zijn toegewijde verzorgers zorgen ervoor dat hij altijd verschillende klimstructuren tot zijn beschikking heeft.
Tomi heeft een zeer goede eetlust, hij eet alle groenten en fruit die aan hem worden aangeboden, en met net zoveel plezier geniet hij van de fruitige "ijsjes", vooral met frambozen. Onlangs hebben zijn verzorgers opgemerkt dat hij aanzienlijk aangekomen is waardoor takken waar hij op klimt soms breken. Zo houdt hij zijn verzorgers bezig om voortdurend nieuwe klimstructuren op te bouwen. Naast het klimmen, geniet Tomi van zijn zwemvijver. Momenteel woont hij in een revalidatiesector. Het plan is om Tomi volgend jaar te socializeren met een andere beer, waarmee hij in de toekomst kan samenleven. Omdat hij nu alleen woont, is de huidige ruimte voldoende voor een gezond en gelukkig leven voor Tomi, maar als het socialisatieproces succesvol wordt, zal hij, samen met zijn nieuwe partner, meer ruimte nodig hebben. In dit geval zal BERENWOUD Prishtina extra geld nodig hebben om meer ruimte te bouwen voor Tomi en zijn partner.

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Opgericht door Heli Dungler in 1988, streeft de organisatie ernaar om met duurzame campagnes en projecten dieren in nood te helpen. Het werk is gebaseerd op onderbouwd onderzoek en wetenschappelijke expertise, evenals intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. VIER VOETERS richt zich op dieren die direct onder menselijke invloed staan: zwerfhonden en zwerfkatten, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren waaronder beren, grote katachtigen en orang-oetans die in ongepaste omstandigheden worden gehouden. Met kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Kosovo, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Vietnam, wil VIER VOETERS dieren in nood direct en snel helpen. www.vier-voeters.nl