DonerenAdopterenShop

Noodhulp in Puerto Rico

26.10.2017

VIER VOETERS levert bijna 200 kilo honden en kattenvoer aan, het door de orkaan-verwoeste eiland, Puerto Rico. Een internationaal team van de 'Disaster Relief Unit’ verdeelde het voedsel en verrichtte veterinaire onderzoeken tijdens hun huidige missie in Puerto Rico. Meer dan 580 dieren krijgen voedsel vanuit VIER VOETERS en de voorraad is voor ongeveer 2 weken.

Het doel van de missie is om zwerfdieren en huisdieren in Puerto Rico te helpen, die door de orkaan Maria zijn getroffen op 20 september 2017. VIER VOETERS helpt eigenaars van dieren en de lokale gemeenschap. die momenteel niet over de mogelijkheid of middelen beschikken om de dieren van genoeg voedsel te voorzien om te kunnen overleven.

"VIER VOETERS gelooft dat dierenwelzijn het welzijn van de gemeenschap is, wat betekent dat als huisdieren worden verzorgd en voedsel en water hebben, mensen zich kunnen concentreren op hun eigen welzijn."

Dr. Jackson Zee, directeur van onze 'Disaster Relief Unit’

De 'Disaster Relief Unit’ helpt om voer en medische zorg te leveren in afgelegen gebieden die moeilijker te bereiken zijn in de nasleep van de storm, zoals Aguadilla, Rincon, Ponce en Villalba.

Ondertussen is het VIER VOETERS team geïnformeerd over een zeer recente ontwikkeling van dierenbezitters die hun dieren steeds meer verlaten als ze het eiland ontvluchten.

"Het achterlaten van dieren, bij asiels of op straat, komt steeds meer voor. We waren blij om te zien dat asiels nog steeds dieren accepteert. Doordat er nog steeds geen elektriciteit is op veel delen van het eiland, hebben we gezien dat het erg moeilijk is voor mensen en huisdieren om terug te keren naar hun huizen."

Dr. Jackson Zee

VIER VOETERS heeft ook informatie ontvangen over het groeiende aantal meldingen van leptospirose in Puerto Rico, een knaagdiergeboren bacterieziekte die zowel mensen als dieren beïnvloedt en vaak voorkomt na overstroming. Zee waarschuwde eigenaren van dieren om hun handen te wassen en hun water te koken om ervoor te zorgen dat hun eten en water schoon zijn.

Zee is een getrainde dierenarts die ervaring heeft met rampen in Irak, Indonesië, Filippijnen, China, Japan, Thailand, India, het Caribisch gebied, Australië en de VS. Geboren in New York, behaalde hij zijn veterinaire diploma in Australië en keerde terug naar New York om zijn doctoraat in gedragsecologie te voltooien. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in het werken met dieren.  

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Opgericht door Heli Dungler in 1988, streeft de organisatie ernaar om met duurzame campagnes en projecten dieren in nood te helpen. Het werk is gebaseerd op onderbouwd onderzoek en wetenschappelijke expertise, evenals intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. VIER VOETERS richt zich op dieren die direct onder menselijke invloed staan: zwerfhonden en zwerfkatten, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren waaronder beren, grote katachtigen en orang-oetans die in ongepaste omstandigheden worden gehouden. Met kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Kosovo, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Vietnam, wil VIER VOETERS dieren in nood direct en snel helpen. www.vier-voeters.nl