Injured and starving animals in Beirut

MISSIE NAAR LIBANON

VIER VOETERS helpt gewonde en getraumatiseerde dieren in Beiroet

Op 4 augustus 2020 verwoestte een enorme explosie Beiroet en veroorzaakte enorm veel leed en vernietiging en laat mensen zowel als dieren achter die dringend hulp nodig hadden. Verward, uitgehongerd en uitgedroogd, blijven veel dieren in de verwoeste straten van Beiroet rondzwerven, terwijl ze worstelen om te overleven. Er zijn dieren gevonden die vastzaten in gebouwen of in het puin, en het is een race tegen de klok geweest om ze in veiligheid te brengen en ze te herenigen met hun eigenaren.

Nu Libanon ook al wordt geconfronteerd met politieke onrust en een economische crisis, is er een gebrek aan veterinaire hulp en de schaarste aan medicijnen legt ernstige beperkingen op aan de hulpverlening. Met een tekort aan alle medische apparatuur, medicijnen, voedsel, water en onderdak, is noodhulp hard nodig!

De organisatie worstelt alleen met middelen om de situatie het hoofd te bieden en wendde zich tot VIER VOETERS en onze gemeenschap voor hulp!

Steun onze missie!

Volg ons werk

Blijf op de hoogte over dit onderwerp en van alle activiteiten van VIER VOETERS op onze sociale mediakanalen:
- Facebook 
- Instagram 
- Youtube

Februari 2021
10 ton voedsel naar de uitgehongerde dieren

10 ton voedsel naar de uitgehongerde dieren

Ondanks de uitdagingen die de pandemie met zich meebracht, zorgde het VIER VOETERS-team ervoor dat er genoeg essentiële benodigdheden zoals voedsel, medicijnen, kratten en bedden naar de opvangcentra gingen, terwijl we voedsel uitdeelden aan de dieren die lijdend en dakloos achterbleven na de verwoestende ontploffing afgelopen augustus.

September 2020
Druk bezig met een nieuwe brand in de haven van Beiroet

Druk bezig met een nieuwe brand in de haven van Beiroet

Op de dag van de ontploffing, ongeveer een maand geleden, waren veel dieren doodsbang en uit angst hun huizen in Beiroet ontvlucht. Gelukkig zijn er deze keer tot nu toe geen menselijke of dierlijke slachtoffers gemeld, maar de brand bracht de herinneringen aan de explosie weer naar boven.

Na de explosie van vorige maand werden veel dieren onmiddellijk als vermist opgegeven en hun eigenaren hebben onophoudelijk naar ze gezocht. We zijn erg blij dat sommige van deze gevallen zijn opgelost en dat ons team in staat is om dierenartsen te onderzoeken op verwondingen, preventieve basisbehandelingen te geven en noodvoeding te geven. In totaal zijn er al 100 operaties uitgevoerd en veel van de behandelde dieren zijn herenigd met hun families. FOUR PAWS is de enige dierenwelzijnsorganisatie die hulp heeft geboden bij rampen in het humanitaire tentengebied in Mar Mikhael.

Kat Antar is herenigd met zijn familie

Kat Antar is herenigd met zijn familie 

Het VIER VOETERS-team heeft een ruimte ingericht die door de gemeente Beiroet in Mar Mikhael is gegeven aan alle noodhulporganisaties die hulp bieden aan de gemeenschap die door de explosie is getroffen. Het team ter plaatse heeft de dieren gevoerd die ze op straat in en rond het gebied hebben gezien. Een kater genaamd Antar verdween na de explosie en men vermoedde dat hij was weggelopen. Gelukkig besloot Antar zich naast de tent van VIER VOETERS te laten zien. De afgelopen dagen konden we zijn vertrouwen winnen en hem levensreddend voedsel en water geven. Hij is herenigd met zijn familie die naar hem op zoek was en hem naar huis probeerde te lokken.

Augustus 2020
Hond Bella heeft ernstige longschade door explosie

Hond Bella heeft ernstige longschade door explosie 

Bella en haar familie waren thuis in een van de gebouwen vlakbij de haven in Beiroet en werden zwaar getroffen door de explosie toen deze plaatsvond. Sindsdien heeft deze lieve hond moeite met goed ademen en soms begint ze te hoesten als ze adem probeert te halen.Onze dierenartsen kregen de kans om haar beter te bekijken nadat ze zorgwekkende röntgenfoto's hadden ontvangen. Deze foto's toonden schade aan de longen die hoogstwaarschijnlijk was veroorzaakt door het stof na de explosie. Bella wordt nu behandeld en we blijven haar in de gaten houden omdat ze nog steeds risico loopt. De herstelperiode zal lang zijn en helaas is het nog onduidelijk of de normale ademhaling kan worden hersteld. We hopen allemaal op het beste.

Zwerfdieren en verloren dieren in Libanon blijven hulp krijgen

Zwerfdieren en verloren dieren in Libanon blijven hulp krijgen

Ons team in Beiroet zal de dieren die na de explosie zijn gered voor langere tijd verzorgen. Dankzij jullie steun is er veel klinisch werk verricht met castraties en eten geven. We zijn blij jullie te kunnen laten weten dat tot nu toe meer dan 200 dieren zijn behandeld en gecastreerd. Het team zal doorgaan met het belangrijke werk om voedsel uit te delen en dieren in de getroffen gebieden te behandelen. 

Ons team in Beiroet blijft hulp bieden aan de dieren

Ons team in Beiroet blijft hulp bieden aan de dieren

Vorige week lag de focus vooral op medische behandelingen en castratie. We zijn blij te kunnen laten weten dat er tot nu toe in totaal 68 dieren (32 honden en 36 katten) zijn behandeld en gecastreerd. We willen nog meer dieren helpen die in Libanon rondlopen.

Garfield had een beschadigd oog

Garfield had een beschadigd oog

Van de dieren die de explosie van de explosie overleefden, raakte de kater Garfield bijzonder ernstig gewond. Zoals je op de foto's kunt zien, was een van zijn ogen zwaar beschadigd. Gelukkig zorgde het team voor de arme man met dringend noodzakelijke zorg en voerde een operatie aan hem uit. Helaas kon Garfield's oog niet worden gered. Hij is niet als verdwaald opgegeven, heeft geen microchip, dus we weten niets over zijn achtergrond. We hopen dat Garfield snel herstelt en een nieuw huis kan vinden.

Ons team is aangekomen in de hoofdstad van Libanon

Ons team is aangekomen in de hoofdstad van Libanon

Dr. Amir Khalil, zijn team en AnimalsLebanon behandelen momenteel dieren in nood die ook het slachtoffer zijn van de vreselijke explosie! Velen van hen zijn gewond en we zijn getuige geweest van enkele ernstige verwondingen als gevolg van de explosie. Het leven op straat was al moeilijk, zeker tegenwoordig. Nu, met dit soort trauma, zouden veel van deze zwerfdieren het niet veel langer alleen hebben kunnen uithouden. Gelukkig voorziet het team hen van de dringend noodzakelijke operaties, behandelingen en essentiële zorg. Velen zijn niet als verloren gemeld en zonder microchips kunnen we niets te weten komen over hun achtergrond. Waar mogelijk zullen de zwerfdieren en dieren met verloren eigenaren ter adoptie worden aangeboden. We willen meer dieren helpen die in Libanon rondzwerven. 

Kat op vloer

De klok tikt

Talloze honden, katten en andere dieren hebben dringend hulp nodig! We helpen de gewonde dieren van Beiroet en hopen ze zo snel mogelijk te herenigen met hun eigenaren. Veel van de dieren zitten nog steeds vast in beschadigde huizen en moeten eerst worden gevonden en bevrijd. Vergeet alsjeblieft de dieren in Libanon niet en doneer vandaag nog!

#SupportBeirutAnimals

steun ons missie in beiroet


#SupportBeirutAnimals

doneer vandaag nog!

Deel hier!

Zoek