#SupportPakistaniAnimals

MISSIE NAAR PAKISTAN

Ongeveer 30 dieren leefden in ellende in de dierentuin van Islamabad

4.12.2020

Voor de dieren in de Pakistaanse Marghazar Zoo in Islamabad was de gezondheidssituatie extreem slecht en het personeel was onervaren. De dieren hebben langdurig en intens geleden. Onze observaties van de afgelopen vier jaar en onze eerdere pogingen om hulp te bieden werden echter stelselmatig genegeerd. Dit resulteerde in verdere verwaarlozing, onnodig lijden en het onnodig overlijden van vele dieren.

Hoop door gerechtelijk besluit

Gelukkig brengt een besluit van de hoge raad van Islamabad hoop. De Marghazar Zoo wordt onmiddellijk gesloten en er komt toestemming om de dieren te verplaatsen. Dit besluit is een belangrijke mijlpaal voor dierenwelzijn in Pakistan. Het biedt niet alleen een betere toekomst voor de dieren die hebben geleden in de Marghazar Zoo, maar opent ook de deuren voor meer beleid ter ondersteuning van dieren in de toekomst.

Een nieuwe kans voor de dieren

Na een leven vol leed in schrijnende omstandigheden krijgen deze dieren eindelijk een nieuwe kans in hun leven. VIER VOETERS heeft al verschillende dieren uit deze vreselijke dierentuin weten te redden. Onze volgende missie is het redden van de overgebleven dieren, waaronder olifant Kaavan en beren Suzie en Bubloo. We streven ernaar om snel actie te ondernemen en werken samen met de Islamabad Wildlife Management Board om niet alleen een nieuw thuis te bieden aan de dieren uit Islamabad, maar ook om ze de zorg te geven die ze al zo lang hebben moeten missen.

2020

Blijf op de hoogte met meer updates over onze missie in Pakistan!

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Suzie en Bubloo zijn aangekomen in hun nieuwe huis!

 Na een lange reis zijn de overgebleven twee dieren van de Marghazar Zoo in Pakistan eindelijk in Jordanië aangekomen 🇯🇴. Ze zijn voorlopig vrijgelaten in tijdelijke quarantainevoorzieningen. Zodra hun omstandigheden het toelaten, verhuizen ze naar de grote en groene buitenverblijven. We zijn allemaal overweldigd, blij en opgelucht hoe het harde werk van de afgelopen weken en maanden zijn vruchten heeft afgeworpen. Door de succesvolle redding van Suzie en Bubloo zijn er geen dieren meer in de dierentuin in Islamabad. De dierentuin van Marghazar heeft eindelijk zijn poorten voor eens en voor altijd gesloten. Dit moment kon niet snel genoeg komen. De 17-jarige bruine beren uit de Himalaya hebben jaren van lijden doorstaan ​​en vertonen de tekenen van een zwaar leven. Voordat ze naar de dierentuin werden gebracht, werden ze misbruikt als zogenaamde 'dansende beren' en vertoonden sindsdien ernstige gedragsproblemen. We zijn toegewijd om Suzie en Bubloo een vriendelijk pensioen te laten zien in het Al Ma'wa for Nature and Wildlife Sanctuary, dat wordt gerund door de Princess Alia Foundationen VIER VOETERS, zodat ze in alle rust en veiligheid kunnen genieten van hun schemerjaren.  

Redding beer

Wat een succes - de twee beren hebben de dierentuin verlaten!

Suzie en Bubloo hebben de Marghazar Zoo voorgoed verlaten en zijn momenteel op weg naar het Al Ma'Wa for Nature and Wildlife Sanctuary in Jordanië, dat wordt gerund door Princess Alia Foundation en VIER VOETERS. Samen met zijn team ter plaatse voerde dr. Amir Khalil veterinaire controles uit op de beren om er zeker van te zijn dat alles was voorbereid voor een soepele overdracht van de twee Himalaya bruine beren. We zijn opgelucht en buitengewoon blij dat we het eindelijk hebben gehaald en Suzie en Bubloo te zien op weg naar een nieuw soortgeschikt forever home.

Hert

Een vrij hert!

Vandaag hebben dr. Amir Khalil en zijn team ter plaatse het leven van een hert dat in eenzame opsluiting in de Marghazar Zoo werd gehouden, voor altijd veranderd. Na te hebben geschoten en onderzocht, werd het Hog Deer naar een ruim gebied in de buurt van Islamabad gebracht met goede vegetatie en veel bomen. Nu zal het hopelijk in staat zijn om samen met andere Hog Deer een gelukkiger en gezonder leven te leiden. In de komende dagen zijn we van plan om de twee beren, Suzie en Bubloo, eindelijk over te brengen naar hun nieuwe thuis in Jordanië. Blijf ons volgen en blijf doneren voor onze missie in Pakistan.

Beer Bubloo

BELANGRIJK NIEUWS!

De verhuizing van de twee Himalaya bruine beren Suzie en Bubloo, gehouden in Marghazar Zoo, is goedgekeurd door alle betrokken partijen! We zijn blij dat het ministerie van Klimaatverandering en het IWMB weer een besluit hebben genomen ten gunste van dierenwelzijn. Deze week brengen Dr. Amir Khalil en zijn team de beren naar het Jordaanse reservaat Al Ma'Wa for Nature and Wildlife, dat wordt gerund door Princess Alia Foundation en VIER VOETERS. Daar vinden Suzie en Bubloo een soortgeschikt huis en de juiste zorg die ze dringend nodig hebben. Nogmaals bedankt aan de Pakistaanse autoriteiten en gemeenschap voor hun voortdurende steun bij het bieden van een betere toekomst voor wilde dieren.

Beer Bubloo

We zijn terug met het laatste nieuws!

Na de succesvolle verhuizing van olifant Kaavan zijn dr. Amir Khalil en zijn team terug in Pakistan om de twee beren Suzie en Bubloo van de Marghazar-dierentuin naar een opvangcentrum in Jordanië te brengen. Alles was gepland en georganiseerd voor de transfer van morgen, maar toen werd ons team verrast door een teleurstellende mededeling: op het allerlaatste moment annuleerde het ministerie van klimaatverandering de exportvergunning van de beren om het land te verlaten om onbekende redenen. Vandaag heeft het Hooggerechtshof van Islamabad een dringend bevel uitgevaardigd, waarin het ministerie van Klimaatverandering en IWMB worden opgeroepen om de eerdere gerechtelijke bevelen op te volgen. We zijn ervan overtuigd dat de staat Pakistan de gerechtelijke bevelen zal opvolgen om de verhuizing van Suzie en Bubloo naar Al Ma'wa for Nature and Wildlife, een reservaat in Jerash, Jordanië, te ondersteunen, dat wordt gerund door Princess Alia Foundation en VIER VOETERS. 

Kaavan's interactie met een andere olifant

Deze foto heeft niet veel uitleg nodig...

We mogen hem nu officieel de "voormalig eenzaamste olifant ter wereld" noemen! Kaavan zien omgaan met andere olifanten is een enorm moment voor ons, maar nog belangrijker voor Kaavan.  Dit is zijn eerste contact met een olifant in acht jaar. Het hele VIER VOETERS-team is enorm ontroerd en we kunnen niet trotser zijn.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Eerste stappen in zijn nieuwe thuis!

Het is al donker en moeilijk te zien, maar we willen er toch zeker van zijn dat je deel uitmaakt van deze mijlpaal - Kaavan stapt voor het eerst het heiligdom in Cambodja binnen. Na een lange reis vanuit Pakistan kon hij nu zijn transportkist verlaten en genoot hij van een warm welkom met heerlijke lekkernijen zoals bananenbladeren en fruitcake die speciaal voor hem waren gemaakt. Morgen, bij daglicht, zullen we proberen Kaavan vast te leggen en zijn nieuwe vrienden te leren kennen. We hopen echt dat hij zijn nieuwe huis leuk zal vinden en zich aan de nieuwe omgeving zal aanpassen. 

Aankomst in Cambodja

Kaavan is aangekomen in Cambodja

Gisteravond werd de eenzaamste olifant ter wereld in Islamabad in een vliegtuig geladen. Samen met het team ter plaatse stonden dr. Frank Goeritz en dr. Amir Khalil de hele reis aan zijn zijde. Onze dierenartsen merkten ook op dat de vlucht rustig was, wat geweldig nieuws is als je zoiets uitdagends doet als het overbrengen van een olifant! Onze partnerorganisatie NGO Free The Wild en de Amerikaanse superster Cher wachtten op de olifant in Cambodja. Wat een spannende dag voor ons allemaal ...

Kaavan's lege verblijf

Dromen komen uit...

Voor het eerst in 35 jaar is Kaavans verblijf in de Marghazar Zoo in Islamabad eindelijk leeg. De olifant werd na weken van training veilig in zijn transportkrat verplaatst. Op dit moment zijn de reus en ons team onderweg naar het vliegveld.

Laatste voorbereidingen voor Kaavan's verhuizing

Vandaag is de dag!

De laatste voorbereidingen zijn begonnen en de kist is naar Kaavan's verblijf verhuisd. Houd je vingers gekruist dat alles soepel zal verlopen. Binnenkort kan hij voet aan wal zetten in zijn nieuwe huis in Cambodja. Ongelooflijk toch? Onze harten bonzen en het enthousiasme van het hele team is enorm:we kunnen nu niet gelukkiger zijn.

Shimza Kamal

Samen voor Kaavan!

Kun je geloven dat Kaavans reis naar zijn nieuwe leven in minder dan 24 uur begint? We willen van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die betrokken is geweest bij deze enorme missie aan #FreeKaavan: het Pakistaanse volk dat nooit heeft opgegeven om Kaavan te bevrijden, US-Superstar Cher die jarenlang heeft gevochten met haar NGO, Free The Wild, voor de verhuizing van Kaavan en is vandaag ook ter plaatse om hem aan te moedigen. Ze nam zelfs de tijd om voor Kaavan te zingen en hem wat appels en bananen te voeren.

 Ook zou deze redding nooit zijn gebeurd zonder het vertrouwen en financiële steun van de Amerikaanse zakenman, journalist en filantroop Eric Margolis. En natuurlijk dr. Goeritz, hoofd dierenarts van het Leibniz Instituut voor dierentuin- en wildonderzoek in Berlijn, ons team en dierenarts dr. Amir Khalil die al maanden in Pakistan is om Kaavan voor te bereiden op de grootste transfer die wij, als VIER VOETERS ooit hebben ondernomen! En last but not least, dank U, onze gemeenschap die doneerde, deelde en motiverende opmerkingen achterliet om van deze missie een succes te maken! We zijn allemaal één grote familie en zoals Cher zong "Strong Enough" om Kaavan het leven te geven dat hij verdient na vele jaren van eenzaamheid.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Nog een paar dagen te gaan...

Na jaren van eenzaamheid staat alles eindelijk op het punt om ten goede te veranderen. De komende dagen worden spannend voor de laatste Aziatische olifant in Pakistan. Blijf op de hoogte voor Kaavans reis naar een heiligdom in Cambodja. We nemen je mee op zijn levensveranderende reis! Ook een grote dank aan de Eric S Margolis Foundation voor het doneren van de vlucht van Kaavan en de verplaatsing van de overgebleven dieren uit de Marghazar-dierentuin. 

Training van Kaavan

Training voor de grote verhuizing!

Vanaf het eerste moment dat hij de kleurrijke kist zag, wilde Kaavan gretig aan de training beginnen. Sindsdien is dr. Amir Khalil, samen met zijn team, meerdere uren per dag bezig met het werken met de olifant en ervoor te zorgen dat hij zich comfortabel en veilig voelt in de bench. In de afgelopen weken heeft Kaavan goede vorderingen gemaakt en is een geweldige student. We zijn allemaal erg trots op hem! Steun onze missie in Pakistan!

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

En het aftellen begint...

Dr. Amir Khalil en zijn team hebben de eenzaamste olifant ter wereld getraind en voorbereid op zijn reis van Pakistan naar Cambodja. We zijn allemaal opgewonden en hopen dat deze overdracht zo soepel mogelijk zal verlopen. Wil je hem aanmoedigen en zijn spannende reis in slechts een paar dagen volgen?

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Een stap dichter bij het voor altijd verbeteren van Kaavans leven!

Het was zeker een ingewikkelde taak, maar ons team is erin geslaagd om een trainingskrat te bouwen voor de reus in de Islamabad Zoo. Samen met zijn team brengt onze dierenarts en missieleider, dr. Amir Khalil, nu al zijn tijd door met 's werelds eenzaamste olifant om hem voor te bereiden op de aanstaande verhuizing naar Cambodja. #FreeKaavan. 

Krattraining beer Suzie

Krattraining met Suzie!

Gisteren hebben we de kist ontvangen voor de verhuizing van beer Suzie. Ze was erg benieuwd naar deze nieuwe installatie, aangezien haar eerste paar dagen training een tijdelijke kist betrof. Nu hopen we dat Suzie zal wennen aan haar nieuwe transportkrat. Ons doel is dat Suzie rustig de kist ingaat, waardoor de hoeveelheid stress vermindert en dus niet verdoofd hoeft te worden voor het transport. Op dit moment is het team alle voorbereidingen aan het afronden zodat zowel Suzie als Bubloo kunnen vliegen Al Ma'wa voor natuur en dieren in het wild - محمية المأوى للطبيعة والبرية, een heiligdom in Jordanië, dat werd opgericht door een partnerschap tussen Princess Alia Foundation en VIER VOETERS.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

We willen hem gelukkig zien!

Wat voel je bij het bekijken van deze video? Onze harten breken als we zien dat dit prachtige dier eenzaam, verveeld en lijdend is. We willen dat hij weer gelukkig is. Overweeg om deze logistiek uitdagende reddingsmissie te steunen. 

Kaavan ziet zijn krat voor het eerst

Kijk naar zijn opgewonden gezicht!

Dit is Kaavan die voor het eerst zijn trainingskrat ziet. Het lijkt erop dat hij weet waar het voor is. Het staat voor een nieuw leven. Een nieuw leven in vrede en met metgezellen - dat is misschien waarom hij zo dol is op het schilderen van olifanten erop. De komende weken zal Kaavan worden getraind om comfortabel in de kist te gaan, zodat hij voorbereid is op de vlucht naar zijn nieuwe en voor altijd thuis, een verblijf in Cambodja.

Beer Suzie heeft jouw hulp nodig!

Suzie en Bubloo verdienen beter!

Aangezien deze twee voormalige dansberen constante medische aandacht en zorg nodig hebben, wat momenteel niet kan worden geboden in de Marghazar Zoo, hebben we voorgesteld om ze te verplaatsen naar Al Ma'wa for Nature and Wildlife - محمية المأوى للطبيعة والبرية, een opvangcentrum in Jerash, dat werd opgericht via een samenwerking tussen Princess Alia Foundation en VIER VOETERS. Dankzij de steun van de Pakistaanse gemeenschap en de Islamabad Wildlife Management Board IWMB is het wachten eindelijk voorbij: we hebben de nodige documenten ontvangen om Suzie en Bubloo te verhuizen van Pakistan naar Jordanië. Binnenkort zullen de beren kunnen genieten van een soortspecifiek leven en de kans krijgen om opnieuw te beginnen. 

Dr Amir Khalil and his team meets the President

Dr. Amir Khalil en zijn team ontmoeten de president!

Gisteren had ons VIER VOETERS-team ter plaatse de eer om met dr. Arif Alvi, de president van Pakistan, te praten over de verhuizing en pensionering van Kaavan naar Cambodja. Tijdens deze bijeenkomst werd het team ook ondersteund door PTI MNA Najeeb Haroon en door Owais AWAN, advocaat bij het Islamabad High Court en adviseur voor VIER VOETERS. De president toonde VIER VOETERS zijn volledige steun met betrekking tot de pensionering van Kaavan.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Laten we het onmogelijke mogelijk maken. Samen!

De eenzaamste olifant ter wereld verdient een nieuw leven. We zijn toegewijd aan het uitvoeren van de moeilijkste redding die we ooit hebben gedaan. 

Elephant Kaavan at Marghazar Zoo in Islamabad, Pakistan

Samen met de Amerikaanse superster Cher zijn we van plan om in de komende weken olifant Kaavan te verhuizen!

Het Hooggerechtshof van Islamabad heeft onze dierenarts, Dr. Amir Khalil, aangewezen om de logistieke organisatie en uitvoering van Kaavans verhuizing van Pakistan naar een opvangcentrum in Cambodja te doen. Begin september gaf VIER VOETERS groen licht voor de verplaatsing van de olifant na hem medisch te hebben onderzocht.

De overdracht van de eenzaamste olifant ter wereld wordt ondersteund door NGO Free The Wild. De mede-oprichter, de Amerikaanse superster Cher, vecht sinds 2016 voor het vertrek van de olifant. Met de verhuizing van Kaavan zal niet alleen de laatste Aziatische olifant van Pakistan het land verlaten, maar zal de beruchte dierentuin in Islamabad eindelijk sluiten!
 Dit zal zeker een van de moeilijkste missies zijn die VIER VOETERS ooit heeft gedaan, maar we zijn optimistisch en klaar voor deze uitdaging. #FreeKaavan. Doneer alsjeblieft voor Kaavans nieuwe leven.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Onze missie om de dieren van de Marghazar Zoo te helpen gaat door!

Onze missie om de dieren van de Marghazar Zoo te helpen gaat verder! Zoals jullie allemaal weten, reisde ons team begin september naar Pakistan om te helpen bij de verhuizing van Kaavan, de eenzaamste olifant ter wereld, en verschillende andere dieren die in de dierentuin achterbleven in Islamabad. Nadat dr. Frank Goeritz en dr. Amir Khalil een dierenartscontrole hebben uitgevoerd bij Bubloo en Suzie, twee voormalige dansberen, is het duidelijk dat hun gezondheidstoestand dringende aandacht en gespecialiseerde zorg vereist. Vooral beer Suzie baart ons zorgen: ze is te mager, lijdt aan nierproblemen en heeft een geïnfecteerde operatiewond door het weghalen van een tumor. We willen Suzie en Bubloo de speciale zorg bieden die ze nodig hebben in een van onze opvangcentra. 

Olifant Kaavan

Er gebeurt momenteel veel in Pakistan!

Vandaag heeft het Hooggerechtshof van Islamabad (IHC) dr. Amir Khalil benoemd tot ‘amicus curiae’. Dit betekent dat hij de rechtbank zal helpen bij het vinden van een geschikte plek voor de overgebleven dieren uit de Marghazar Zoo, waaronder de twee beren en de eenzaamste olifant ter wereld, Kaavan. Dit is een enorm succes voor ons team ter plaatse! Daarnaast hebben we vanmorgen samen met de Islamabad Wildlife Management Board (IWMB) 17 konijnen en 5 vervetapen overgebracht naar hun nieuwe onderkomen met ruime verblijven in het Ayub Park. Er gebeuren veel positieve dingen en we zijn u zeer dankbaar voor uw steun. Volg de volgende stappen, vooral de verhalen van #FreeKaavan en de beren. 

Preparing for transport

Succes! We hebben de eerste dieren overgebracht!

Na een vermoeiende maand voor ons team in Pakistan, zitten er nu 3 wolven en 2 apen in hun nieuwe huis met ruime verblijven. Vandaag zijn dr. Amir Khalil en zijn team er samen met de Islamabad Wildlife Management Board (IWMB) in geslaagd om de dieren veilig naar het Ayub Park te vervoeren, een uur rijden van de hoofdstad. We hopen dat we hetzelfde kunnen doen voor de overgebleven dieren in de Marghazar Zoo.

Bear in the corner in the Islamabad Zoo in Pakistan

Belangrijke bevindingen na de dierenartscontroles van Suzie & Bubloo in Marghazar Zoo

In de afgelopen dagen moest het team ter plaatse improviseren en een veldhospitaal opzetten, waar zij samen met lokale dierenartsen Dr. Amir Khalil en Dr. Frank Goeritz van het IZW (Leibniz Institute for Zoo and Wildlife Research) de twee beren onder volledige anesthesie grondig konden onderzoeken. Dit zijn de resultaten van de veterinaire controles:

Vrouwelijke beer Suzie mist bijna al haar tanden, wat niet ongebruikelijk is voor voormalige dansende beren omdat hun eigenaren ze verwijderen om te voorkomen dat het dier mensen schade berokkent. De wond van de tumorverwijderingsoperatie was nog open en geïnfecteerd. De dierenartsen gaven de nodige behandeling en zorgden ervoor dat haar gezondheidstoestand werd gestabiliseerd. Niettemin ontdekte het team problemen met haar nieren en lever, die voortdurend moeten worden gecontroleerd. Bovendien zijn Suzie's klauwen geknipt en zijn haar leefomstandigheden verbeterd.
Mannetjesbeer Bubloo is in een algemeen goede staat. Bijna al zijn tanden zijn ook verwijderd, maar een van de resterende tanden is ernstig geïnfecteerd en moet zo snel mogelijk worden verwijderd. Op ons advies krijgen beide beren nu voedzaam voedsel. Ze hebben constante medische aandacht en zorg nodig, die momenteel niet kan worden verleend in de Marghazar Zoo. Aangezien geen van de opvangcentra in Pakistan bereid is Suzie en Bubloo op te nemen, hebben we aangeboden om ze over te brengen naar een van onze berenreservaten en verwachten we hierover de definitieve beslissing van de regering van Pakistan.

Olifant Kaavan

Kaavan, de eenzaamste olifant ter wereld

Een van de dieren die we mochten ondersteunen bij het verhuizen is olifant Kaavan. Er is ons gevraagd om medisch onderzoek te doen om te zien of hij geschikt is voor transport. Onder de strengste veiligheidsmaatregelen voerde ons team onder leiding van Dr. Khalil en Dr. Goeritz van IZW (Leibniz Institute for Zoo and Wildlife Research) het onderzoek op Kaavan uit. Nadat de olifant was verdoofd, namen ze bloedmonsters, maten hem op en plaatsten een microchip in zijn linkerschouder.
Ons team ontdekte dat Kaavan door ondervoeding en gebrek aan lichaamsbeweging zichtbare tekenen van obesitas vertoont. Ook zijn zijn nagels gebarsten en misvormd, wat kan worden toegeschreven aan de ongeschikte vloer en structuur van zijn verblijf. Een gebrek aan verrijkingen en de afwezigheid van een partner hebben geresulteerd in een aantal stereotiepe gedragingen - hij is buitengewoon verveeld en eenzaam.
Al met al is zijn algemene gezondheidstoestand goed genoeg om te worden verplaatst. Na ons onderzoek en het verslag dat maandag wordt ingediend, zullen de autoriteiten beslissen over de vervolgstappen van zijn verhuizing. Blijf ons volgen voor meer updates over Kaavan!

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Dr. Amir Khalil en zijn team zijn ter plaatse!

Hoewel reizen vanwege alle COVID-19-beperkingen moeilijk is, is ons team erin geslaagd Islamabad te bereiken. Vandaag willen we beginnen met de broodnodige dierenartscontroles voor de resterende dieren in de Marghazar Zoo. Doe mee en help hen door nu te doneren!

Bear in a cage

Dr. Amir Khalil en zijn team steunen de redding van dierentuindieren

Vooral twee dieren hebben dringend hulp nodig: twee voormalige dansende beren. Ze hebben geen tanden en een van hen lijdt aan een geïnfecteerde wond die ontstond na een operatie waarbij een tumor was verwijderd. Samen met de Islamabad Wildlife Management Board zullen we ons best doen om ze allemaal zo snel mogelijk te helpen. Elke minuut telt en zoals gewoonlijk is ons team ter plaatse vastbesloten om de levens van deze dieren voorgoed te veranderen. Help nu!

Wolves in a cage

Dramatische situatie in de dierentuin van Islamabad!

Na een baanbrekende beslissing van het Hooggerechtshof van Islamabad om de in financiële nood verkerende dierentuin van Marghazar te sluiten, werd een onmiddellijke verhuizing van alle dieren gepland. Vanwege onervaren dierenverzorgers was er een schrijnend incident, waarbij twee leeuwen door de gevolgen van een brand het leven lieten. We zijn gevraagd om te helpen bij de urgente verhuizing van alle overgebleven dieren. Nu of nooit hebben we de kans om de levens van de beren, wolven, apen en konijnen voorgoed te veranderen. Wilt u doneren voor deze wanhopige dieren?

2016-2019

VIER VOETERS maakte een beoordelingsrapport van de instelling met duidelijke aanbevelingen voor verbetering van het voedsel en de fysieke verzorging van de dieren, evenals een veterinair trainingsprogramma en richtlijnen voor gezondheidsbehandeling.

Zoek