DonerenAdopterenShop

Leeuwenwelpjes in nood

22.1.2018

Leeuwenwelpjes in nood

Masoud en Terez zijn twee welpjes van 4 maanden jong. Zij komen ook uit Razgrad Zoo in Bulgarije. Enkele uren na hun geboorte werden ze verstoten door hun ouders. Er was nog een derde welpje, die het helaas niet overleefd heeft. De toestand van Masoud en Terez was erg zorgwekkend. Ze hadden moeite met ademhalen, waren uitgedroogd en aan de diarree. Dankzij acute zorg op een tijdelijk opvangadres gaat het beter met ze. We willen deze welpjes een nieuwe toekomst geven in FELIDA Big Cat Centre.
Ook willen we de 3 jaar oude leeuw Ivan-Asen, waar we je al eerder over hebben bericht, naar FELIDA brengen. Hij was er erg slecht aan toe: verwaarloosd en ondervoed, had last van ligplekken en een ernstig vitamine A-tekort. Gelukkig is zijn conditie zichtbaar verbeterd sinds wij hem tijdelijk naar Sofia Zoo hebben gebracht. Hij is er nu klaar voor om naar FELIDA te verhuizen, waar hij intensieve zorg zal krijgen.
Het vervoeren van deze drie leeuwen naar FELIDA is een flinke operatie. Help jij mee?

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Opgericht door Heli Dungler in 1988, streeft de organisatie ernaar om met duurzame campagnes en projecten dieren in nood te helpen. Het werk is gebaseerd op onderbouwd onderzoek en wetenschappelijke expertise, evenals intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. VIER VOETERS richt zich op dieren die direct onder menselijke invloed staan: zwerfhonden en zwerfkatten, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren waaronder beren, grote katachtigen en orang-oetans die in ongepaste omstandigheden worden gehouden. Met kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Kosovo, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Vietnam, wil VIER VOETERS dieren in nood direct en snel helpen. www.vier-voeters.nl