Doneren

Leeuwenwelpjes in nood

Leeuwenwelpjes in nood

22.1.2018

Masoud en Terez zijn twee welpjes van 4 maanden jong. Zij komen ook uit Razgrad Zoo in Bulgarije. Enkele uren na hun geboorte werden ze verstoten door hun ouders. Er was nog een derde welpje, die het helaas niet overleefd heeft. De toestand van Masoud en Terez was erg zorgwekkend. Ze hadden moeite met ademhalen, waren uitgedroogd en aan de diarree. Dankzij acute zorg op een tijdelijk opvangadres gaat het beter met ze. We willen deze welpjes een nieuwe toekomst geven in FELIDA Big Cat Centre.
Ook willen we de 3 jaar oude leeuw Ivan-Asen, waar we je al eerder over hebben bericht, naar FELIDA brengen. Hij was er erg slecht aan toe: verwaarloosd en ondervoed, had last van ligplekken en een ernstig vitamine A-tekort. Gelukkig is zijn conditie zichtbaar verbeterd sinds wij hem tijdelijk naar Sofia Zoo hebben gebracht. Hij is er nu klaar voor om naar FELIDA te verhuizen, waar hij intensieve zorg zal krijgen.
Het vervoeren van deze drie leeuwen naar FELIDA is een flinke operatie. Help jij mee?

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek